Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in december

 Samen studeren in ARhus
Er is geen ontkomen aan: de examens komen eraan. Scholieren en studenten, we leggen jullie in de watten met rustige werkplekken, gratis fruit, massage en ruimere openingstijden. Van 19 december t.e.m. 30 januari openen we voor jullie onze deuren van 8u tot 8u15 en een tweede keer van 9u tot 9u15. Je plaatsje reserveren is een must!
Lees meer.
 Music for Life ten voordele van de MUG-Heli
ARhus organiseert opnieuw een Music for Life actie in de Warmste Week! Onder het motto 'Iedereen zorgt voor iedereen' zetten we ARhoning in. Het resultaat van duizenden bijtjes die samenwerken en zorgen voor elkaar. De opbrengst gaat naar de MUG-Heli West-Vlaanderen, die jaarlijks zo'n 600 maal uitvliegt om mensen in levensgevaar naar het ziekenhuis te brengen, of slachtoffers uit moeilijk toegankelijke plaatsen te redden. Om de heli in de lucht te houden rekent de dienst op kleine en grote sponsors. En dus ook op jou!
Lees meer.
 Jeugdactiviteiten
Ook deze maand organiseren we leuke activiteiten voor onze jonge bezoekers:
 • Heb jij het in je om een échte Zwarte Piet te worden? Laat je testen tijdens de Pietenacademie in ARhus op woensdag 30 november (alle leeftijden).
 • Ben je gebeten door mode en wil je misschien zelf kleren maken? Maak dan eens kennis met een echte kleermaker van Woekies Broekies op 11 december (10-12 jaar). 
 • Tijdens de kerstvakantie staan er twee mooie jeugdfilms op het programma, en kan je achteraf aan de slag tijdens een plezante workshop.
  Op 29 december vertonen we Reis naar het noorden, over een meisje dat poolreiziger wil worden (8-12 jaar).
  Op 5 januari zie je hoe een hele familie per ongeluk klein wordt getoverd door Wiplala (6-10 jaar).
 Kennismakers: Geert Messiaen over onze gezondheidszorg
Vergrijzing, een toename van chronische aandoeningen, minder solidariteit, nieuwe technologische ontwikkelingen die de grenzen in de medische zorg almaar verleggen ... Onze sociale zekerheid lijkt wel een snelweg, maar dan wel één met vele kruispunten waar we moeten stilhouden. Auteur Geert Messiaen presenteert zijn nieuwste boek over onze gezondheidszorg. Met aansluitend receptie en mogelijkheid tot aankoop van het boek.
Meer info en inschrijven
 Broodje ARhus: over de schoonheid van imperfectie
Kinderfotografe Emilie Bonjé portretteerde 51 kinderen met het syndroom van Down in al hun schoonheid, puurheid en eigenheid. Ze nodigt uit om de perfectie in schijnbare imperfectie te zien, en de kracht in een zogenaamd gebrek. Waarom begon ze aan deze reeks? Hoe was het om dit project te realiseren?
Meer info en inschrijven
 Taalpunt Nederlands vernieuwd
In ARhus De Munt (verdieping +4) vind je een Taalpunt Nederlands met boeken, cursussen en andere materialen om Nederlands te leren. Er zijn ook verhalen en de Wablieft-krant in eenvoudig Nederlands. Iedereen die Nederlands wil leren, kan hier terecht. De collectie kreeg een aangepaste indeling volgens niveau en soort leerboek, om makkelijker te vinden wat je zoekt.
Lees meer.
 Apps in de kijker: geschenkideeën en pakjes
December, cadeautjesmaand! We hebben enkele apps geselecteerd die je helpen bij je zoektocht naar een leuk geschenk. Je vindt er ook inspiratie om zelf iets origineels en persoonlijks te maken.
Voor kinderen stellen we apps voor om Sinterklaas en Kerstmis te vieren, een avontuurlijk voorleesverhaal en twee toepassingen waarmee je creatief aan de slag kan. Themastand op verdieping +1.
Lees meer.
 In de kijker: onze favoriete jeugdfilms
Kerstvakantie, tijd om knus onder een dekentje te kruipen en samen te genieten van een film! Daarom: onze 10 favoriete jeugdfilms, voor jou op een rijtje. Veel kijkplezier!
Lees meer.
 Wist je dat?
 • De Techniekacademie voor kinderen uit het 5de en 6de leerjaar binnenkort van start gaat? Lees meer.
 • Leerlingen van de Burgerschool de kerstaankleding in ons onthaal en ARhus-café verzorgen?
 • Het VTI Roeselare een lezenaar ontwikkelde voor ARhus?
 • ARhus meewerkte aan het boek 'Allemaal Digitaal?', dat een overzicht geeft van sterke e-inclusiepraktijken in Vlaanderen? Lees meer.
 • Magazijnwerken nu heel eenvoudig aangevraagd kunnen worden vanuit de catalogus? Lees meer.
 • Je deze winter heel wat sfeer in Roeselare kan opsnuiven? Raadpleeg De winter van Roeselare.
 • ARhus De Munt de hele kerstvakantie open is, uitgezonderd op 25-26 december en 1 januari? Op 24 en 31 december sluiten we om 13u. Bekijk de sluitingsdagen van onze afdelingen.
 Verder nog in ARhus
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.