Copy
Lees de nieuwsbrief van Digitalezorg.nl voor al het nieuws over zorg, ICT en innovatie
Maart 2013

Uitgelicht

• Landelijke eHealth-monitor van start
• Zorginstellingen onvoldoende bewust van kansen e-health

Ook uw kennis delen via Digitalezorg.nl?

Heeft u nieuws of wilt u uw ervaring delen? Laat het ons weten!

Volgen en Liken

Friend on Facebook Facebook
Follow on Twitter Twitter

Het zit er weer op!

Van 13 tot en met 15 maart was Stichting Digitalezorg.nl aanwezig op de Zorg&ICT 2013 met het minicongres Inspiratie voor eHealth. Gedurende 3 ochtenden inspireerden de 12 sprekers de aanwezigen met hun kennis en ervaringen op het gebied van eHealth en patiëntportalen. 

De ongeveer 450 deelnemers die op één of meerdere dagen aanwezig waren, luisterden naar de inspirerende woorden van de sprekers en gingen in gesprek met de dagvoorzitter en het sprekerspanel. Op woensdag werd ook de Ruimte voor Innovatie scriptieprijs uitgereikt, waarover later in deze nieuwsbrief meer. 

Merijn van der Zalm (VKA) heeft van de eerste twee dagen een Stoify verslag geschreven: woensdag 13 maart en donderdag 14 maart. Helaas was Merijn niet in staat om ook op 15 maart aanwezig te zijn. 

Hou onze Twitterstream in de gaten voor het laatste nieuws over de komende activiteiten van 2013, zoals de studiereis naar het Ambient Assisted Living Forum in Zweden en de eHealth Masterclass.

Wij bedanken de sprekers voor hun bijdrage tijdens het minicongres en de deelnemers voor hun aanwezigheid. Tot het volgende minicongres!


Presentaties Minicongres Inspiratie voor eHealth 2013

Woensdag 13 maart 2013 – Zorginnovatie

Donderdag 14 maart 2013 – eHealth

Vrijdag 15 maart 2013 – Patiëntportalen

De presentaties van de middagseminar 'CoCreatie en mensgerichte innovatie ouderenzorg' op woensdag 13 maart zijn terug te vinden op de site van Nictiz.

Lees hier de serie van blogs van Dirk-Jan van der Pol: De patiënt als regiseur.

Esther Jacobs wint de Ruimte voor Innovatie scriptieprijs

Tijdens de eerste dag van het minicongres Inspiratie voor eHealth werden de prijzen van de Ruimte voor Innovatie scriptieprijs uitgereikt aan de drie winnaars. Esther Jacobs mocht de eerste prijs uit handen van juryvoorzitter Prof. dr. Henk Bilo in ontvangst nemen. Met de scriptie met de titel 'Empowerment en Technologie' had Esther de jury overtuigd.

Voorafgaand aan de uitreiking hebben de drie aanwezige prijswinnaars 5 minuten de tijd om hun scriptie toe te lichten aan het publiek.

Eerste prijs: Esther Jacobs, 'Empowerment en Technologie'
Tweede prijs: Rik van Donselaar, 'Comfort in Neonatal monitoring'
Aanmoedigingsprijs: Anne Lenferink, 'ICT-architectuur voor zorgcoöperaties'De Ruimte voor Innovatie scriptieprijs is een initiatief van Stichting Digitalezorg.nl en ZonMw. Volgend jaar zal de scriptieprijs wederom uitgereikt worden. Inschrijving start in het najaar van 2013. Meer informatie: Ruimte voor Innovatie.

 

Health App Award 2013 van start 

Artsennet en MedicalPHIT reiken op 19 juni de Health app award 2013 uit. Wie sleept deze felbegeerde prijs voor de beste app in de zorg in de wacht tijdens het Apps4Health-congres in Eindhoven?

Artsen, andere zorgverleners en patiënten kunnen vanaf nu op Artsennet.nl stemmen op de app die volgens hen de award verdient. Ze beoordelen de gebruiksvriendelijkheid, de toegevoegde waarde en de techniek van de apps in een speciaal beoordelingsformulier op Artsennet.

Prijs
Van alle ingezonden beoordelingen nomineert de jury tien apps. De eigenaars van de apps worden op 19 juni uitgedaagd om een elevator pitch te houden van enkele minuten over hun app. Naast een juryprijs maken de genomineerde apps kans op een publieksprijs. Die wordt bepaald door het in Eindhoven aanwezige publiek.

Jury
De jury bestaat uit professionals die hun sporen verdiend hebben in de digitale zorgwereld. Zij zijn:

 • Bart Timmers, huisarts, fervent appgebruiker en juryvoorzitter
 • Marinka de Jong-Fintelman, kennismanager Patiënt en Zelfmanagement, Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz)
 • Sjaak Nouwt, beleidsmedewerker e-Health van de KNMG
 • Nicky Hekster, leveranciersvoorzitter IHE Nederland en IBM
 • Stefan Ottenheijm, beleidsmedewerker VWS
 • Paul Pelsmaeker, voorzitter Stichting Digitalezorg.nl
 • Marcel Heldoorn, senior beleidsmedewerkers NPCF
 • Richard Faas, business development manager VVAA
 • Michiel Tebbes, SEH-arts en fervent gebruiker van apps
 • Hans Mekenkamp, partner MedicalPHIT
 • Karin Oost, hoofd Artsennet

Artsennet
De Health app award 2013 is een initiatief van Artsennet en MedicalPHIT. Artsennet is de grootste onafhankelijk medische portal in Nederland. In 2011 is Artsennet gestart met het verzamelen van diverse medische apps die artsen kunnen reviewen. MedicalPHIT is een onafhankelijk adviesbureau voor IT in de zorg en organiseert het Apps4Health congres op 19 juni.

Stemmen
Wilt u meer weten over de award of uw stem uitbrengen? Surf dan naar www.artsennet.nl/healthappaward. In aanloop naar, tijdens en na de verkiezing van de beste medische app staat het twitterkanaal #HAPP13 open.

LinkedIn

Ondertussen in de LinkedIn groepen...

Digitalezorg: Boek ‘Wet- en regelgeving in de zorg’ vanaf nu beschikbaar
Elektronisch Patienten Dossier: Het EPD bestaat alleen uit documenten
Nictiz: Business Case voor Clinical Data Ware House?
Zorg voor Innoveren: Apps die professionals ondersteunen bij het leren en reflecteren?

Agenda voor de komende maanden

Naar de volledige agenda.
Copyright © 2013 Stichting Digitalezorg.nl.
Email Marketing Powered by Mailchimp
Afmelden voor de nieuwsbrief