Copy
Lees de nieuwsbrief van Digitalezorg.nl voor al het nieuws over zorg, ICT en innovatie
Digitalezorg.nl
Nr 1 - 2015

Uitgelicht

• Nieuwe gezondheidsapp groot succes in eerste maand
• Tijden veranderen

Ons magazine ontvangen?

Wilt u ook 5 keer per jaar gratis ons magazine in de brievenbus ontvangen? Meld u dan hier aan. 

Volgen en Liken

Friend on Facebook Facebook
Follow on Twitter Twitter

Vijf evenementen die u niet mag missen

De komende maanden is het weer tijd voor een flink aantal interessante evenementen. De belangrijkste internationale eHealth evenementen zullen dan weer plaatsvinden en zoals gebruikelijk zijn wij actief aanwezig. 

Zorg&ICT 2015
Ook dit jaar zijn wij weer aanwezig tijdens de Zorg&ICT in Utrecht. Dit jaar met het Young Professional programma, wat vorig jaar een groot succes was, het Europa plein en diverse sprekers in de Zorgacademie. U kunt ons, net als de meer dan 140 andere exposanten bezoeken van 18 tot 20 maart in de Jaarbeurs Utrecht. Gratis registreren kan hier.

Med-e-Tel 2015
Med-e-Tel is het evenement van de International Society for Telemedicine & eHealth (ISfTeH), de Internationale Federatie van nationale verenigingen die de Telemedicine en de eHealth stakeholders van hun land vertegenwoordigen. Med-e tel biedt diverse wetenschappelijke workshops en zeer interessante seminars.

Stichting Digitalezorg.nl biedt voor de Med-e-Tel een studiereis aan met als doel om met een Nederlandse delegatie af te reizen en gezamenlijk kennis te ontvangen en te delen. Het netwerken is daarbij ook een belangrijk onderdeel.

Meer informatie hier

Dutch eHealth Exchange / HIMSS US'15 studiereis
De HIMSS Dutch eHealth Exchange organiseert in samenwerking met Nictiz, Stichting Digitalezorg.nl en de VMBI de officiële studiereis voor de Nederlandse delegatie naar HIMSS15 in Chicago die van 12 tot 16 april 2015 plaats vindt. Er zijn op dit moment al meer dan 140 aanmeldingen!

Het programma in Chicago spitst zich toe op inhoud en netwerkmogelijkheden. Deel mee en ervaar een week vol met inspirerende sprekers, inhoudelijke presentaties, 'guided tours' op de beursvloer en vele netwerkmomenten. Natuurlijk is er genoeg tijd om de HIMSS Annual Conference te bezoeken.

Meer informatie hier.

Health 2.0 Barcelona
Voor de zesde keer zal het jaarlijkse Health 2.0 conferentie weer een flinke hoeveelheid kennis en ervaring delen. Dit jaar in het voorjaar in Barcelona van 18 tot 20 mei. Meer dan 130 sprekers, 500 deelnemers en meer dan 50 'live' demos. Stichting Digitalezorg.nl zal ook aanwezig zijn en onder andere een actieve bijdrage leveren met het GET project. 

Meer informatie hier

eHealthWeek Riga
Het jaarlijkse ministeriële eHealth congres zal dit jaar plaatsvinden in Riga in Letland. Met weer een flink aantal activiteiten, waaronder het mHealth congres, de World of HealthIT beurs en een aantal side-events is het weer de moeite waard om dit jaar naar het congres af te reizen. Speciaal dit jaar zal Stichting Digitalezorg.nl een stand inrichten met de 40 FICHe eHealth startups. Daarnaast zal de Dutch eHealth Exchange ook weer een speciaal Nederlands programma aanbieden. 

Meer informatie hier

FICHe accelerator awards 80 European eHealth SMEs and startups

European Union funded FICHe (Future Internet Challenge eHealth) accelerator program has selected 80 European health technology companies out of more than three hundred applications to the first phase of the project. Participation was open to all European eHealth small and mid-sized enterprises and startups eager to develop innovative applications in the eHealth domain using FIWARE technology (www.fiware.org).  In the coming next weeks the 80 SMEs and startups are offered bootcamps, coaching and webinars. By the end of February they all have to deliver a clear business model of their innovation, present their team to the review committee and develop a plan to execute in the next phase of the program.

Meer lezen over FICHe

Verwerking en beveiliging van persoonsgegevens

Het College bescherming persoonsgegevens (hierna: ‘CBP’) houdt toezicht op de naleving en toepassing van wetten die het gebruik van persoonsgegevens regelen. De Wet bescherming persoonsgegevens (hierna: ‘Wbp’) stelt eisen aan het verwerken (zoals opslaan en verzamelen) van persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn gegevens betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare persoon. Op 11 september en 27 november 2014 publiceerde het CBP onderzoeksrapporten over de verwerking en beveiliging van persoonsgegevens. Het eerste onderzoek betreft de verwerking van persoonsgegevens via de app en website Okki Gekke-bekken-club. Het tweede rapport gaat over een onderzoek naar de beveiliging van het netwerk van het Groene Hart Ziekenhuis. De rapporten laten zien waar het CBP op let als het toetst of voldaan wordt aan de eisen die de Wbp stelt.

Lees verder

Word lid van de Dutch eHealth Exchange

De Dutch eHealth Exchange is een community die zich voornamelijk richt op Nederlandse professionals die in de zorg en ICT werken voor zowel de publieke als de private sector.
De Dutch eHealth Exchange is een samenwerking tussen HIMSS Europe en Nictiz. Tevens hebben de VMBI en Stichting Digitalezorg.nl zich aangesloten bij deze community. HIMSS Europe lanceerde de Dutch eHealth Exchange tijdens de ‘World of Health IT’ in Nice in April 2014.
Het gezamenlijke doel is om kennisuitwisseling te stimuleren tussen alle belanghebbenden die samen naar het doel werken van betere gezondheidszorg door het inzetten van slimme ICT-oplossingen.

Nederland heeft nu het hoogste aantal HIMSS EMRAM Stage 6 ziekenhuizen in Europa. Dit, plus een combinatie van de marktvolwassenheid en niveau van IT-uitgaven in de zorg, maakt Nederland een van de meest aantrekkelijke markten voor IT in de gezondheidszorg in Europa. Gegeven deze sterke leiderschapspositie, is HIMSS erg blij dat zij deze groep in Nederland heeft gelanceerd. Deze groep zal het netwerken bevorderen langs alle sectoren en zal de bewustwording van de Nederlandse successen met IT in de gezondheidszorg op een internationaal niveau laten doen toenemen.

Zowel Nictiz, VMBI en Stichting Digitalezorg.nl als HIMSS zetten zich al jaren in om de gezondheidszorg te verbeteren door ICT. Met deze samenwerking wil HIMSS zich steviger positioneren in de Nederlandse markt – één van de leidende landen in Europa waar het gaat om adoptie en gebruik van elektronisch medische dossiers. Gezamenlijk zijn we beter in staat om ICT-professionals in de gezondheidszorg te bereiken.

Word lid van de LinkedIn groep en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwe hoogleraar Huisartsgeneeskunde zet zich in voor eHealth

Per 1 januari is dr. Niels Chavannes benoemd tot hoogleraar Huisartsgeneeskunde bij de afdeling Public health en Eerstelijnsgeneeskunde. Hij houdt zich bezig met ‘eHealth en diseasemanagement’: de mogelijkheden voor zorgverleners en patiënten om digitaal gegevens uit te wisselen en patiënten mede verantwoordelijk te maken voor hun gezondheid. “eHealth is een speerpunt in het LUMC.”

Lees verder
Copyright © 2015 Stichting Digitalezorg.nl.
Email Marketing Powered by Mailchimp
Afmelden voor de nieuwsbrief