Verspringt de tekst of is het niet goed leesbaar?
Klik hier voor de online versie

Beste kunstliefhebber,

Oh wat zijn we blij: met de nieuwe versoepelingen van de corona-maatregelen mogen we eindelijk onze deuren weer openen! Vanaf morgen - woensdag 26 januari - gelden de reguliere openingstijden van het museum: dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Te zien is de indrukwekkende tentoonstelling van de zeventiende-eeuwse Alkmaarse meester Allart van Everdingen 'Het ruige landschap’.


Door de plotseling lockdown in december vorig jaar dreigde de succesvolle tentoonstelling Allart van Everdingen (1621-1674). Het ruige landschap een voortijdig einde te krijgen. Dat terwijl er nog talrijke belangstellenden waren die de unieke expositie hadden willen zien. Daarop besloten we de vele bruikleengevers uit binnen- en buitenland te benaderen met de vraag of ze de uitgeleende werken langer konden missen. De respons was hartverwarmend: vrijwel alle partijen zegden direct toe. Enkele kwetsbare tekeningen die bijzonder gevoelig zijn voor licht, moesten wel terugkeren naar hun buitenlandse eigenaar. Maar gelukkig kunnen de lege plekken die zij achterlaten worden gevuld met andere tekeningen van Allart van Everdingen die nooit eerder geëxposeerd zijn. Zo hangen er dankzij onze razendsnelle collega’s van de Universitaire Bibliotheken Leiden meteen vanaf de heropening twee Hollandse landschappen met prachtige verhalende details. De tentoonstelling is nog te zien t/m 8 mei 2022.

 

RESERVEER EEN PLEKJE
De pers over tentoonstelling Allart van Everdingen:

"Bloedmooie tentoonstelling" - Volkskrant
"Overtuigende tentoonstelling (••••)" - NRC Handelsblad
"Bedreven verhalenverteller" - Het Parool
"Een genoegen" - De Groene Amsterdammer
STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072-5489789
info@museumalkmaar.nl

'Een inspirerende ontmoetingsplek in het hart van Alkmaar. Met persoonlijke verhalen, veelzijdige museumzalen en boeiende tentoonstellingen voor jong en oud'
contact
www.stedelijkmuseumalkmaar.nl
info@museumalkmaar.nl
072-5489789

Privacy statement

 
 
Like ons
Volg ons
Volg ons
Dit bericht is automatisch gegenereerd; u kunt hier niet op reageren. Afmelden voor deze nieuwsbrief