Copy
View this email in your browser
Beste <<Voornaam>>  ,
 
Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende van juni/ juli. Een nieuwsbrief voor alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente Heeze-Leende. Vrijwilligers uit jullie organisatie kunnen ook zichzelf aanmelden voor deze nieuwsbrief, zodat ze direct het laatste nieuws ontvangen en bijvoorbeeld zelf kunnen inschrijven voor cursussen en workshops. Dat kan via de volgende link In deze nieuwsbrief hopen wij jullie  te kunnen informeren over alles rondom vrijwilligerswerk in Heeze-Leende.
Reuring in de Buurt, bijdrage van Oranje Fonds mogelijk!
Lockdowns, 1,5 meter afstand houden, gesloten buurthuizen, activiteiten die niet doorgingen, beperkt bezoek ontvangen. De afgelopen twee jaar was elkaar ontmoeten niet vanzelfsprekend. Hierdoor verdween er veel gezelligheid in buurten en is het onderlinge contact tussen buurtbewoners én tussen buurtorganisaties verwaterd. Hoogste tijd om elkaar weer op te zoeken en weer wat reuring in buurten te organiseren!   

Vanaf nu kun je een aanvraag doen! 

In 2022 wil het Oranje Fonds écht een boost geven aan (opnieuw) kennismaken in de buurt. Want buurten doen ertoe! Dat gebeurt met ‘Reuring in de buurt’. Events om buurten weer in beweging te krijgen kunnen hiervoor vanaf nu tot 15 september een aanvraag indienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wijkfestivals met activiteiten op meerdere plekken of een theaterproductie op locatie voor en door buurtbewoners.  

Aanvragen
Wil je weten of jouw plan in aanmerking komt voor een bijdrage?

bron:oranjefonds.nl
Lees verder
Doe 24 september mee aan Burendag!

 

Op Burendag wil het Oranjefonds i.s.m. Douwe Egberts zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag.

Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag! Het Oranje Fonds is er voor iedereen die iets goeds wil doen voor een ander. Daarom is het voor buurten mogelijk om vanaf half juni 2022 een aanvraag tot maximaal € 350,- in te dienen bij het Oranje Fonds om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren. Let op: hierbij geldt wel op = op. Je krijgt ook een leuk Burendag pakket als je activiteit voor 1 september is aangemeld.

In 2022 vieren we Burendag op 24 september.


bron:oranjefonds.nl
Doe mee met Burendag!
Vrijwilligersverzekering Heeze-Leende
Wist je dat de gemeente Heeze-Leende voor iedere vrijwilliger( -sorganisatie) uit Heeze-Leende een vrijwilligersverzekering heeft afgesloten? Zodat mocht er zich iets voordoen tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk dit netjes geregeld is?

De gemeente Heeze-Leende heeft de vrijwilligersverzekering afgesloten bij Vrijwilligersnet Nederland   Hier kun je meer informatie vinden over wat er wel of niet gedekt is bij ongevallen of schade. 

Wil je schade melden?
Dan vind je op hun website ook het schadeformulier. Dat tref je hier aan.
 
 
Wat werkt bij het stimuleren van vrijwillige inzet en actief burgerschap?

Hoe kunnen vrijwilligersorganisaties mensen stimuleren om zich als vrijwilliger of actief burger in te zetten? Drie factoren zijn belangrijk: willen, kunnen en mogen. Dit blijkt uit een onderzoek van Movisie waarbij de wetenschappelijke literatuur is geraadpleegd en een groep experts is bevraagd

Er is een toenemend beroep op de inzet van burgers als aanvulling op welzijn, bestuur en (formele en informele) zorg in verband met allerlei maatschappelijke vraagstukken zoals polarisatie, eenzaamheid, schuldenproblematiek of de energietransitie. Voor gemeenten, burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties is het tegelijkertijd een uitdaging om de vrijwillige energie van mensen te stimuleren en vast te houden.

Bron: nov.nl

Lees hier verder
Geven jullie het vrijwilligerswerk een gezicht?

De Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende ondersteunt en adviseert vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en helpt bij het versterken van de lokale samenleving in Heeze-Leende.

Om een zo goed mogelijk beeld te geven welke mogelijkheden er zijn in Heeze-Leende om vrijwilligerswerk te doen zijn we op zoek naar vrijwilligersorganisaties die betrokken vrijwilligers hebben die wel eens willen vertellen waarom zij zo graag vrijwilligerswerk doen. Ben jij of ken jij die vrijwilliger in een bestuursfunctie, in de zorg, natuureducatie of in een andere tak van vrijwilligers-sport? Neem dan contact op en we plannen  een moment in om een interview af te nemen met je! 

De verhalen zullen gedeeld worden via onze website, verkorte persberichten in de lokale pers en op social media.


interview afnemen

Agenda
Spreekuur Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende:
op afspraak via 06-20372237 of 
E-mail: vch@cordaadwelzijn.nl

Adres: Dorphuis 't Perron, lokaal 1.04 (Schoolstraat 48, 5591 HM Heeze)

 
Volg ons op Facebook en Instagram. 
Contactpersoon
Marlon Korsten
Coördinator vrijwilligerscentrale Heeze-Leende

Bereikbaar via
06-20372237
marlonkorsten@cordaadwelzijn.nl
Ga naar onze website
Facebook
Website
Instagram

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je in het verleden hiervoor hebt aangemeld

Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende
Dorpshuis 't Perron, kamer 1.04
Schoolstraat 48-50
5591 HM Heeze
06-20372237
vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl
www.goedbezigheezeleende.nu

afmelden voor nieuwsbrief Wijzig mijn gegevens
Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrijwillgerscentrale Heeze-Leende · Schoolstraat 48 · Heeze, 5591 HM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp