Verspringt de tekst of is het niet goed leesbaar?
Klik hier voor de online versie

(Foto jjfoto/Vincent de Vries)

Crowdfunding groot succes: Alkmaar heeft zijn De Witte!

Stedelijk Museum Alkmaar is erin geslaagd het grootste en misschien wel beste schilderij van de zeventiende-eeuwse Alkmaarse meester Emanuel de Witte te verwerven: het indrukwekkende interieur van een gefantaseerde katholieke kerk uit ca. 1670-1680. Het is de meest ambitieuze aankoop die het museum ooit heeft gedaan.

De Vereniging Rembrandt heeft, mede vanwege het belang van dit werk voor de Collectie Nederland, 50% van de vraagprijs toegezegd (mede dankzij haar Mr. J.J.A.M. Kennis Fonds, haar Caius Fonds, haar Dorodarte Kunst Fonds, haar VriendenLoterij Aankoopfonds en een bijdrage van The School of Life Amsterdam). Ook het Mondriaan Fonds heeft een aanvullende grote subsidie gegeven. Dankzij vele bijdragen van particulieren en bedrijven uit de regio heeft het museum met de crowdfundingsactie Draag een stukje bij! het laatste deel (een streefbedrag van €25.000) in vijf weken bijeen gekregen. Daarmee kan de aankoop van het meesterwerk van Emanuel de Witte gerealiseerd worden.
 
Tot en met 24 januari 2022 is de nieuwe aanwinst te zien in het museum in een speciaal daarvoor ingerichte zaal in Stedelijk Museum Alkmaar. Daarna zal het een plek krijgen in de permanente presentatie van het museum, die komende jaren wordt vernieuwd. 

De legpuzzel die samen met puzzelgigant Ravensburger is ontwikkeld voor de crowdfundingsactie is nog steeds te koop. De puzzel (€14,95) is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 

emanuel de witte
STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072-5489789
info@museumalkmaar.nl

'Een inspirerende ontmoetingsplek in het hart van Alkmaar. Met persoonlijke verhalen, veelzijdige museumzalen en boeiende tentoonstellingen voor jong en oud'

Volg ons:  
Privacy statement
openingstijden
dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur

contact
www.stedelijkmuseumalkmaar.nl
info@museumalkmaar.nl
072-5489789


plan uw bezoek
reserveer online een datum en tijdvak voor uw bezoek aan ons museum | RESERVEER

archief

Bekijk vorige nieuwsbrieven
 
 
Dit bericht is automatisch gegenereerd; u kunt hier niet op reageren. Afmelden voor deze nieuwsbrief