Copy
Lees de nieuwsbrief van Digitalezorg.nl voor al het nieuws over zorg, ICT en innovatie
Digitalezorg.nl
Nr 2 - 2015

Uitgelicht

• ICT-kosten per ziekenhuismedewerker blijven stijgen 
• Noordhoff Health start met e-learning voor gehandicaptenzorg

Ons magazine ontvangen?

Wilt u ook 5 keer per jaar gratis ons magazine in de brievenbus ontvangen? Meld u dan hier aan. 

Volgen en Liken

Friend on Facebook Facebook
Follow on Twitter Twitter

Ook dit jaar is er op de Zorg&ICT weer veel te beleven

Op Zorg & ICT vindt u naast een groot en volledig exposantenaanbod, ook een uitgebreid inhoudelijk programma vol lezingen, workshops en presentaties. Hieronder een eerste overzicht van de activiteiten.
 

Zorgacademie
Aan bezoekers van Zorg & ICT is gevraagd wat de belangrijkste thematieken binnen de zorgsector zijn. Deze thema's vormen het fundament van de Zorgacademie. Zo kunt u hier onder meer terecht voor lezingen, presentaties en workshops op het gebied van:

- EPD/ECDZorg & ICT - Domotica - Robotica
- Health apps
- Gaming in de zorg
- Wet- en regelgeving
- Europese zorginnovaties
- Veiligheid van patiëntgegevens
- Zorg op afstand (zelfmanagement)

EPD-ECD Arena
Wat is de toekomst van EPD en ECD? Waar liggen de kansen? U ontdekt het in de EPD-ECD Arena.

Opleidingenplein
De zorgsector is constant in beweging. Zorg dat u meebeweegt. Welke opleiding of training past bij u? U ontdekt het op het Opleidingenplein.

Domoticaplein
Stel uw vragen op het gebied van domotica aan de experts van Smart Homes en de diverse aangesloten partners. Zij laten u graag de laatste trends zien, waaronder de nieuwste zorgrobots. 

Young Professionals Programma
Op donderdag 19 maart verwelkomen Stichting Digitalezorg.nl en een selectie van innovatieve bedrijven Young Professionals in de wereld van Zorg & ICT. Wat zijn de trends van de komende 5 jaar? Hoe ziet het landschap er internationaal uit en waar liggen de kansen voor jonge ondernemers?

Gratis registreren kan hier

Menzis geeft NextGen Ventures extra slagkracht op weg naar duurzame gezondheidszorg

NextGen Ventures heeft haar fondsvermogen verhoogd naar €12 miljoen dankzij de participatie van zorgverzekeraar Menzis. NextGen Ventures is een gezamenlijk initiatief van Stichting Triade, (gelieerd aan het Universitair Medisch Centrum Groningen), Noaber Ventures en DFZ Participaties (gelieerd aan De Friesland Zorgverzekeraar) en richt zich met haar investeringen op innovaties binnen de zorg. De participatie van zorgverzekeraar Menzis verhoogt de slagkracht van het fonds en brengt daarmee innovaties voor een betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg dichterbij.

Meer lezen

De Wielborgh realiseert efficiencyslag dankzij UNIT4 Cura Zorgmonitor

Zorginstelling De Wielborgh levert met ongeveer 400 medewerkers thuiszorg aan 800 cliënten. Ouderen huren een appartement bij De Wielborgh, waar ze zelfstandig kunnen wonen met ondersteuning vanuit de zorginstelling. De Wielborgh bestaat uit een viertal locaties die thuiszorg leveren. Stuurinformatie is essentieel voor de organisatie om in control te blijven. Daarnaast is het steeds belangrijker om te kunnen voldoen aan de informatiewensen van de zorgautoriteiten, gemeenten, verzekeraars maar ook de cliënten en hun verwanten. Omdat de wetgeving in de zorg regelmatig wijzigt, is het van belang om hier snel op in te spelen..

Lees verder

Persoonlijke gezondheidsdossiers: toepassing in de zorgpraktijk

Er is veel belangstelling voor Persoonlijke Gezondheidsdossiers. Een PGD levert een wezenlijke bijdrage aan preventie en zelfmanagement. Het geeft de cliënt het instrument in handen om gedurende zijn hele leven gezondheids- en medische informatie te verzamelen van zichzelf en zijn dierbaren.

Door het gebruik hiervan te integreren met de eigen dienstverlening, kunnen zorginstellingen de kwaliteit van de zorg verbeteren, de kosten verlagen en voldoen aan de wensen van de moderne zorgconsument. Bovendien worden vele complexe koppelingen in de zorgketen overbodig door de informatievoorziening rondom de cliënt te organiseren.

Er zijn echter nog veel vragen over de toepassing van PGD’s. In dit artikel wordt toegelicht wat PGD’s zijn en waarom en hoe het inzetten hiervan een waardevolle bijdrage kan leveren.

Lees verder

Voor in de agenda

Copyright © 2015 Stichting Digitalezorg.nl.
Email Marketing Powered by Mailchimp
Afmelden voor de nieuwsbrief