Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in april

 ARhus opendeurdag: 22 april
Kenniscentrum ARhus bestaat al 3 jaar! Speciaal voor wie nog nooit in de hoogbouw op De Munt binnen is geweest, gooit ARhus de deuren open op zaterdag 22 april. Ook bestaande bezoekers worden in de watten gelegd, met een feestelijk programma voor een jong en een meer ervaren publiek. Iedereen welkom!
De ARhus opendeurdag wordt artistiek verpakt door vzw De Schaduw.
 Boekenverkoop t.v.v. Bednet
ARhus maakt regelmatig plaats om de collectie boeken aan te vullen met nieuwe materialen. Daarom organiseren we een boekenverkoop van zaterdag 22 april t.e.m. dinsdag 25 april, ten voordele van Bednet. Meer nog: ARhus koppelt de boekenverkoop aan een ‘ASCAR’, een ARhus Smart City Award Roeselare. De jongeren die deelnemen aan het Erasmus+ uitwisselingsproject 'Our democratic Europe' kozen het slimme project: Bednet als goede doel. Deze vzw zorgt via synchroon internetonderwijs dat kinderen of jongeren die langdurig ziek zijn en niet naar school kunnen, mee blijven met de les en contact houden met hun vrienden. Kortom: wie een boek koopt, steunt Bednet!
Meer info.
 MOOOV Filmfestival
Het MOOOV Filmfestival brengt cinema met zicht op de wereld. Van 21 tot en met 30 april programmeren we in ARhus, De Spil en Michels filmmuseum films die doen dromen, denken, voelen én bewust worden. Bekijk het volledige programma op www.despil.be/mooov2017 of in de brochure die beschikbaar is in alle ARhus afdelingen.
 Erfgoeddag
De Erfgoeddag op zondag 23 april heeft als thema Zorg. In deze editie wordt niet enkel aandacht besteed aan de geschiedenis van de zorgsector, maar ook aan de zorg voor cultureel erfgoed. Het volledige programma van Erfgoeddag in de regio Roeselare kan je bekijken in deze brochure.
 Tijd voor het gezin!
Ook deze maand hebben we talrijke activiteiten gepland voor onze jonge bezoekertjes en hun trotse mama's en papa's:
 Kennismakers jr.: imker Christiaan
De bijtjes aan het ARhus-café zijn weer volop in actie. Een imker controleert wekelijks de bijenkast. Op zondag 30 april kunnen kinderen van 9 tot 12 jaar kennismaken met imker Christiaan en de bijtjes! Ook jij kan de bijen helpen door bloemetjes te zaaien in je eigen tuin. Bestel snel een zakje gratis bloemenzaad.
Vlakbij de bijenkast in het ARhus-café, vind je een themastand over bijtjes. Een greep uit de boekentips (en een game over bijtjes) lees je hier.
 Onder de loep: huidkanker en preventie
Het ene vlekje is het andere niet. In deze 'Onder de loep' informeren we je over huidkanker, en hoe je jou hiertegen kan beschermen door slim om te gaan met UV-straling.
Je kan ook deelnemen aan de gratis informatie-avond 'Slimmer in de zon' op 25 april.
PS: laat je portemonnee niet verzwaren door 'rostjes', doneer ze in de Rospot in het ARhus-café ten voordele van Kom op tegen Kanker.
 Apps in de kijker: plannen en organiseren
Wil je graag wat orde brengen in de chaos van je to-dolijst op het werk? Of organiseer je binnenkort een communie- of lentefeest? Met deze apps voor plannen en organiseren hou je een overzicht over wat je nog te doen staat en heb je meer tijd voor leuke dingen.

Voor kinderen zochten we terug enkele kwaliteitsvolle apps die niet enkel een leuk tijdverdrijf bieden, maar ook educatieve waarde hebben.
Lees meer.
 Vacature: programmator
Kenniscentrum ARhus is op zoek naar een programmator ter versterking van het team Projecten.
 • Als ARgonaut ga je telkens nieuwe uitdagingen aan.
  Kennisdelen, ondernemen, verbinden en vernieuwen is onze missie.
 • Coördineren van programmering en projecten is jouw opdracht.
  Je deelt je ruime blik op de wereld met anderen.
Is deze job je op het lijf geschreven? Bezorg ons je CV én motivatie vóór 30 april 2017. Meer info op www.arhus.be/programmator.
 Wist je dat?
 • Je dit voorjaar de 5-delige reeks 'Starten op het internet' kan volgen? Daarnaast brengt een brochure alle Digipunten’ in Roeselare in kaart: waar kan je terecht om een computer of wifi te gebruiken, een vraag te stellen of een opleiding te volgen.
 • We steeds nadenken over hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren? Vanaf nu kan je ook een leesbril gebruiken in het ARhus-café als je die van jou bent vergeten.
 • Revivak een nieuwe website en Facebookpagina heeft? Het Europees project Revivak stimuleert jongeren om te kiezen voor een job als vakman.
 • De Europese Unie 60 jaar bestaat? 25 jongeren denken na over de toekomst van Europa in het Europees jongerenproject 'Our democratic Europe'. Lees de mening van Silke Vermeersch.
 • ARhus gesloten is op 16 april (Pasen), 17 april (Paasmaandag) en 1 mei (Feest van de Arbeid)?
 Verder nog in ARhus
01/04 Digidokter: Online fiets- en wandelroutes uitstippelen
06/04 Film in de paasvakantie: Kiwi & Strit + workshop (jammer, volzet)
07/04 Zapper: Helpen in ARhus (jammer, volzet)
08/04 DIGIE Café
14/04 Zapper: Helpen in ARhus (jammer, volzet)
19/04 Gratis rondleiding voor en achter de schermen met exclusieve toegang tot het dakterras
20/04 Broodje ARhus: Wat doet de bank met mijn geld?
22/04 Stadsmatinees sessie 9: Stedelijke governance: van besturen naar leiden
27/04 ARhus klap! voor anderstaligen die NL leren en vrijwilligers
28/04 Rodenbach Stadskroegentocht met Sax and the City
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.