Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in maart

 Onze 2e verjaardag was top!
Vorig weekend vierden we onze 2e verjaardag. We stelden enkele recente realisaties en nieuwe projecten voor in een feestelijke omkadering. Dankjewel aan de 3000 bezoekers die kwamen meevieren! Kon je er niet bij zijn? (Her)beleef de ARhus-dagen 2016 via deze mooie beelden.
'2 jaar ARhus' werd niet enkel gevierd in ARhus, maar ook op locatie, via de Praattafels aan huis. Foto's bekijk je hier.
Ook het tijdelijk heringerichte ARhus-café 2.0 viel in de smaak. Wat vond jij ervan? Wij horen graag jouw mening!
 Jeugdboekenweek
Jeugdboekenweek 2016, van 5 tot 20 maart, heeft als thema 'Weg van de stad': Blijf je het liefst ver weg van de stad of ben je wég van de stad? We hebben het over de stad in transitie, interculturaliteit en superdiversiteit. Vanaf maandag tot eind maart kunnen kinderen deelnemen aan een geweldig online uitdagingenspel op www.jeugdboekenweekindebib.be.

Geen Jeugdboekenweek zonder boeken! Hier vind je een heleboel inspirerende boekentips voor lezers tussen 3 en 12 jaar (met dank aan Iedereen Leest en Cultuurconnect).
 Voorsmaakje Mooov Filmfestival: Mountains May Depart
Installeer je in één van de gloednieuwe comfortabele zitjes in het Verzonken Kasteel, en maak je klaar voor de filmparel Mountains May Depart. De film is een stevig commentaar op de Chinese samenleving en een futuristisch essay over China's wereldwijde diaspora en de gevolgen daarvan op emotioneel en cultureel vlak. Een voorsmaakje op het Mooov Filmfestival...
Meer info en inschrijven.
 Internationale Vrouwenstraat
Op 6 maart wordt de Noordstraat in Roeselare voor één dag Internationale Vrouwenstraat, met verrassende animaties, optredens, lezingen en kinderanimatie. In ARhus word je om 11u verwacht voor de gratis lezing door schrijfster Rachida Lamrabet, en een voorleesmoment en workshop voor kinderen i.h.k.v. Roeselare-Dogbo.
Lees meer en inschrijven.

Van 27 februari tot 20 maart verwelkomen we de interactieve kasttententoonstelling 'Sterke mama’s komen uit de kast'. Iedereen is welkom tijdens de openingsuren van ARhus De Munt.
 ARhumenten met Fikry El Azzouzi
Een keer per maand nodigt ARhus een schrijver of een filosoof uit. In maart interviewt Maarten Vanhee Fikry El Azzouzi, een Marokkaans-Vlaamse schrijver. In 2015 werd hem de Arkprijs van het Vrije Woord toegekend voor zijn roman Drarrie in de nacht en zijn toneelstuk Reizen Jihad. De jury oordeelde dat hij "met een behendige pen en snijdende humor het beeld schetst van een generatie jongeren die zingeving en identiteit zoekt in onze samenleving. Hij gooit een wereld open die dichtbij is, maar helaas voor velen onbekend."
Wie zich graag wat wil voorbereiden kan hier de boeken van El Azzouzi vinden.
Meer info en inschrijven.
 Gouden tip: vergeet de einde-knop niet
Maak je gebruik van de zelfuitleenautomaat in ARhus De Munt? Druk dan zeker op de einde-knop om je sessie af te ronden. Doe je dit niet, dan kan een andere lener materialen op jouw pasje zetten. Brengt hij/zij die materialen te laat of niet terug, dan kan jij telaatgeld moeten betalen. Een gewaarschuwd man of vrouw is er twee waard!
 Gezocht: jobstudenten
Ben jij een enthousiaste en klantvriendelijke ARhus-fan? Dan ben jij misschien de jobstudent m/v die wij zoeken! We hebben drie functies in de aanbieding:
  • administratieve taak (juli-augustus)
  • poetshulp (juli-augustus)
  • informatiebemiddeling (juli, augustus, september en weekends)
Stel jezelf kandidaat vóór 18 maart 2016 via deze link.
 Apps in de kijker: sterrenkijken
Naar aanleiding van de Sterrenkijkdagen op 11 en 12 maart zetten we deze maand apps rond sterrenkunde in de kijker. Verander je tablet of smartphone in een sterrenkijker en leer meer over de planeten in ons zonnestelsel en daarbuiten!
Ook voor kinderen selecteerden we een aantal apps.
 Wist je dat?
  • De Digitale Week dit jaar in oktober doorgaat? De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. Op 26 april kunnen geïnteresseerden in ARhus deelnemen aan een infomoment.
  • Onze internet bandbreedte op 15/02 werd uitgebreid van 50 Mbps naar 200 Mbps (Megabit per seconde)?
  • Onze nieuwe buur Proxy Delhaize De Munt op 01/03 opent? Iedereen is welkom vanaf 19u.
  • ARhus meewerkt aan 'The Green Line'? Dit is een kunst-, vergroenings- en buurtproject op initiatief van deDirecteurswoning. Bewoners worden vriendelijk uitgenodigd op de infomomenten op 27/02 om 14u en 02/03 om 20u.
 Verder nog in ARhus
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.