Copy
Lees de nieuwsbrief van Digitalezorg.nl voor al het nieuws over zorg, ICT en innovatie
Digitalezorg.nl
Nr 3 - 2015

Uitgelicht

• Digitaledermatoloog wint ABN AMRO prijs medische start-up
• Epilepsiefonds lanceerde nieuwe website op Wereld Epilepsiedag

Ons magazine ontvangen?

Wilt u ook 5 keer per jaar gratis ons magazine in de brievenbus ontvangen? Meld u dan hier aan. 

Volgen en Liken

Friend on Facebook Facebook
Follow on Twitter Twitter

Dutch eHealth Exchange naar de HIMSS US '15

De HIMSS Dutch eHealth Exchange organiseert in samenwerking met Nictiz, Stichting Digitalezorg.nl en de VMBI de officiële studiereis voor de Nederlandse delegatie naar HIMSS15 in Chicago die van 12 tot 16 april 2015 plaats vindt.

Het programma in Chicago spitst zich toe op inhoud en netwerkmogelijkheden. Deel mee en ervaar een week vol met inspirerende sprekers, inhoudelijke presentaties, 'guided tours' op de beursvloer en vele netwerkmomenten. Natuurlijk is er genoeg tijd om de HIMSS Annual Conference te bezoeken.

Onderstaande thema's worden tijdens deze studiereis uitgelicht:

Sturen met informatie uit de bron
Patiëntparticipatie
Zorg op afstand
Big data in de praktijk

De programmacommissie staat tijdens uw verblijf voor u klaar om u een onvergetelijke en nuttige studiereis te bezorgen. 

Kijk voor meer informatie op de site.

Technologie onvoldoende ingezet in gezondheidszorg

Salesforce publiceert het rapport ‘2015 State of the Connected Patient’. Uit dit Amerikaanse onderzoek – onder ruim 2000 volwassenen met een zorgverzekering – blijkt dat moderne technologie nog onvoldoende wordt ingezet ter verbetering van het zorgaanbod. Terwijl met name de zogeheten Generatie Y (tussen de 18 en 34 jaar) juist behoefte zegt te hebben aan de inzet van technologische middelen, zoals apps, tele-zorg en wearables.

Meer lezen

Opschaling van digitaal gezondheidsportaal voor burgers in regio Utrecht

Het gezondheidsportaal PAZIO, dat zorgt voor digitaal contact tussen patiënten en zorgverleners, gaat opschalen in de regio Utrecht. PAZIO heeft al een stevige basis in de eerstelijnszorg in de regio Utrecht. Door opschaling in deze regio naar meer eerstelijnspraktijken en het sociaal domein ontstaat een regionale zorginfrastructuur die de zorg in brede zin digitaal ontsluit voor burgers. ZonMw herkent deze opschalingspotentie en de meerwaarde daarvan voor de zorg. Ze ondersteund deze opschaling in het kader van haar programma ‘De Zorg Ontzorgd met ICT’.

Lees verder

Doe mee aan onderzoek naar omgaan met de dataexplosie in de zorg en maak kans op een iPad Mini. 

Pb7 Research onderzoekt in samenwerking met Digitalezorg.nl Magazine en Datacenterworks hoe grotere organisaties in de zorg om denken te gaan met de uitdagingen van nieuwe technologische toepassingen die de komende jaren de organisatie binnenkomen. We zijn vooral geïnteresseerd in van welke toepassingen u het meest verwacht en of de huidige IT infrastructuur er goed op voor is bereid. Wij nodigen u graag uit om de vragenlijst in te vullen.

Als dank voor uw medewerking, verloten we onder de gekwalificeerde deelnemers (actief in de zorg en minimaal 100 medewerkers) een iPad mini!

Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer 5 minuten van uw tijd. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van een leverancier. Deze wordt - om uw antwoorden niet te beïnvloeden - aan het eind van de vragenlijst bekend gemaakt voordat u uw antwoorden naar ons toezendt. Pb7 zorgt ervoor dat uw respons met zorg en anoniem wordt verwerkt.

Als dank door uw medewerking krijgt u een samenvatting van de resultaten. 

Start nu het onderzoek

Alvast bedankt voor uw tijd!

Voor in de agenda

Reis mee naar de Med-e-Tel 2015

Med-e-Tel is een evenement van de International Society for Telemedicine & eHealth (ISfTeH), de Internationale Federatie van nationale verenigingen die de Telemedicine en de eHealth stakeholders van hun land vertegenwoordigen.

De ISfTeH maakt het mogelijk om de internationale verspreiding van kennis en ervaring op het gebied van Telemedicine en eHealth te vergemakkelijken, om toegang te bieden tot erkende deskundigen en om te netwerken. Med-e-Tel is een van de instrumenten die helpen de ISfTeH deze missie te realiseren.

Med-e-Tel 2015 zal worden gehouden in combinatie met de IHE-Europa Connectathon 2015.

Gezien de inhoud van Med-e-tel is Stichting Digitalezorg.nl  van mening dat dit evenement uitstekend past in de verdere professionaliseringsagenda van de deelnemers.  Daarnaast biedt de organisatie ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het bootcamp programma op dinsdag 21 april. Dit inhoudelijke programma zal verzorgt worden door Windesheim en geeft als titel eHealth Innovation Strategy. Deze bootcamp zal in het Engels verzorgd worden en is gericht op kleine bedrijven, maar deelnemers van grotere bedrijven of instellingen die aan de slag gaan met eHealth, kunen ook veel kennis opdoen. Deelname aan de bootcamp is kosteloos en wordt u aangeboden voor het GET project.

Meer weten?
Copyright © 2015 Stichting Digitalezorg.nl.
Email Marketing Powered by Mailchimp
Afmelden voor de nieuwsbrief