Copy
Lees de nieuwsbrief van Digitalezorg.nl voor al het nieuws over zorg, ICT en innovatie
Digitalezorg.nl
September 2011

Uitgelicht nieuws

Mentalshare stuurt brief naar Kamer
Accenture Innovation Awards Health 2011

Kennis delen op Digitalezorg.nl?

Heeft u nieuws of wilt u uw ervaring delen? Laat het ons weten!

Volg ons

Linkedin
Twitter
Facebook

10% korting voor Games for Health EuropeOp 24 en 25 oktober vindt de eerste Europese editie van ‘Games for Health’ plaats in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Het congres draait om één centrale vraag: welke bijdrage kunnen games en simulaties leveren om de gezondheidszorg te verbeteren en betaalbaar te maken? Ruim vijftig internationale sprekers presenteren en demonsteren de laatste inzichten en gametoepassingen in de ouderenzorg, verslavingszorg, geestelijke gezondheidszorg, revalidatie, fitness, medische educatie en gynaecologie.  De conferentie wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Amerikaanse moeder organisatie. Games for Health wordt sinds 2004 georganiseerd in Boston.

Korting
Bent u benieuwd wat games kunnen betekenen voor úw organisatie? Als bezoeker van digitalezorg.nl krijgt u 10% korting op de entreekaarten. Dat kan heel eenvoudig door het invoeren van de code “digitalezorgnl” op de registratiepagina van www.gamesforhealtheurope.org .

De prijzen zijn als volgt:

  • 1 dag, normale prijs: € 295,- , u betaalt € 265,50
  • 2 dagen, normale prijs € 495,-, u betaalt € 445,50
Voor meer informatie of om u aan te melden, ga naar www.gamesforhealtheurope.org  

AAL Forum 2011 in Lecce

De komende maanden staan in het teken van congressen en bijeenkomsten. Eind september vindt in Lecce, Italië, het jaarlijkse congres rondom het Europese programma Ambient Assisted Living (AAL) plaats. 

Het AAL Forum 2011 biedt een kennisplatform voor innovaties in het langer gezond, actief en zelfstandig ouder worden. Als onderdeel van het AAL Joint Program, waarbinnen onderzoek en ontwikkeling van innovaties vanuit Europa financieel worden ondersteund, tonen onderzoekers en beleidsmakers de laatste stand van zaken in Europa. Ook de Nederlandse inbreng is dit jaar weer groot met deelname van o.a. Stichting Smart Homes, Simac, Vilans, ZonMw, VU, Verklizan, UvT, TNO en VNG.

Digitalezorg.nl zal ook dit jaar naar het congres afreizen en u een impressie geven van het evenement. 

Meer lezen over het AAL ForumCongres Online Hulpverlening

Na het uitverkochte en zeer goed beoordeelde congres Online hulpverlening in november 2010, wordt ook in 2011 weer het congres Online hulpverlening georganiseerd.

Hulpverlening via internet is laagdrempelig, effectief en bereikt nieuwe doelgroepen. Steeds meer instellingen uit het maatschappelijk werk, de ggz en jeugdzorg bieden dan ook online hulp bij psychische, sociale of maatschappelijke problemen. In tien jaar tijd is het aantal initiatieven gegroeid van een handvol naar meer dan honderd.

Programma
Het programma - met Remco Hoogendijk als dagvoorzitter en Frank Schalken als keynote speaker - bevat tevens een interessante lezing door ervaringsdeskundigen van online hulp. Daarna kunt u gedurende 3 sessie ronden uw eigen programma samenstellen met keuze uit 16 verschillende interessante sessies waarvan een aantal met zeer beperkte toegang.

Lees verder
Copyright © 2011 Stichting Digitalezorg.nl.
Email Marketing Powered by Mailchimp
Afmelden voor de nieuwsbrief