Copy
View this email in your browser
Beste contactpersoon van <<Naam contactpersoon>> ,
 
Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende van april. Een nieuwsbrief voor alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente Heeze-Leende. Vrijwilligers uit jullie organisatie kunnen ook zichzelf aanmelden voor deze nieuwsbrief, zodat ze direct het laatste nieuws ontvangen en bijvoorbeeld zelf kunnen inschrijven voor cursussen en workshops. Dat kan via de volgende link In deze nieuwsbrief hopen wij jullie  te kunnen informeren over alles rondom vrijwilligerswerk in Heeze-Leende.
Per 1 juli a.s nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen in werking.

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om het bestuur en toezicht van onder meer verenigingen en stichtingen te verbeteren. Het wettelijk vastleggen van taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid volgt op incidenten en wantoestanden bij grote scholengemeenschappen en woningcorporaties. De overheid wil met de wet voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten verenigingen en stichtingen schaden. 

Op 1 juli 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, kortweg WBTR, in werking. Deze wet scherpt de positie, plichten en aansprakelijkheid van bestuursleden aan en geldt voor verenigingen en stichtingen. De wet is erop gericht om krantenkoppen als 'De penningmeester van het bestuur van vereniging X is er met de kas vandoor' te voorkomen. Op www.wbtr.nl is heel veel informatie over deze wet verzameld.

In aanloop naar 1 juli 2021 organiseert WBTR.nl heel veel webinars met als doel bekendheid te geven aan de nieuwe wet en aan de mogelijkheden voor verenigingen eraan te voldoen. Deelname is kosteloos maar je moet je wel aanmelden. 

Kies hier uit de lijst met data. Meld je snel aan.

Mochten er na het volgen van de webinar nog vragen zijn dan kun je deze bij de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende stellen. Wij bundelen alle vragen en zullen deze beantwoorden op onze pagina Info/Help.

N.B. De voorwaarden van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van de vrijwilligerspolis zijn ongewijzigd.

Bron: www.wbtr.nl

NL Doet 2021.

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.
 

NLdoet stond eigenlijk zoals gebruikelijk in maart 2021 gepland. Op 13 januari is besloten NLdoet uit te stellen in verband met de Corona situatie. 

Meedoen

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Heeft jullie organisatie een leuke klus? Moet het clubgebouw nodig opgeknapt worden, is de locatie van de winkel aan een sopje toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus? Meld deze dan aan op deze website en doe mee! Ook meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek een leuke klus op de website en meld je aan. Alleen, of nog leuker met je sportclub, collega’s of familie!

Op dit moment zijn er in Heeze-Leende 16 klussen aangemeld! Wij zullen deze de komende weken onder de aandacht brengen op onze Facebook en Instagram pagina en middels een persbericht om zo  meer/ nieuwe vrijwilligers te attenderen op de mogelijkheid om mee te helpen tijdens NLDoet! 

Wil je weten welke klussen er in Heeze-Leende zijn aangemeld? Kijk dan eens hier!  Vul de plek in waar je een klus zoekt en kijk in het overzicht voor het aanbod van klussen!

Als de maatregelen het toelaten komen wij graag weer langs tijdens de klussen met iets lekkers voor bij de koffie!

Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet
De vrijwilligers uit Heeze-Leende zetten zich met hart en ziel in voor de samenleving in Heeze-Leende. In dit Nationale Jaar Vrijwillige Inzet willen we deze vrijwilligers graag een gezicht geven. Daarom doen we een oproep aan de verengingen: Om een zo goed mogelijk beeld te geven welke mogelijkheden er zijn in Heeze-Leende om vrijwilligerswerk te doen zijn we op zoek naar vrijwilligers die dit met ons willen delen! Zij zullen dan geïnterviewd worden. De verhalen zullen gedeeld worden via onze website, verkorte persberichten en op social media.

Ben jij of ken jij die vrijwilliger die dit met ons wil delen? Dan horen we graag van je!

 
Agenda
Spreekuur Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende
vindt op afspraak plaats.
Tel. 06-20372237
E-mail: vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl
Adres: Dorphuis 't Perron, lokaal 1.04 (Schoolstraat 48, 5591 HM Heeze)
Contactpersoon
Marlon Korsten
Coördinator vrijwilligerscentrale Heeze-Leende

Bereikbaar via
06-20372237
marlonkorsten@cordaadwelzijn.nl
Ga naar onze website
Facebook
Website
Instagram

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je in het verleden hiervoor hebt aangemeld

Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende
Dorpshuis 't Perron, kamer 1.04
Schoolstraat 48-50
5591 HM Heeze
06-20372237
vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl
www.goedbezigheezeleende.nu

afmelden voor nieuwsbrief Wijzig mijn gegevens

Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrijwillgerscentrale Heeze-Leende · Schoolstraat 48 · Heeze, 5591 HM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp