Copy
Nieuwsbrief Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende
View this email in your browser
Vrijwilligerscentrale Heeze Leende


Ben ik als vrijwilliger in de gemeente Heeze-Leende verzekerd?

6 juni 19.30 uur Informatieavond over de vrijwilligerspolis van de gemeente Heeze Leende

 
Veel verenigingen en organisaties werken met vrijwilligers. De vrijwilliger is de spil van de samenleving! Maar wat als er tijdens mijn vrijwilligerswerk iets gebeurt?  
Bent u of de organisatie/vereniging voldoende verzekerd?
   
Ben ik verzekerd als vrijwilliger of als vrijwilligersorganisatie is daarom ook de vraag die die vaak terugkomt bij de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende. Gelukkig is het antwoord JA, maar hoe zit dat dan ook al heeft zelf of  uw organisatie/vereniging daar al een verzekering voor?  Hoe zit dat dan als uwzelf of organisatie/vereniging daar niets voor heeft? Daarom organiseert Cordaad Welzijn in samenwerking met Vrijwilligersnet Nederland een lezing over wie, wat en hoe een en ander verzekerd is tijdens het doen van vrijwilligerswerk.
 
Voor iedere vrijwilliger uit Heeze, Leende en Sterksel heeft de gemeente Heeze-Leende een vrijwilligersverzekering afgesloten. Wilt u weten hoe dit voor u geregeld is? Op dinsdagavond  6 juni om 19:30 uur  is er een uitgebreide  lezing over de vrijwilligerspolis in  het Dorpshuis ’t Perron aan de Schoolstraat 48 in Heeze.
 
Aanmelden is gewenst en dit kan via vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl. Wilt u meer informatie dan kunt u bellen naar de coördinator van de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende, Marieke van Manen via 06-19373372 of MariekevanManen@cordaadwelzijn.nl
Maak gebruik van onze website!

Per 1 januari 2017 heeft de Vrijwilligerscentrale  een nieuwe website voor het bemiddelen van vrijwilligerswerk, www.goedbezigheezeleende.nu
Het is een digitale sociale marktplaats. Burgers, verenigingen, organisaties en bedrijven die iets te hebben aan te bieden aan hun medeburgers kunnen hier terecht. Op onze website kunt u  adverteren of zoeken binnen het bestand van advertenties voor vrijwilligerswerk, kennis en materialen/faciliteiten. Daarnaast kunt u contact leggen met andere mensen, burenhulp verrichten of aan leuke activiteiten deelnemen. Met deze nieuwe website biedt de Vrijwilligerscentrale een platform waarin al dit aanbod op één punt bij elkaar wordt gebracht,
Diverse organisaties hebben zich al gemeld en de eerste matches zijn al gemaakt.
Heeft u als vrijwilliger of als vrijwilligersorganisatie vragen over de nieuwe website? Neem dan contact met met ons op.
Wie vrijwilligerswerk doet, is gezonder
 
Wie vrijwilligerswerk doet is gezonder dan wie geen vrijwilligerswerk doet. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Gent bij meer dan 40.000 Europeanen. 
Zelfs na controle voor andere factoren die gezondheid beïnvloeden (geslacht, leeftijd, scholingsniveau, migratiestatus, religiositeit en land waar ze wonen), blijken vrijwilligers in duidelijk betere gezondheid dan niet-vrijwilligers. 
 
De onderzoekers schuiven drie bijkomende verklaringen voor hun bevindingen naar voren. Ten eerste werd reeds aangetoond dat vrijwilligerswerk een positief effect kan hebben op psychologische factoren zoals zelfvertrouwen en zelfwerkzaamheid enerzijds en de kwantiteit en kwaliteit van iemands sociaal netwerk.
Ten tweede zorgt vrijwilligerswerk voor fysieke en psychische activiteiten die een bescherming bieden tegen een functionele achteruitgang en dementie bij ouderen.
Ten slotte toont neurologisch onderzoek dat vrijwilligerswerk zorg gerelateerde hormonen oxytocine en progesteron kan vrijgeven die helpen om weerstand te bieden tegen stress en ontstekingen.
 
Dus blijf vrijwilligerswerk doen!


bron: https://www.ugent.be/nl/actueel/persberichten/vrijwilliger-vrijwilligerswerk-gezondheid-werk-onderzoek-gent.htm
verschenen op : 28/03/2017 , bijgewerkt op 27/03/2017
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich in het verleden hebt aangemeld.

Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende
Dorpshuis 't Perron, kamer 1.04
Schoolstraat 48-50
5591 HM Heeze
vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl
www.goedbezigheezeleende.nu

afmelden voor nieuwsbrief Wijzig mijn gegevens Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrijwillgerscentrale Heeze-Leende · Schoolstraat 48-50 · Dorpshuis 't Perron; kamer 1.04 · Heeze, 5591 HM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp