Copy
View this email in your browser
Beste <<Voornaam>> ,
 
Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende van maart. Een nieuwsbrief voor alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente Heeze-Leende. Vrijwilligers uit jullie organisatie kunnen ook zichzelf aanmelden voor deze nieuwsbrief, zodat ze direct het laatste nieuws ontvangen en bijvoorbeeld zichzelf kunnen inschrijven voor cursussen en workshops. Dat kan via de volgende link In deze nieuwsbrief hopen wij jullie  te kunnen informeren over alles rondom vrijwilligerswerk in Heeze-Leende.
Moreel beraad voor vrijwilligers in zorg en welzijn.

Op donderdag 31 maart van 20:00u tot 22:00u in Dorpshuis ’t Perron in Heeze
Óf
maandag 4 april van 20:00u tot 22:00u in MFA de Schammert in Leende.

organiseert Anneke Rings voor vrijwilligers in de zorg of welzijn in Heeze, Leende of Sterksel een Moreel Beraad

Wat is een Moreel Beraad?
Een moreel beraad is een gestructureerd overleg waarin vrijwilligers of professionals onder leiding van een gespreksleider een reële casus/ dilemma bespreken. Iets dat echt voorgevallen is, waarbij de inbrenger twijfelde wat hij/ zij moest doen. Samen loop je stapsgewijs door deze situatie heen. Zodat iedereen de casus en de context kan begrijpen, meerdere gezichtspunten kan zien en een op hun eigen normen en waarden gebaseerde beslissing kan nemen/ advies kan uitbrengen.


Het is anders dan een intervisie of een casuïstiekbespreking, omdat een morele vraag staat centraal en omdat er sprake is van een gezamenlijk groepsonderzoek. (een moreel beraad is dus niet bedoeld om een individu te helpen). Misschien klinkt dit allemaal wat zwaar of ingewikkeld, in de praktijk is het vooral een mooie gezamenlijke zoektocht, waar gespreksleider Anneke Rings de deelnemers graag in mee neemt.


Er is een beperkt aantal plekken, meld je voor 29  maart via  vch@cordaadwelzijn.nl


Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anneke Rings,
AnnekeRings@gmail.com

Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturenAlle verenigingen, stichtingen en coöperaties moeten hun bestuursleden inschrijven in het UBO-register voor 27 maart, zodat de overheid weet wie de Uiteindelijk Belanghebbende is van jouw vrijwilligersorganisatie. Of je nu een budget van 500 euro of van 500.000 euro hebt, maakt helemaal niet uit.

Het is één van de vele regels die de afgelopen jaren over het vrijwilligerswerk is uitgestort. Denk ook aan de AVG of de WBTR, of de BTW voor denksportverenigingen. Of aan de Wwft, die ervoor zorgt dat banken zoveel moeilijke vragen stellen omdat een vrijwilligersorganisatie misschien wel geld wit wast of terrorisme financiert! Veel van deze wet- en regelgeving is moeilijk, technisch, super onduidelijk én, belangrijker, eigenlijk helemaal niet van toepassing op met name kleinere vrijwilligersorganisaties. Ze hebben er voornamelijk last van. Je bent er een hoop tijd én geld aan kwijt. En dat terwijl er toch al zoveel komt kijken bij het runnen van een vrijwilligersorganisatie. Daarom zijn we de petitie Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen gestart.

bron: www.nov.nl

Kennisboostweek met interessante webinars voor vrijwilligersorganisaties: 28 tm 31 maart a.s

Met deze Kennisboostweek biedt het NOV je inspiratie en handvatten om jou te helpen een volgende stap te zetten in het betrekken van meer enthousiaste mensen in het vrijwilligerswerk. In deze week biedt het NOV diverse onderwerpen aan zoals Spontaan (crisis) vrijwilligerswerk, Diversiteit & Inclusie of Trends en Ontwikkelingen in het werkveld, van SDG’s tot een project tussen Jongeren en Vluchtelingen.

Ga direct naar de agenda en meld je aan voor de sessies of lees daar meer over de verschillende thema's en de inhoud van de webinars.

Heb je geen account op deze website dan kun je ook mailen naar mensenmakennederland@nov.nl met in de mail even welke workshop, datum en tijdstip en jouw e-mailadres. Dan ontvang je ter zijner tijd de juiste link om deel te nemen.

Vrijwilligerswaardering 2022
Op dit moment zijn we druk
bezig achter de schermen om weer een mooi aanbod samen te stellen voor de gemeentelijke Vrijwilligerswaardering. Zoals het er nu naar uitziet kan de Vrijwilligerswaardering vanaf
1 mei  weer worden aangevraagd door het bestuur van de organisatie waar je vrijwilligerswerk doet. Dit kan dan via onze website www.goedbezigheezeleende.nu onder het kopje 'Waardering'.

Houd de mailbox en pers daarom in de gaten de komende weken en voor de besturen: Noteer 1 mei alvast in je agenda!


 
HeezeLeeft 2022
YESSS, WE MOGEN WEER! 

Op zondag 10 april 2022 gaat het weer gebeuren! HeezeLeeft! is een evenement VOOR en DOOR Heeze, Leende & Sterksel. We willen graag iedereen samenbrengen en onze krachten bundelen tot één mooi evenement met muziek, entertainment, eten, drinken en ook een braderie.
Iedereen die wil kan zich aanmelden om deel te nemen aan de braderie op het gemeentehuisplein met een marktkraam! Voorwaarde is uiteraard dat je in Heeze, Leende of Sterksel woont. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: heezeleeft@hotmail.com. Geef hierin even aan wat je precies wil gaan doen. Alles is mogelijk! Je kunt je als vereniging dus ook presenteren en bijvoorbeeld daar nieuwe leden en/ of vrijwilligers werven!

 

Naast de braderie zal er een prachtig mooi terras worden ingericht in de gemeentetuin met daarbij verschillende eetkraampjes, drankjes, een podium met heerlijke deuntjes en dansjes en entertainment voor de kids!

Wil je meer informatie of wil je als vrijwilligersorganisatie deelnemen aan HeezeLeeft mail dan naar heezeleeft@hotmail.com

 
Agenda
Spreekuur Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende:
op afspraak via 06-20372237 of 
E-mail: vch@cordaadwelzijn.nl

Adres: Dorphuis 't Perron, lokaal 1.04 (Schoolstraat 48, 5591 HM Heeze)


20 april: Online workshop over de WBTR voor vrijwilligersorganisaties door Het Notarishuys Veldhoven. Meer informatie volgt!
Volg ons op Facebook en Instagram. 
Contactpersoon
Marlon Korsten
Coördinator vrijwilligerscentrale Heeze-Leende

Bereikbaar via
06-20372237
marlonkorsten@cordaadwelzijn.nl
Ga naar onze website
Facebook
Website
Instagram

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je in het verleden hiervoor hebt aangemeld

Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende
Dorpshuis 't Perron, kamer 1.04
Schoolstraat 48-50
5591 HM Heeze
06-20372237
vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl
www.goedbezigheezeleende.nu

afmelden voor nieuwsbrief Wijzig mijn gegevens

Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrijwillgerscentrale Heeze-Leende · Schoolstraat 48 · Heeze, 5591 HM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp