Copy
Lees de nieuwsbrief van Digitalezorg.nl voor al het nieuws over zorg, ICT en innovatie
Digitalezorg.nl
Januari 2012

Uitgelicht

Genomineerden scriptieprijs Online Hulp 2011
E-Health vooral in trek bij hoogopgeleiden

Ook uw kennis delen via Digitalezorg.nl?

Heeft u nieuws of wilt u uw ervaring delen? Laat het ons weten!

Volg Digitalezorg.nl

Linkedin
Twitter
Facebook

Wij wensen u een voorspoedig 2012!

Nu de rook van het vuurwerk is weggetrokken, de oliebollen (bijna) op zijn en de lege champagneflessen de glasbak in gaan, blikken wij terug op 2011 en vooruit op wat 2012 gaat brengen. 

Een paar highlights van 2011:
  • Groei van ons bezoekersaantal naar 13.000+ per maand
  • Eind 2011 meer dan 1000 Twittervolgers behaald en aanwezig op Linkedin, Facebook en Google+
  • Mediapartner van 15 nationale en internationale toonaangevende evenementen. 
  • Start van onze nieuwsbrief en door tientallen sites aangehaald als bron...
En voor 2012 hebben we plannen, veel plannen. Zo gaan we voor het onze online activiteiten aanvullen met offline evenementen. Willen we nog meer meningen, visies, kritieken en standpunten van ons en anderen met u delen. Gaan we op reis en hebben wij ons weer aangesloten bij de toonaangevende internationele Europese evenementen. En we gaan samenwerken met andere organisaties om de gezamenlijke exposure nog groter te maken. In het kort kunt u van ons verwachten in 2012:
  • Het Innovatieplein tijdens de Zorg&ICT 2012 in Utrecht
  • De studiereis naar Japan eind 2012
  • Mediapartner voor onder andere TEDx Maastricht, Doctors 2.0 (Parijs), eHealthWeek 2012 (Kopenhagen) en Med-e-Tel 2012 (Luxemburg)
  • De Innovatiegids 2012
  • En nog veel meer...
Daarnaast zijn wij erg trots op onze samenwerking met organisaties als Zorg voor Innoveren (MinVWS, ZonMw, NZa en CVZ), de NVEH en Stichting Innovatie Alliantie.

Uw kennis, expertise en mening blijven ook in 2012 voor ons belangrijk. Wilt u samenwerken of heeft u tips? Laat het ons dan weten!

Nog 1 week aanmelden voor de EU eHealth Award

In samenwerking met de directie ‘ICT for Health’ van de Europese Commissie, coördineert Stichting Digitalezorg.nl in Nederland de verkiezing van de beste eHealth toepassing ontwikkeld door een Europees bedrijf uit het MKB.

Het doel van deze verkiezing is meer aandacht te geven aan eHealth toepassingen die ontwikkeld zijn door bedrijven uit het MKB en daarmee nieuwe kansen te creëren.

Bedrijven die willen meedingen naar de prijs kunnen zich registreren en ontvangen in januari een inschrijfformulier. Op basis van de beoordeling van de ingevulde formulieren zullen 30 bedrijven meedingen in de Europese finale. Deze finale zal plaatsvinden tijdens de Europese eHealthWeek in mei volgend jaar in Denemarken. Stichting Digitalezorg.nl is de coördinator voor de Nederlandse deelname. Daarnaast nemen we deel aan de internationale jury.

Registratie sluit op 10 januari en neemt 5 minuten van uw tijd in beslag.

De inzending die Nederland vertegenwoordigt tijdens de Europese finale, krijgt de mogelijkheid om tijdens Zorg&ICT 2012 de toepassing te presenteren op het Innovatieplein van Stichting Digitalezorg.nl. Alle Nederlandse inzenders krijgen daarnaast ook korting op deelname aan de Innovatiegids ‘Ruimte voor Innovatie’.

Registreren voor deelname kan hier: Registreren

Meer informatie over deze verkiezing is bij ons op te vragen via het contactformulier.

Implementatie kernset e-overdracht

Softwareleveranciers gaan de door V&VN en Nictiz ontwikkelde kernset ‘e-Overdracht’ opnemen in hun producten. Dat is het resultaat van gesprekken die in 2011 gevoerd zijn. De kernset is verder gespecificeerd, gecodeerd en vertaald in een berichtenstandaard. Daardoor kan uitwisseling via verschillende zorginfrastructuren gaan plaatsvinden. De verwachting is dat dit nieuwe product van de kernset in februari beschikbaar is voor de markt.

Lees verder


TEDx Maastricht: The Future of Health

TEDxMaastricht ‘The Future of Health’ is hét evenement over de toekomst van gezondheid en zorg. Want deze toekomst wordt bepaald door grote veranderingen. Nieuwe ideeën zijn nodig om aan het roer van deze veranderingen te staan.

TEDxMaastricht is een platform voor het delen van ideeën en het toepassen ervan in de wereld van gezondheid en zorg en brengt zorgprofessionals samen in de breedste zin van het woord: patiënten, verzorgenden, verpleegkundigen, artsen, bestuurders, consultants en vele anderen met compassie voor de zorg. Een onverwacht programma staat garant voor een dag vol inspiratie; in Maastricht en de rest van de wereld.

Kijk voor meer informatie op www.tedxmaastricht.nl.

Digitalezorg.nl is partner van TEDxMaastricht en zal voor u verslag doen van het evenement over gezondheid en zorg.

LinkedIn

Ondertussen in de LinkedIn groepen...

VG 2.0: Doe eens ff digitaal was een groot succes
Elektronisch Patienten Dossier: Waarom toegang tot zorgdata zo belangrijk is
Slimme Zorg Provincie Brabant: Open Data for health
NVEH: Hoe zet je een internetpraktijk op?
Copyright © 2012 Stichting Digitalezorg.nl.
Email Marketing Powered by Mailchimp
Afmelden voor de nieuwsbrief