Verspringt de tekst of is het niet goed leesbaar?
Klik hier voor de online versie

Beste kunstliefhebber,

Het museum gaat weer open! Vanaf 1 juni mag Stedelijk Museum Alkmaar de deuren weer openen voor het publiek. Daar zijn we in Stedelijk Museum Alkmaar natuurlijk vreselijk blij mee. En u hopelijk ook.
 
We konden er maar niet aan wennen: een gesloten museum zonder publiek. Het wezen van het museum is gelegen in de ontmoeting tussen collectie en bezoekers en de verhalen die bij die ontmoeting worden uitgewisseld. Die ontmoeting vindt nu niet plaats. De kunstwerken staan of hangen nu al twee maanden lang eenzaam en zwijgend op zaal. En daarvoor hebben we ze niet verzameld en zorgvuldig beheerd. Maar gelukkig komt aan die onnatuurlijke situatie nu een eind.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat u het museum vanaf 1 juni veilig en verantwoord kunt bezoeken. Er komt een reserveringssysteem waarmee u online een reservering voor het museumbezoek kunt maken. Op die manier kunnen we reguleren dat er niet te veel bezoekers tegelijkertijd in het museum zijn en iedereen voldoende afstand tot elkaar kan houden. In het museum zelf hebben we alle benodigde veiligheids- en hygiƫnemaatregelen inmiddels voorbereid, zodat u met een gerust hart weer kunt komen genieten en zich laten inspireren door de kunst en de verhalen in ons mooie museum.
 
Kortom, wij zien u graag weer tegemoet in Stedelijk Museum Alkmaar!

Patrick van Mil, directeur Stedelijk Museum Alkmaar

Nu alvast reserveren

Tweede Pinksterdag zijn wij weer open! Het gaat allemaal wel iets anders dan u gewend bent. U reserveert bijvoorbeeld vooraf al de datum en het tijdstip van uw bezoek. Vanaf maandag 25 mei staat het reserveringssysteem online. U kunt als vaste nieuwsbrieflezer nu al een plekje reserveren. Ga hiervoor naar onze website.
 

Tentoonstellingen | verlengd

Gelukkig is er nog voldoende tijd om de tentoonstellingen te bezoeken alvorens deze aflopen. De tentoonstelling Collectie Paul Rijkens loopt in ieder geval t/m 30 augustus. Mogelijk wordt deze tot 1 november verlengd. 75 jaar vrijheid, verhalen om nooit te vergeten blijft ook langer staan. Deze focustentoonstelling was net geopend toen wij wegens corona moesten sluiten.

Thuismuseum | online bezoek

Misschien dat u ons thuismuseum al een keer heeft bezocht de afgelopen twee maanden? Ook na 1 juni houden wij het thuismuseum online en zijn er geregeld nieuwe filmpjes, vlogs en verhalen op te volgen.
Voor als u nog niet in de gelegenheid bent om naar ons museum toe te komen.

Tot ziens!

Facebook
Twitter
Website
Instagram
STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072-5489789
info@museumalkmaar.nl

'Een inspirerende ontmoetingsplek in het hart van Alkmaar. Met persoonlijke verhalen, veelzijdige museumzalen en boeiende tentoonstellingen voor jong en oud'

Privacy statement
 
Dit bericht is automatisch gegenereerd; u kunt hier niet op reageren. Afmelden voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stedelijk Museum Alkmaar · Canadaplein 1 · Alkmaar, Noord-holland 1811 KE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp