Verspringt de tekst of is het niet goed leesbaar?
Klik hier voor de online versie

Beste nieuwsbriefabonnee,

Hoera, we mogen weer open!  Zoals u dinsdagavond ongetwijfeld allemaal in de persconferentie van het kabinet heeft meegekregen, mogen musea de deuren vanaf 1 juni 2020 weer openen voor publiek. Nog wel onder strikte voorwaarden en met speciale Corona-maatregelen, maar toch! Daar zijn we in Stedelijk Museum Alkmaar natuurlijk vreselijk blij mee.

Het voelt nog steeds onwerkelijk: terwijl de lente in alle hevigheid is losgebarsten en alles om ons heen in bloei staat, verkeert het museum al twee maanden lang in gedwongen winterslaap. Aan die onnatuurlijke situatie komt nu gelukkig een eind.

Met de voorbereidingen van een heropening waren we gelukkig al een eind gevorderd. Het scenario voor het 1,5 meter-museum lag klaar. Woensdag ontvingen wij het protocol van onze branche-organisatie de Museumvereniging met bepalingen waaraan musea zich moeten houden voor een veilige en verantwoorde heropening. Zo kan het museum alleen worden bezocht na een (online) reservering vooraf. Op die manier kunnen we reguleren dat er niet te veel mensen tegelijkertijd in het museum zijn en iedereen voldoende afstand tot elkaar kan houden. Groepsbezoek en rondleidingen zijn voorlopig nog niet toegestaan.

De komende drie weken gaan wij ons 1,5 meter museum inrichten. Wij zullen u in een volgende nieuwsbrief informeren vanaf wanneer en hoe u een ticket voor ons museum kunt reserveren. Tot die tijd ontvangen wij u graag online via ons thuismuseum.

Tot snel!

Online | thuismuseum

Stedelijk Museum Alkmaar is tot 1 juni gesloten, maar online plaatsen wij regelmatig updates over het museum. Tekenopdrachten voor jong en oud, collectie-weetjes, schoolopdrachten en vlogs achter de schermen. Bekijk ons online aanbod. Heeft u een vraag of een verzoek laat dan een reactie op deze pagina achter.

Oproep | coronacollectie

Het wereldwijde coronavirus...een periode die straks in het geheugen van alle mensen is gegrift, moet ook in onze collectie worden vastgelegd. Het Regionaal Archief verzamelt foto’s en documenten over de coronacrisis in Alkmaar. Het museum zoekt Alkmaarse objecten met een verhaal.
Lees hier hoe u ons alvast kunt helpen.

STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072-5489789
info@museumalkmaar.nl

'Een inspirerende ontmoetingsplek in het hart van Alkmaar. Met persoonlijke verhalen, veelzijdige museumzalen en boeiende tentoonstellingen voor jong en oud'

Volg ons:  
Privacy statement
Dit bericht is automatisch gegenereerd; u kunt hier niet op reageren. Afmelden voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stedelijk Museum Alkmaar · Canadaplein 1 · Alkmaar, Noord-holland 1811 KE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp