Copy
Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in november


 Oproep: deel je passie

Kan jij ook niet zwijgen over je passie en wil je je kennis graag delen met anderen? Perfect! Vanaf nu kan je dit doen in ARhus. Je wordt bibliothecaris voor 1 dag en bepaalt zelf wat er in de bib gebeurt. Hoe origineler, hoe beter! Stel je kandidaat via de link hieronder en ARhus neemt contact met je op. Vrienden of collega's met een verbluffende passie? Stuur hen deze nieuwsbrief door!
Lees meer.
 

 Week van de smaak: insecten of oorlog?

Twee ARhus-activiteiten staan te popelen om tijdens de Week van de Smaak Roeselare mee op smaak te brengen.
De gespreksavond 'Insecten op je bord' laat je kennismaken met eetbare insecten. Durf jij ze te proeven? Schrijf je hier in.

Benieuwd hoe men tijdens de wereldoorlogen, ondanks de voedselschaarste, er toch in slaagde iets eetbaars en lekkers op tafel te krijgen? Kom dan naar de lezing 'De Oorlogskeuken' met Eddie Niesten. Voorafgaand kan je jouw oorlogsrecepten en -menu's laten inscannen. Schrijf je hier in.
 

 Café chantant voor senioren

Tijdens de Seniorenweek, op 17 november, organiseert ARhus een café chantant met het Zingend Schip.
Eens aan boord van het Zingend Schip, zingt iedereen zonder uitzondering mee. Que sera sera, als er maar met vreugde wordt gekweeld!
Lees meer.
 

 WOI in Roeselare

Hoe overleefden de inwoners van Roeselare tijdens WOI? Miguel Bouttry vertelt je er alles over tijdens de vertelnamiddag op 4 november.
Heb je nog WOI-materialen bewaard van je (groot)ouders, zoals foto’s, dagboeken, brieven, objecten, prentkaarten? Breng ze mee, scan ze in en wij plaatsen ze nadien op de Erfgoedbank.
Tijdens het afsluitende koffie- en taartmoment kan je verder keuvelen over de Groote Oorlog. Schrijf je hier in.
 

 Voorleesweek: workshops en voorleesmomenten

'Van 0 tot 99: iedereen leest voor aan iedereen.' Dat is de slogan van de Voorleesweek (22 tot 30 november). Leerlingen van het zesde leerjaar lezen met plezier voor aan kinderen van 3 tot 11 jaar tijdens de STAP voorleesmomenten.

Ouders, grootouders en opvoeders krijgen voorleestips in de workshop 'Voorlezen aan de allerkleinsten'. Of kom met je baby of peuter in een ongedwongen sfeer lezen tijdens de workshop 'Lezen met Ukkies' (i.s.m. Elly van der Linden).
 

 Gratis tolk Vlaamse gebarentaal

Wil je ARhus bezoeken en had je daarbij graag assistentie gehad van een tolk Vlaamse gebarentaal? Dat kan! Met het aanvraagformulier kan je gratis een tolk aanvragen. Doe dit drie werkdagen op voorhand, zodat we alles tijdig in orde kunnen brengen.
 

 Dagverse soep: 100% gezond genieten

Vanaf nu kan je van maandag tot en met zaterdag in ARhus-café De Tassche genieten van een heerlijke kom dampende soep. Gezond, caloriearm en vooral lekker! Onze dagverse soep wordt geserveerd met versgebakken meergranenbrood voor slechts € 3,5. Ook te ontdekken: ARhus-koffie met taart en belegde broodjes.
In het ARhus-café (verdieping +1) lees je jouw favoriete krant of tijdschrift, en kan je snuisteren in de nieuwste boeken, cd’s, dvd’s en games uit onze collectie. Breng je jouw laptop of tablet mee, dan kan je gratis gebruik maken van wifi. Je kan ook een tablet vragen aan de infobalie op +1. Daarop kan je bijvoorbeeld de krant digitaal lezen.
 

 ARhus testbibliotheek voor webplatform van VIAA

Het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) digitaliseert audiovisueel materiaal, foto's, documenten, e.d. van de VRT, regionale televisiezenders en cultureel-erfgoedinstellingen. Via een webplatform zal deze informatie beschikbaar gesteld worden aan onderzoekers, scholen en bibliotheken. In de bib krijg je in de toekomst dus toegang tot een enorme schat aan audiovisueel materiaal uit Vlaanderen. ARhus test hun webplatform uit.
Lees meer.
 

 Geld van Europa voor je app of webplatform

Heb je een innovatief idee voor een internettoepassing? Dien voor 30 november je voorstel in en maak kans op financiële steun van Europa.
Lees meer.
 

 Wist je dat?

  • Je met de BROERE-bus mee kan naar de Boekenbeurs?
  • Je een herinneringsmail kunt krijgen, een drietal dagen voor het verstrijken van je uitleentermijn?
  • We gesloten zijn op 1 en 11 november?
  • We op 3 december hoog bezoek verwachten?
  • We met twee nieuwe tijdschriften starten? Mantra is een tijdschrift voor spiritualiteit en nieuwe wetenschap en Kek Mama een lifestylemagazine voor mama's.

 Verder nog in november


© ARhus - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.
Email Marketing Powered by Mailchimp