Copy
Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in februari


 1 jaar ARhus

ARhus blaast binnenkort haar eerste kaarsje uit. Wij vieren deze eerste verjaardag graag zoals we dit eerste jaar beleefden: samen met jou! Daarom nodigen wij jou uit tijdens ons verjaardagsweekend op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 februari 2015. Het programma vind je weldra in jouw brievenbus of op www.arhus.be.
 

 STAP pianisten gaan vreemd in ARhus

De leerling-pianisten van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (STAP) geven het beste van zichzelf in een aantal concerten op verschillende locaties in Roeselare. In ARhus gaan deze pianisten vreemd op 4, 5, 6 en 7 februari. Deze samenwerking kadert in de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs Kunst (k)linkt. Lees meer.

 Wegwijs: e-boeken lezen op tablet of e-reader

Tijdens deze lezing nemen we je mee doorheen het bos van e-readers, tablets en nog veel meer. Je krijgt een overzicht van de huidige technologische ontwikkelingen en voorbeelden van het praktisch gebruik ervan. In ARhus kan je bovendien terecht voor een e-boekenabonnement (3 e-boeken voor slechts 5 euro). Lees meer.
 

 Valentijn in ARhus: kamertheater M&J

Inspiratie nodig voor Valentijn? Neem je geliefde mee naar het kamertheater M&J, voor een geestige, hedendaagse, Vlaamse variant op het aloude Romeo & Julia-verhaal. Roeselarenaars Bart Claeys en Siska Houthoofd spelen de kinderen van twee concurrerende slagerijen, die verplicht zijn elkaar te haten. Maar lukt dat wel? Lees meer.
 

 Jeugdboekenweek: wedstrijd

Maaike Cafmeyer is de trotse meter van de Jeugdboekenweek (14-29 maart). Ze daagt je uit om mee te doen met een waanzinnige fotowedstrijd. Maak een hilarische foto met jouw grappigste boek in onze fotocorner en win een voorleesmoment van Maaike in ARhus! De wedstrijd loopt van 25 februari tot 25 maart. Bekijk het filmpje over de wedstrijd.
Het volledige programma van de Jeugdboekenweek met thema 'humor' kom je te weten in onze nieuwsbrief van maart.
 

 PoëzieBiebapp

Aan de vooravond van de Poëzieweek stelden we de 9de Roeselaarse dichtbundel voor: 'Naar een vaderland' van Reinout Verbeke. De dichtbundel + dvd is te koop in ARhus De Munt voor slechts 18 euro. Reinout deelde met ons zijn favoriete gedichten; kom ze ontdekken in ARhus De Munt, op +3. Nog meer poëzie-inspiratie? Download de gratis PoëzieBiebapp en geniet van 10 gratis prachtige poëziebundels.
 

 Belbos: 1 boom voor 1 gsm

Breng je oude gsm binnen in ARhus en draag je steentje bij aan het milieu! Per ingezamelde gsm plant Curieus een boom in een belbos. Een nog werkende gsm wordt in een kringloopwinkel verkocht, een kapot exemplaar wordt gerecycleerd. Deponeer je gsm in de Belbox op de eerste verdieping in ARhus De Munt van 2 t.e.m. 22 februari. www.belbos.be.
 

 Wist je dat?

  • Je materiaal uit het magazijn of uit andere bibliotheken online kunt aanvragen?
  • Het ARhus-café sinds de start in november reeds meer dan 500 kommen dagverse soep heeft verkocht?
  • Op onze Facebook-pagina regelmatig foto's verschijnen van onze activiteiten?
  • Je op vrijdag de 13de een uitnodiging zal krijgen...

 Verder nog in februari


© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.