Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in maart


 Terugblik 1 jaar ARhus

Het feestweekend bracht naar schatting zo'n 5.000 bezoekers op de been. Onze verwachtingen zijn meer dan ingelost. Bovendien merkten we dat heel wat bezoekers na een jaar het verschil tussen een bibliotheek en een kenniscentrum begrijpen. Dat hebben we nogmaals proberen duidelijk te maken met alle activiteiten afgelopen weekend. Bedankt voor jullie aanwezigheid!
(Her)bekijk de WTV-reportage, enkele krantenartikelen en de foto’s.
 

 Jeugdboekenweek van 14 tot 29 maart

Lachebekjes, giechelkonten en lolbroeken, de Jeugdboekenweek is er voor jullie! Treed in het spoor van Charlie Chaplin tijdens de workshop slapstick op 14 maart, of laat je T-shirt pimpen met Kobe de Lachmicrobe door de Sisters of Clean. Op 18 maart brengt illustrator Benjamin Leroy een humoristische lezing over zijn werk en tovert hij live tekeningen op groot scherm. Of kom op 28 maart schaterlachen tijdens de voorstelling ‘Stand Up 4 kids’ door Piv Huvluv. Inschrijven voor de activiteiten kan via www.arhus.be/kalender.
Ben je een rasechte moppentapper? Stuur dan voor 6 maart je beste mopje naar eva.vandermeersch@arhus.be en wie weet mag je je mop inspreken in de speaker van ARhus. Of neem een hilarische foto met je favoriete boek in onze fotocorner en haal zo Maaike Cafmeyer naar ARhus voor een bijzonder voorleesmoment.
 

 Initiatie Vlaamse Gebarentaal

Benieuwd naar wat Vlaamse Gebarentaal is? Hoe dove mensen met elkaar communiceren? Of wil je het graag zelf kunnen? Dan is deze vorming iets voor jou!
In vijf sessies van 16 maart tot 20 april, telkens op maandag van 14 tot 17 uur, leren we je de basisgebaren. Daarnaast leer je ook bij over de cultuur van de Dovengemeenschap: de dovencultuur waarin gebarentaal de kern is. In geen tijd kan je een kort gesprekje aanknopen met een dove persoon. Meer info en inschrijven.
 

 Digidokter: Smartphones, een slimme keuze?

Overweeg je de aankoop van een smartphone? Dan mag je deze lezing niet missen! De digidokter vertelt je op zaterdag 14 maart welke de beste keuze is, en of er addertjes onder het gras zitten. Een smartphone voor 1 euro als je intekent op een abonnement, is dat wel zo voordelig? Heb je mobiel internet echt nodig? Hoe vermijd je een torenhoge rekening als je in het buitenland surft op je smartphone? Na de lezing (1 uur) volgt een vragenuurtje. Meer info en inschrijven.
 

 Debatavond 'De toekomst is mooi, maar anders'

Lokale ondernemers én werknemers brengen op 10 maart een bijzondere boodschap: er is nog een toekomst voor onze kinderen! Mede onder invloed van het 'Nieuw Industrieel Ondernemen' gebeurt alles echter veel globaler, niet meer gewoon onder de kerktoren.
Debat i.s.m. Agentschap Ondernemen onder leiding van Karel Uyttendaele (Agentschap Ondernemen) met prof. Philippe Haspeslagh (voorzitter Raad van Bestuur ARDO nv), Dirk Vyncke (VYNCKE nv) en Luc Logghe (ACV METEA). Meer info en inschrijven.
 

 Geweld herdacht: debat in woord en beeld

Op 18 maart organiseren ARhus en het Klein Seminarie Roeselare een debat in woord en beeld naar aanleiding van het boek 'Geweld herdacht'. De essaybundel van oud-leerlingen en (oud-)leraren van het Klein Seminarie brengt een multidisciplinaire en menswetenschappelijke benadering van geweld, oorlog en vrede. De thema-avond focust op de 'geweldige – geweldloze – geweldvolle wereld van vandaag', voorbij oorlog en vrede. In het debat komen o.a. Rik Torfs en Marc Reynebeau aan het woord. Deze debatavond gaat door in het Klein Seminarie. Meer info en inschrijven.
 

 Aperitiefconcert: Flamingo Sisters

Flamingo Sisters is de band van een muzikale wonderfamilie bestaande uit de tweelingzusjes Sabrina en Sylvie Vlaeminck, hun broers Wim en Gregory en nonkel Rudy. Ze brengen op 22 maart met een minimum aan instrumenten een voorstelling met een theatraal kantje, waarbij hun golden oldies ieders hart veroveren. Het concert is gratis, inschrijven is een must. Meer info en inschrijven.
 

 Wist je dat?

  • Je automatisch kan bijhouden welke boeken, cd’s, … je al ontleend hebt? Dit doe je door de uitleenhistoriek te activeren in 'Mijn Bibliotheek'. Meer uitleg vind je in de handleiding of via onze medewerkers.
  • Er op 1 april een Buitenspeeldag (i.s.m. CM) doorgaat op het plein De Munt?
  • Je op www.arhus.be/kalender ons volledig activiteitenoverzicht kan terugvinden?

 Verder nog in ARhus


© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.