Verspringt de tekst of is het niet goed leesbaar?
Klik hier voor de online versie

Beste kunstliefhebber,

Ook wij hebben afgelopen dinsdag de deuren van het museum met onmiddellijke ingang moeten sluiten. Heel spijtig natuurlijk, nu we net de nieuwe tentoonstelling ‘Weids!’ hadden geopend en u weer kon genieten van de kunst. Maar de maatregel is ook begrijpelijk: de coronacijfers zijn alarmerend en stevig ingrijpen is noodzakelijk. Hopelijk kunnen wij met z'n allen het tij keren zodat wij u vanaf 20 januari gewoon weer kunnen ontvangen. In deze nieuwsbrief ook meer over onze plannen voor 2021.
 
Blijft u ons ondertussen volgen via het thuismuseum en de sociale media? Hier plaatsen wij geregeld filmpjes, foto's en berichten van achter de schermen.

Voor nu, blijf gezond en wij wensen u fijne kerstdagen.
Hartelijke groet, directie en medewerkers Stedelijk Museum Alkmaar

TENTOONSTELLINGEN 2021
Wij blikken graag even met u vooruit in deze nieuwsbrief:

Op 1 mei start de eerste monografische overzichtstentoonstelling van de in Den Helder geboren kunstenaar Rudi van de Wint (1942-2006). Ook tonen wij in mei een selectie etsen met Amerikaanse en Hollandse landschappen van de Alkmaarder Hendrik Dirk Kruseman van Elten (1829-1904). In september zetten wij het oeuvre van Allart van Everdingen (1621-1675) voor het voetlicht in de tentoonstellingen Allart van Everdingen, het ruige landschap en Reinaert de vos.

In maart en april 2020 is het museum even gesloten voor publiek. Wij gaan onze tijdelijke tentoonstellingszalen vernieuwen en uitbreiden zodat wij meer wissel exposities kunnen realiseren. Via onze sociale media kanalen nemen wij u tegen die tijd graag mee met de verbouwing.WEIDS! Het Noord-Hollandse landschap verbeeld
De tentoonstelling Weids! die wij in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben gemaakt, kunt u hopelijk na 19 januari nog bezoeken. Hij loopt nog tot en met 28 februari 2020. Zodra wij meer weten over de heropening berichten wij u en kunt u uw bezoek weer inplannen.

Hierbij een selectie uit de pers. NRC schreef een lovende recensie over Weids!: "Wandelen langs de horizon op de expositie over weids Noord-Holland" en geeft de tentoonstelling maar liefst vier sterren. Christi Klinkert en Diederik Aten waren onlangs te gast bij het programma Opium op NPO radio 4. Luister het fragment met Andrea van Pol terug. En hier kunt u het radio-interview van De Ochtend van 4 van zondag 15 december terugluisteren.

Doe mee
Houd u zelf van fotograferen en heeft u een typisch Noord-Hollands beeld geschoten? Stuurt u dan uw foto in met uw naam en bijschrift via online@museumalkmaar.nl. Wij plaatsen elke week een selectie van de inzendingen op het thuismuseum.

WORD OOK VRIEND 

Vrienden leveren een onmisbare bijdrage aan het museum. Dankzij deze financiële steun kan Stedelijk Museum Alkmaar hoogwaardige tentoonstellingen aanbieden, de vaste collectie beheren, nieuwe aanwinsten verwerven, publicaties verzorgen en tal van educatieve activiteiten tot stand brengen. Neem eens een kijkje op onze website:
Ontdek de voordelen van vriend zijn>

STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072-5489789
info@museumalkmaar.nl

'Een inspirerende ontmoetingsplek in het hart van Alkmaar. Met persoonlijke verhalen, veelzijdige museumzalen en boeiende tentoonstellingen voor jong en oud'


Stuur door naar een vriend
Volg ons:  
 
openingstijden
dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur

contact
www.stedelijkmuseumalkmaar.nl
info@museumalkmaar.nl
072-5489789


plan uw bezoek
reserveer online een datum en tijdvak voor uw bezoek aan ons museum | RESERVEER


 
Dit bericht is automatisch gegenereerd; u kunt hier niet op reageren. Afmelden voor deze nieuwsbrief