Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in juni


 Boekenverkoop tijdens de Batjes

Het is weer zover: onze jaarlijkse tweedehands boekenverkoop tijdens de Batjes! Voor een prikje koop je een tweedehands kookboek, reisgids, thriller, romantisch boek... Voor elk wat wils! Hardcovers verkopen we aan 1 euro, softcovers aan 0,5 euro. De boeken staan opgesteld op verdieping +0 van ARhus De Munt van zaterdag 20 juni t.e.m. maandag 22 juni (tijdens de openingsuren).  

Tijdens de Batjes valt er nog vanalles te beleven op De Munt: Boetiek Uniek, initiatie duikerstank, ... Kom tijdens het shoppen zeker eens langs!
 

 Kennismakers: Geert Messiaen over gezondheidszorg

Geert Messiaen geeft in z’n boekvoorstelling op zaterdag 6 juni een heldere kijk op de huidige gezondheidszorg, waar we vandaag staan, wat we moeten bewaken en wat de toekomst brengt.
Als sociaal-liberaal is Geert Messiaen ervan overtuigd dat blijvend verzet tegen de privatisering van de gezondheidszorg nodig is, omdat die onvermijdelijk zal leiden tot het vergroten van de kloof tussen arm en rijk.

Meer info en inschrijven.
 

 Aperitiefconcert Datswingdt

De bandleden van Datswingdt hebben een hart voor de muziek van Django Reinhardt. Tijdens het gratis aperitiefconcert op zondag 14 juni reizen en grasduinen ze met veel plezier in de wonderlijke wereld van de Gypsy swing. Een voorproefje? Op hun site kan je enkele liedjes beluisteren.

Meer info en inschrijven.
 

 Kennismakers: Striptic maakt een karikatuur van je papa

Nog op zoek naar een bijzonder cadeau voor Vaderdag? Neem op zondag 14 juni je papa of een foto mee naar ARhus en het stripcollectief Striptic (tweede lichting cultuurambassadeurs van Roeselare) maakt van hem een grappige karikatuur. Op papier of digitaal, het wordt ongetwijfeld een origineel cadeau!

Meer info en inschrijven.
 

 Succes studenten!

Studenten komen massaal naar ARhus om te studeren. Daarom voorzien wij extra tafels en stoelen op de vierde verdieping van ARhus De Munt. Om hen een hart onder de riem te steken, krijgen zij tot eind juni een gezond tussendoortje, zolang de voorraad strekt. Elke maandag wordt een nieuwe fruitmand geleverd door biohoeve De Lochting.

Studeertips vind je op de themastand op de vierde verdieping, en de telebloklijn van CM voorziet gratis fluostiften.
 

 Nieuw: Apps in de kijker

Junimaand, examenmaand. Geen leuke tijd, maar gelukkig zijn er heel wat apps die je kunnen helpen bij het studeren. Wij lijsten enkele toppers op.
Ben je overstressed en zie je het even niet meer zo goed zitten? Dan kan de app 'Fit in je hoofd, goed in je vel', van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie, jou wellicht helpen.
 

 Een hand voor Nepal

Heb jij de aardbeving gevoeld vorige week? In tegenstelling tot velen onder ons, hebben alle inwoners van Nepal de zware aardbevingen in hun land wèl gevoeld. Kenniscentrum ARhus en Dominiek Savio ondersteunen de hulpverlening in dit geteisterde land. Ook jij kan je steentje bijdragen door een gift te doen in de spaarhanden op de balies van ARhus of door te storten op BE74 9794 2745 9807 (BIC: ARSPBE22).

Vanaf september willen de leerlingen met een beperking van het secundair onderwijs Dominiek Savio een aantal acties ondernemen, en ook andere scholen mee op sleeptouw nemen, ten voordele van de kinderen in Nepal en de heropbouw van hun land.

Lees meer.
 

 Onder de loep: Wie of wat is Facel Vega?

ARhus staat voor samen kennis(sen) delen. Zoek je informatie over een bepaald onderwerp? Een betrouwbare website? Een cursus of een vereniging? Onze medewerkers helpen je graag verder.
Elke maand gaan we dieper in op een vraag van een klant. Deze maand buigen we ons over de vraag "Wie of wat is Facel Vega?":
  • een facelift op basis van plantaardige producten,
  • een oldtimer,
  • een Spaanse muzikant?
Benieuwd naar het antwoord? Klik hier.
 

 Wist je dat?

  • De eerste sessie van onze nieuwe reeks 'Kennismakers' nu zondag doorgaat? Weet Wie Je Eet
  • ARhus gesloten is op 11 en 21 juli? Hier vind je een overzicht van alle sluitingsdagen in de zomer, ook in de filialen.
  • De meeste materialen tijdens de zomervakantie vijf weken uitgeleend kunnen worden i.p.v. drie? Lees meer.

 Verder nog in ARhus


© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.