Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in augustus


 MUNT - streetfoodfestival

Vanaf 14 augustus schakelt MUNT summerspot een versnelling hoger met de officiële opening van het plein De Munt.
Op 14-15-16 augustus parkeren voor het eerst foodtrucks in Roeselare, op het plein voor ARhus. Van burger tot nacho. Van kroket tot kangoeroe. Laat je zalig verrassen door – letterlijk – een karrenvracht aan hapklare en lekkere gerechten. Geniet van rijdende smaakmakers door foodies, voor foodies! Lees meer.

MUNT summerspot is dé plek bij uitstek voor vakantie in eigen stad. Nog tot 3 oktober worden diverse events georganiseerd. Het volledige programma wordt kenbaar gemaakt op 11 augustus. 
 

 'Leen eens een e-reader' kent groot succes

Wegens het grote succes van onze e-readers werden extra toestellen aangekocht. Zo komen wij tegemoet aan de grote vraag. Onze collectie e-boeken werd intussen aangevuld met een selectie reisgidsen. Lees meer.

"Ik lees nu een 954 pagina's dik boek op e-reader en het is pure luxe! Een lichtgewicht toestel, zeer goed leesbaar in de felle zon, balkje met pagina-aanduiding, lichtje om in bed te lezen. Uiteraard is het even wennen, zo is het terugbladeren naar een naam of datum wat moeilijker. Maar het went snel! Dank je wel voor alle tips en info die ik van jullie gekregen heb.
Groet uit Kreta,
Martine"
(lid sinds 1997)
 

 Onder de loep: lees- en kijktips

ARhus-medewerkster Christel Demeulemeester, verantwoordelijk voor het samenstellen van de collectie volwassen fictie, stelt haar lees- en kijktips voor. Raadpleeg haar suggesties in onze catalogus onder de zoekterm fonkelwijn.
Hier vind je nog meer inspiratie voor vakantielectuur.  
 

 Apps in de kijker: een gezonde geest in een gezond lichaam

De lange zomerdagen zijn ideaal om veel te bewegen. Ook dansen en tuinieren geven je de nodige lichaamsbeweging waardoor je gezonder leeft. We presenteren deze maand enkele apps die sport en lichaamsbeweging ondersteunen. Voor elke sport en elk niveau is er wel een app die je kan helpen. Dit is onze selectie.
Voor kinderen selecteerden we zowel apps om buiten te spelen en actief te zijn, als enkele creatieve apps.
 

 Activiteiten voor kinderen

Deze meisjes vonden de schatkist van Vlieg al. Jouw kinderen nog niet? Met de tablet of smartphone in de aanslag kunnen ze nog tot eind augustus op schattenjacht (gratis, elke dag, voor kinderen van 5-12 jaar).
Nog meer leuke activiteiten voor kinderen in ARhus vind je hier.
 

 Helpen in ARhus: collega's voor 1 dag

Een aantal kinderen tussen 6 en 12 jaar hebben kunnen ervaren hoe het is om in het kenniscentrum ARhus te werken. Boeken wegzetten, in het ARhus-café helpen, omroepen, collectie klaarmaken voor uitleen, klanten helpen met vragen en tot slot de directie interviewen.
"Een koude chocolademelk kost evenveel als een warme chocolademelk!" aldus Maurice, een van de jonge helpertjes.
Lees meer.
 

 Uitbreiding mogelijkheden Pressreader

Pressreader, een online databank met meer dan 4000 internationale kranten en tijdschriften, kan je nu ook op andere toestellen buiten ARhus gebruiken. Ga via het wifi-netwerk van ARhus De Munt naar de Pressreader app of website, daarna heb je nog zeven dagen toegang tot de volledige databank, waar je ook bent.
Lees meer.
 

 Wist je dat?

  • Inwoners van Roeselare onze seizoensbrochure voor najaar 2015 in de week van 17 augustus in de bus zullen krijgen?
  • Onze collectie werd uitgebreid met twee nieuwe magazines: Yoga Magazine en Museumtijdschrift?
  • We een boeiende vrijwilligersfunctie in de aanbieding hebben: begeleider van de leukste leesclub van het land 'Kinder- en Jeugdjury'. Stel je kandidaat voor 23 augustus!
  • ARhus De Munt de hele zomer open is? Enkel op 15 augustus en 4 september zijn we gesloten. Klik hier voor de sluitingsdagen van de afdelingen.
  • De meeste materialen tijdens de zomervakantie vijf weken uitgeleend kunnen worden i.p.v. drie? Lees meer.
  • Je in ARhus een mooie bladwijzer ter promotie van de opleiding 'Schrijven' in STAP Roeselare kunt krijgen?
  • Je op onze fotopagina beelden kan vinden van voorbije activiteiten? Bijvoorbeeld van Zapper-activiteiten waaraan je (klein)kind deelnam.

 Verder nog in ARhus


© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.