Verspringt de tekst of is het niet goed leesbaar?
Klik hier voor de online versie

Beste nieuwsbriefabonnee,

Stedelijk Museum Alkmaar is gesloten. Online is het museum juist nu toegankelijker dan ooit. Via de website www.stedelijkmuseumalkmaar.nl/thuismuseum  delen wij filmpjes van medewerkers achter de schermen, educatieve thuisopdrachten, lessen voor het onderwijs, links naar creatieve kunst op sociale media en audiowandelingen langs virtuele tentoonstellingen. Een fotodagboek van fotograaf Allard Kaai neemt de kijker telkens in vijf beelden mee in quarantainetijd.

Deze week neemt het museum online deel aan de landelijke Museumweek met topstukken uit de huidige tentoonstelling over 75 jaar vrijheid. Deze tentoonstelling is bovendien tot en met Bevrijdingsdag 5 mei in een serie te volgen via Instagram, Twitter en Facebook.

Wanneer wij weer open kunnen met het museum weten we nog niet. Ondertussen zijn we ons wel aan het voorbereiden op een heropening  als “anderhalve metermuseum”. Hoe kunnen we u op een veilige manier ontvangen en hoe kunnen onze medewerkers op een veilige afstand van elkaar werken? Over dit scenario wordt nu nagedacht, zodat we goed voorbereid zijn voor het moment dat de deuren weer open mogen.

Hopelijk tot snel!

Virtueel bezoek | Rijkens

Cultuurvloggers Roos en Hannah (@goeieouwekoeien) bezochten in een leeg museum de tentoonstelling 'Collectie Paul Rijkens'. Hier hangen velen naakten. Het ontblote lijf is al eeuwenlang een belangrijk thema in de kunst. Hoe ging dat er in de tijd van Paul Rijkens (1888-1965) aan toe? Bekijk de vlog op ons thuismuseum

Achter de schermen | vlog

In deze vlog geeft Patrick van Mil, directeur Stedelijk Museum Alkmaar, u een klein kijkje achter de schermen.
Wat doet een museumdirecteur eigenlijk nu het museum gesloten is?

 

Fotodagboek | in quarantaine

Dagelijks legt beeldend kunstenaar en fotograaf Allard Kaai in zijn fotodagboek | in quarantaine de gevolgen van de coronaquarantaine in Alkmaar en omgeving vast. Huiselijke beelden worden afgewisseld met stillevens van de stad, van winkelgevels en lege pleinen. Deze week op thuismuseum: we missen jullie
 

Prikbord | de leukste socials

Op onze social media kanalen plaatsen wij bijna dagelijks een bericht. Met collectie-weetjes, creatieve opdrachten en kunstinitatieven. Onlangs deden wij mee op Instagram aan 'tussen kunst en quarantaine' waar je met drie objecten een collectiestuk nadoet. De foto van onze medewerker Loet Schledorn deed het goed!

Oproep | corona-collectie

Het wereldwijde coronavirus.... een periode die straks in het geheugen van alle Alkmaarders is gegrift, moet ook in onze collectie worden vastgelegd. Het Regionaal Archief verzamelt foto’s en documenten over de coronacrisis in Alkmaar. Het museum zoekt de bijzondere verhalen achter objecten.
Lees hier hoe u ons alvast kunt helpen om de collectie bij elkaar te zoeken.

info | vraag het ons

Heeft u een schilderij uit de collectie waar u wat meer over wilt weten? Of een speciale vraag aan de directeur of conservator?

Op ons thuismuseum kunt u een reactie achterlaten. Maar u kunt ons ook een e-mail sturen.

 

STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072-5489789
info@museumalkmaar.nl

'Een inspirerende ontmoetingsplek in het hart van Alkmaar. Met persoonlijke verhalen, veelzijdige museumzalen en boeiende tentoonstellingen voor jong en oud'

Volg ons:  
Privacy statement
 
 
Dit bericht is automatisch gegenereerd; u kunt hier niet op reageren. Afmelden voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stedelijk Museum Alkmaar · Canadaplein 1 · Alkmaar, Noord-holland 1811 KE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp