Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in februari

 ARhus 2 jaar! Vier je mee?
Kenniscentrum ARhus bestaat 2 jaar en dat willen we vieren! Tijdens de ARhus-dagen op 20-21 februari stellen we je graag enkele projecten en nieuwigheden voor, en werken een feestprogramma uit in samenwerking met vzw De Schaduw. Om alvast een tipje van de sluier te lichten: je lachspieren zullen er wel bij varen!
 Jeugdfilms in ARhus
Dit voorjaar staan er twee jeugdfilms op het programma. Met De Verenkoning beleven kinderen van 10 tot 12 jaar op 10 februari een magische namiddag vol filmplezier en vriendschap. Na de film volgt een workshop.
Op 30 maart vertonen we de prachtige animatiefilm Zarafa, voor kinderen van het 1ste tot 4de leerjaar.
 Nu ook gastactiviteiten op onze websitekalender
Je kunt er niet naast kijken: in ARhus kan je terecht voor een waaier aan activiteiten. Eigen activiteiten over zelfgekozen thema's. Maar soms stellen we onze accommodatie ter beschikking aan andere organisaties. Deze gastactiviteiten kan je vanaf nu ook op onze websitekalender raadplegen.
 Cursus Vlaamse Gebarentaal
Vanaf maart 2016 organiseert ARhus samen met Fevlado-Diversus voor de eerste keer een basiscursus VGT (Vlaamse Gebarentaal). Ben je benieuwd hoe de cursus verloopt of naar de gebaren zelf? Kom dan de cursus volgen van 2 maart t.e.m. 25 mei. 
Meer info en inschrijven.
 MOOOV doorheen het jaar in Roeselare
Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei slaan ARhus en De Spil opnieuw de handen in elkaar voor het MOOOV filmfestival. Meer info volgt gauw!
Goed nieuws, in aanloop van het festival kan je nu alvast genieten van drie MOOOV films:
 Collectie onder de loep: Oscars
Op 28 februari worden voor de 88ste keer de Oscars uitgereikt. Naar aanleiding daarvan presenteren we een filmstand met de belangrijkste Oscarwinnaars van de afgelopen 10 jaar (verdieping +3 van ARhus De Munt). Bekijk hier de lijst in onze catalogus.
 Apps in de kijker: veilig internetten
Als je surft op je smartphone of tablet wordt je toestel blootgesteld aan dezelfde gevaren als bij een gewone computer: virussen, hackers, cyberpesten, phishing, ... Wij reiken je enkele apps aan waarmee jij en je kinderen veilig op het net kunnen.
 Wist je dat?
  • De Jeugdboekenweek met thema 'Weg van de stad' er aan komt?
  • We in december 2015 een recordaantal van 30.373 bezoekers mochten ontvangen in ARhus De Munt?
  • ARhus nu ook extra diensten aanbiedt voor kinderopvang?
 Verder nog in ARhus
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.