Copy
View this email in your browser
Beste contactpersoon van  <<Naam organisatie>> ,
 
Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende van mei. Een nieuwsbrief voor alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente Heeze-Leende. Vrijwilligers uit jullie organisatie kunnen ook zichzelf aanmelden voor deze nieuwsbrief, zodat ze direct het laatste nieuws ontvangen en bijvoorbeeld zelf kunnen inschrijven voor cursussen en workshops. Dat kan via de volgende link In deze nieuwsbrief hopen wij jullie  te kunnen informeren over alles rondom vrijwilligerswerk in Heeze-Leende.
Per 1 juli a.s nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen in werking.
De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om het bestuur en toezicht van onder meer verenigingen en stichtingen te verbeteren. Het wettelijk vastleggen van taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid volgt op incidenten en wantoestanden bij grote scholengemeenschappen en woningcorporaties. De overheid wil met de wet voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten verenigingen en stichtingen schaden. 
Op 1 juli 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, kortweg WBTR, in werking. Deze wet scherpt de positie, plichten en aansprakelijkheid van bestuursleden aan en geldt voor verenigingen en stichtingen. De wet is erop gericht om krantenkoppen als 'De penningmeester van het bestuur van vereniging X is er met de kas vandoor' te voorkomen. Op www.wbtr.nl is heel veel informatie over deze wet verzameld.


In aanloop naar 1 juli 2021 organiseert WBTR.nl heel veel webinars met als doel bekendheid te geven aan de nieuwe wet en aan de mogelijkheden voor verenigingen eraan te voldoen. Deelname is kosteloos maar je moet je wel aanmelden. 
Kies hier uit de lijst met data. Meld je snel aan.
Mochten er na het volgen van de webinar nog vragen zijn dan kun je deze bij de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende stellen. Wij bundelen alle vragen en zullen deze beantwoorden op onze pagina Info/Help.

N.B. De voorwaarden van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van de vrijwilligerspolis zijn ongewijzigd.
Bron: www.wbtr.nl
NLDOET 28 en 29 mei!
NL doet activiteiten in Heeze-Leende

Vrijwilligersorganisaties in Heeze-Leende zoeken vrijwilligers voor 1 dag!
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei vindt NL doet plaats, een landelijke activiteit georganiseerd door het Oranjefonds om mensen bekend te maken met vrijwilligerswerk en organisaties een mogelijkheid te bieden zich te presenteren aan het publiek en klussen opgeknapt te krijgen.  Ook op anderhalve meter afstand zijn er leuke en veilige activiteiten die je kunt doen tijdens NLdoet. Voor het Oranje Fonds gaan veiligheid en gezondheid boven alles. 

 
6 vrijwilligersorganisaties in Heeze-Leende nemen hieraan deel met in totaal 16 klussen. De klussen zijn heel divers. Kijk zelf maar eens naar een greep uit de klussen waar nog hulp bij nodig is:
  • Helpen bij diverse klusjes bij en rondom de woningen van Kempenhaeghe;
  • helpen bij het opknappen van het verenigingsgebouw van Gilde Sint Catharina en Sint Barabara;
  • Grote Klusdag bij TV de Heerlijkheid;
  • Bestrating rondom rijhal vernieuwen van Ponyrijvereniging De Doorzettertjes;
  • Hobbyclub Heeze opknappen;
  • Een schapenstal bouwen bij Zorglandgoed ’t Huisven;
  • Opknappen van de tuin bij Leenderhof en het terras netjes maken;
Heb je interesse om kennis te maken met vrijwilligerswerk in het algemeen of met een van de deelnemende organisaties in het bijzonder? Ga dan naar de website www.nldoet.nl, klik op “een klus zoeken” en geef Heeze-Leende op voor een overzicht van alle klussen in onze gemeente. Zoek een groep mensen bij elkaar vanuit de buurt, je familie of de vereniging waar je lid van bent en meldt je aan! Ook voor bedrijven is het een leuke activiteit om als teambuilding een klus uit te voeren!
Training Alle kinderen doen MEE

Op dinsdag 14 september 2021 en dinsdag 28 september 2021 zal de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende de training ‘Alle kinderen doen MEE’ organiseren. Een deskundige trainer van MEE de Meentgroep zal de training verzorgen.

Met deze training ondersteunen we begeleiders van (sport) verenigingen bij hun activiteiten/ trainingen voor kinderen, die speciale begeleiding nodig hebben. Zij krijgen informatie over het herkennen van bijzonder gedrag en praktische tips over hoe hiermee om te gaan. De training bestaat uit twee bijeenkomsten van ieder 2,5 uur op dinsdag 14 en dinsdag 28 september van 19:00 - 21:30 uur.

De volgende vragen kunnen in deze training aan de orde komen: • Hoe kun je negatief gedrag ombuigen naar positief? • Hoe kun je het enthousiasme overbrengen naar de groep als er een spelbreker is? • Hoe kun je duidelijkheid in de spelinstructie creëren? • Hoe betrek je kinderen met specifiek gedrag bij de groep? • Hoe kun je omgaan met negatief uitdagend gedrag? • Hoe creëer je een veilig en duidelijk klimaat?

Deze training is bestemd voor begeleiders/ trainers van ( sport) verenigingen in Heeze-Leende. Er is plek voor 10 personen.

De training vind plaats volgens de richtlijnen van het RIVM in een daarvoor geschikte ruimte.

Jezelf aanmelden voor deze training kan door hier te klikken. 

Nationaal Jaar Vrijwillige inzet 2021.

De vrijwilligers uit Heeze-Leende zetten zich met hart en ziel in voor de samenleving in Heeze-Leende. In dit Nationale Jaar Vrijwillige Inzet willen we deze vrijwilligers graag een gezicht geven. Daarom doen we een oproep aan de verengingen: Om een zo goed mogelijk beeld te geven welke mogelijkheden er zijn in Heeze-Leende om vrijwilligerswerk te doen zijn we op zoek naar vrijwilligers die dit met ons willen delen! Zij zullen dan geïnterviewd worden. De verhalen zullen gedeeld worden via onze website, verkorte persberichten en op social media.

Ben jij of ken jij die vrijwilliger die dit met ons wil delen? Dan horen we graag van je!


Agenda
Spreekuur Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende
vindt op afspraak plaats.
Tel. 06-20372237
E-mail: vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl
Adres: Dorphuis 't Perron, lokaal 1.04 (Schoolstraat 48, 5591 HM Heeze)
Contactpersoon
Marlon Korsten
Coördinator vrijwilligerscentrale Heeze-Leende

Bereikbaar via
06-20372237
marlonkorsten@cordaadwelzijn.nl
Ga naar onze website
Facebook
Website
Instagram

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je in het verleden hiervoor hebt aangemeld

Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende
Dorpshuis 't Perron, kamer 1.04
Schoolstraat 48-50
5591 HM Heeze
06-20372237
vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl
www.goedbezigheezeleende.nu

afmelden voor nieuwsbrief Wijzig mijn gegevens

Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrijwillgerscentrale Heeze-Leende · Schoolstraat 48 · Heeze, 5591 HM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp