Copy
Lees de nieuwsbrief van Digitalezorg.nl voor al het nieuws over zorg, ICT en innovatie
Digitalezorg.nl
Nr 5 - 2015

Uitgelicht

• Synaxion realiseert portaal ’s-Hertogenbosch voor Jeugdzorg & WMO
• Minister-President Mark Rutte bezoekt Fontys Expertisecentrum Gezondheid & Technologie

Ons magazine ontvangen?

Wilt u ook 5 keer per jaar gratis ons magazine in de brievenbus ontvangen? Meld u dan hier aan. 

Volgen en Liken

Friend on Facebook Facebook
Follow on Twitter Twitter

Doe mee aan onderzoek naar omgaan met de dataexplosie in de zorg en maak kans op een iPad Mini. 

Pb7 Research onderzoekt in samenwerking met Digitalezorg.nl Magazine en Datacenterworks hoe grotere organisaties in de zorg om denken te gaan met de uitdagingen van nieuwe technologische toepassingen die de komende jaren de organisatie binnenkomen. We zijn vooral geïnteresseerd in van welke toepassingen u het meest verwacht en of de huidige IT infrastructuur er goed op voor is bereid. Wij nodigen u graag uit om de vragenlijst in te vullen.

Als dank voor uw medewerking, verloten we onder de gekwalificeerde deelnemers (actief in de zorg en minimaal 100 medewerkers) een iPad mini!

Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer 5 minuten van uw tijd. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van een leverancier. Deze wordt - om uw antwoorden niet te beïnvloeden - aan het eind van de vragenlijst bekend gemaakt voordat u uw antwoorden naar ons toezendt. Pb7 zorgt ervoor dat uw respons met zorg en anoniem wordt verwerkt.

Als dank door uw medewerking krijgt u een samenvatting van de resultaten. 

Start nu het onderzoek

Alvast bedankt voor uw tijd!

Congres Architectuur in de zorg, inschrijving nu geopend!

Architectuur: geen illusie!’, dat is waar het op 18 juni omdraait.

Wilt u op de hoogte gebracht worden van de zorginformatiebouwstenen van Registratie aan de Bron? Bent u nieuwsgierig hoe het ministerie van VWS aan een duurzaam informatiestelsel werkt? Hoe zit het met de laatste ontwikkelingen in regionale, interregionale en grensoverschrijdende informatie-uitwisseling? En hoe werkt een landelijk implantatenregister eigenlijk?

Geen illusie
Zomaar een greep uit de onderwerpen van het congres ‘Architectuur in de zorg’. De onderwerpen zijn zorgvuldig gekozen en bevatten allemaal een praktijkcomponent. Architectuur is dan ook geen illusie meer. De zorg kan niet meer zonder architectuur.   

Het informatie- en netwerkplatform 
Dit congres is inmiddels uitgegroeid tot het informatie- en netwerkplatform van professionals die in deze sector werkzaam zijn. GS1 Nederland, HL7 Nederland, IHE Nederland, NAF en Nictiz zijn de drijvende kracht achter dit congres en hebben een interessant programma neergezet.
Praktische informatie en aanmelden
Datum: donderdag 18 juni 2015
Locatie: Spant! In Bussum
Tijd: 09.30 uur – 18.00 uur
Kosten: € 295,- euro; Meld u zich vóór 18 mei 2015 aan, dan betaalt u € 265,- euro.

Programma: Bekijk hier het programma. Een uitgebreide omschrijving van de sessies volgt.
Aanmelden: Schrijf u in via dit online aanmeldformulier.
 

Betere samenwerking verzekeraars en zorgaanbieders nodig om zorgmarkt te verbeteren

Ruim een miljoen Nederlanders stapten dit jaar over naar een andere verzekeraar. De afgelopen jaren stapte opgeteld zelfs een kwart van de verzekerden over. Verzekeraars die klanten willen behouden doen er goed aan om een sterkere relatie met klanten op te bouwen, kwaliteit van zorg te waarborgen en duidelijk te maken waarom zij de beste polissen bieden voor een passende prijs. Om dit te realiseren, is het nodig om inzicht in kosten en prestaties van zorg te vergroten. Dit kan alleen als verzekeraars en zorgaanbieders beter samenwerken en nieuwe technologieën benutten. Een holistische aanpak is nodig.
 
Door nieuwe technologieën optimaal te benutten, de kwaliteit van zorg beter meetbaar te maken en verzekerden en zorgaanbieders te voorzien van inzicht, kunnen grote stappen worden gezet. 

Lees verder

Voor in de agenda

Copyright © 2015 Stichting Digitalezorg.nl.
Email Marketing Powered by Mailchimp
Afmelden voor de nieuwsbrief