Nieuwsbrief van ARhus voor medewerkers
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in november

 Verborgen parels: lees de top 15 via een gratis app
Maar liefst 40 000 mensen stemden tijdens de voorbije bibcampagne op hun favoriete boek uit een selectie van 25 toppers uit ons taalgebied. Het boek met de meeste stemmen is 'Woesten' door Kris Van Steenberge. Op twee staat 'Iris was haar naam', op drie 'Het huis van de Moskee'. De volledige lijst lees je hier.

De top 15 van de meest gekozen boeken kan je van nu tot 20 januari gratis lezen via de Verborgen Parels app.
Lees meer.
 Week van de Smaak: 12-22 november
De Week van de Smaak zet dit jaar 'vergeten' eten in de kijker. Wil je graag jouw oude familierecept, oude menukaart, authentieke keukengerei enz. laten digitaliseren voor de toekomst, kom dan op 13 november 'Op de koffie' in het ARhus-café.
Zin in een heerlijke kom soep en een broodje met een snuifje cultuur? Ilse Landuyt brengt op 19 november 'Een vrolijke geschiedenis van honger en dorst'.
Oorlogshapjes op basis van 'vergeten' groenten of een oorlogsbiertje kan je van 13 tot 15 november proeven tijdens de expo 'WO I: Op zoek naar voedsel op de akkers van de dood' in het VABI (Zuidstraat 27).
 Zapper: mens en robot
Wat is het verschil tussen mensen en robots? Weet een robot meer dan een mens? En heeft een robot een hart en gevoelens? We onderzoeken dit boeiend thema tijdens een speelse workshop filosoferen op 6 november. Voor kinderen van het 3de tot 6de leerjaar.
Meer info en inschrijven.
 Voorleesweek: 21-29 november
November is traditioneel de maand van de Voorleesweek, een jaarlijkse campagne die het belang van voorlezen in de kijker zet. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, de concentratie, de creativiteit en de sociale vaardigheden bij kinderen. Daarom zet ARhus een aantal voorleesworkshops en vertelmomenten op het programma:
 Praatavond: met de fiets van Hansbeke naar Vladivostok
Fotograaf Koen Degroote en Laura Bracke legden per fiets 21 000 kilometer af van Hansbeke naar Vladivostok. Soms gezwind bergaf, maar vaak beukend tegen de wind. Tijdens hun maandenlange tocht fotografeerde Koen achtergebleven bruggen, ontmantelde boten, eenzame fabrieken en de gortdroge schande van het Aralmeer. De foto's kan je in ARhus bekijken tijdens de expo van 16 tot 30 november. Op 16 november deelt Koen zijn belevenissen met jullie tijdens een praatavond.
Meer info en inschrijven.
 Onder de loep: muziek en Wereldoorlog I
Elke maand gaan wij dieper in op een vraag van een klant. Deze maand vroeg een leerkracht geschiedenis ons naar muziek die hij kon gebruiken tijdens zijn lessen rond WO I. Het resultaat van onze zoektocht delen we graag met jullie op deze website.
 Apps in de kijker: boekenapps
E-boeken lezen zit in de lift! Wij gingen daarom op zoek naar interessante apps voor boeken- en stripliefhebbers. Onze aanraders vind je hier.

Voor kinderen presenteren we enkele (voor)leesapps. Zo krijgen ze de smaak van boeken te pakken, wat een leven lang leesplezier belooft.
 Wist je dat?
  • De openingsuren van ARhus afdeling Gitsestraat vanaf 1 november veranderen? Op woensdag zal de afdeling open zijn van 13 tot 15u. Zaterdag blijft 10 tot 12u.
  • MUNT Summerspot van juli tot begin oktober 10 000 bezoekers mocht ontvangen? Foto's vind je hier.
  • De themacollecties Sint en Kerst voor leerkrachten beschikbaar zijn? Lees meer.
  • ARhus gesloten is op 1 en 11 november? Op 2 november is ARhus open!
 Verder nog in ARhus
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© Kenniscentrum ARhus De Munt 8 Roeselare 8800 Belgium.