Copy
View this email in your browser
Vrijwilligerscentrale Heeze Leende
De Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende wenst iedereen het allerbeste toe voor 2018!
Dat het een mooi jaar mag worden vol met prachtig, nuttig vrijwilligerswerk en gelukkige vrijwilligers en organisaties. Wij gaan weer ons best doen, u ook?
NL doet in 2018 in Heeze-Leende

Ook in 2018 organiseert het Oranjefonds weer NLdoet, een activiteit waarbij het vrijwilligerswerk in heel Nederland in de schijnwerpers staat.  In de 2017 editie waren op 10 en 11 maart ruim 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.500 klussen, een recordaantal.
Dus ook een mooie kans voor uw organisatie om zich te presenteren en, indien die vraag er bij jullie is, nieuwe vrijwilligers te werven, al is het maar om die ene klus te klaren die al zo lang ligt. Op dit moment zijn er al 12 klussen aangemeld bij NL doet in de gemeente Heeze-Leende!
 
Voor meer informatie over NLdoet verwijs ik u graag naar de website 
www.nldoet.nl. Daar vindt u veel informatie, kunt u zich als organisatie met uw klus aanmelden én u kunt daarna ook een financiële bijdrage aanvragen. U vult daar een formulier voor in, 1 A4tje en daarmee kunt u maximaal €400,00 aanvragen. Bekijk wel even de voorwaarden voordat u het formulier invult. Deze aanvraag moet uiterlijk 31 januari binnen zijn bij het Oranjefonds. Het gaat weer heel snel, ook met de financiële bijdrage. Wacht dus niet te lang!
 
De Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende ondersteunt organisaties in Heeze-Leende bij het bedenken, organiseren en uitvoeren van activiteiten die plaatsvinden tijdens NLdoet. Heeft u ondersteuning nodig, iemand die met u meedenkt en –kijkt en u tips kan geven, neem dan gerust contact op.
 
Daarnaast zal de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende bijhouden welke organisaties in Heeze-Leende meedoen, hen regelmatig informeren over ontwikkelingen en zij komt ook op bezoek tijdens NLdoet. Ook de inwoners van Heeze-Leende zullen door de Vrijwilligerscentrale op de hoogte gebracht worden van de activiteiten in Heeze-Leende, zodat zij zich bij u gaan aanmelden.
Tips voor het opstellen van advertenties op www.goedbezigheezeleende.nu
 

Graag geven we een aantal tips voor het opstellen van een advertentie, wanneer u als organisatie op zoek bent naar vrijwilligers:

  1. Denk vanuit de vrijwilliger (eigenlijk zou u niet moeten vragen, maar iets moeten aanbieden, namelijk een leuke, interessante klus)
  2. Benoem in de titel de organisatie, bijvoorbeeld: Cordaad Welzijn zoekt..... 
  3. Welke aspecten uit de functieomschrijving zijn belangrijk voor de vrijwilliger, denk aan;  flexibiliteit invulling uren, deskundigheidsbevordering, eigen inbreng, sfeer, samenstelling team, accommodatie en faciliteiten etc.
  4. Kan de functie worden opgesplitst qua takenpakket (maak uw vraag niet groter dan strikt noodzakelijk is, anders voelen mensen zich al gauw overvraagd en reageren niet, terwijl ze wel geïnteresseerd én geschikt zijn en de functie wellicht best door meerdere personen kan worden ingevuld)
  5. Kijk ook kritisch naar de uren: Moet de functie structureel worden ingevuld of zijn er mogelijkheden incidenteel de taken op te pakken?
  6. Probeer ook zeker de tegenprestatie in te vullen, wat brengt het de vrijwilliger? onderdeel zijn van een gezellig team, een jaarlijkse bbq, of scholing en training etc.
  7. Kortom: bied aan en doseer de vraag!  De ervaring leert dat inspelen op de vrijwilliger niet alleen de kans op reacties op de advertenties verhoogt, maar ook dat mensen, wanneer ze zich op hun plek voelen eerder bereid zijn iets extra’s te doen.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op! 

Zoekt u vrijwilligerswerk? Kijk dan eens op www.goedbezigheezeleende.nu

Voor een gevarieerd aanbod van vacatures voor vrijwilligerswerk kunt u kijken op www.goedbezigheezeleende.nu.
U kunt hier heel eenvoudig direct reageren op de advertentie(s) van uw keuze. Uw reactie komt meteen bij de contactpersoon van de desbetreffende organisatie terecht. 
Heeft u toch liever wat hulp  bij het contact leggen met de organisatie of weet u niet zo goed wat u leuk vind om te doen dan gaan we samen met u aan de slag. U mag vrijblijvend binnenlopen bij het spreekuur van de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende in lokaal 1.04 (1e etage) in Dorpshuis 't Perron. Dit spreekuur vind plaats op woensdagochtend van 10:00 - 12:00 uur. Komt dit tijdstip u niet uit dat kunnen we altijd een afspraak maken voor een ander moment. U kunt bellen voor het maken van een afspraak naar 06-20372237 ( telefoonnummer coordinator) of mailen naar vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl

Heeft u zelf een talent of een dienst die u aan wilt bieden op de website? Dan kan dit ook! U kunt dan zelf een advertentie aanmaken. Heeft u hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op.


 

Vrijwilligers belonen en behouden


 

Hoe geef je vrijwilligers erkenning, waardering en beloning? Zelf vinden vrijwilligers ‘dank je wel’ vaak al genoeg. Maar als je vrijwilligers wilt behouden, moet je meer doen.

 

Voor vrijwilligers horen erkennen, waarderen en belonen bij elkaar. Het gaat ze niet om een materiële vergoeding zoals een cadeautje, kerstpakket of tegoedbon. Deze vorm van beloning is leuk meegenomen maar niet de reden dat iemand vrijwilligerswerk doet. De beloning die vrijwilligers willen, ligt op een ander vlak. Het heeft te maken met erkenning en waardering. In het eenvoudige ‘dank je wel’ komen ze in feite alle drie samen. Door aandacht te besteden aan erkenning en waardering kun je vrijwilligers belonen en behouden. Dat kan op verschillende manieren.

Lees via onderstaande link het volledige artikel over het belonen van vrijwilligers

Bron: www.movisie.nl 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich in het verleden hiervoor heeft aangemeld

Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende
Dorpshuis 't Perron, kamer 1.04
Schoolstraat 48-50
5591 HM Heeze
06-20372237
vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl
www.goedbezigheezeleende.nu

afmelden voor nieuwsbrief Wijzig mijn gegevens Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrijwillgerscentrale Heeze-Leende · Schoolstraat 48-50 · Dorpshuis 't Perron; kamer 1.04 · Heeze, 5591 HM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp