Verspringt de tekst of is het niet goed leesbaar?
Klik hier voor de online versie

Beste kunstliefhebber,

De zomervakantie is weer voorbij en de dagen worden weer wat korter. Hierbij onze nieuwsbrief met daarin kijktips voor september en een aantal activiteiten in oktober waarop wij u willen attenderen.

Afgelopen tijd hebben we ook gekeken of er weer rondleidingen mogelijk zijn. Er kunnen vanaf nu weer rondleidingen geboekt worden met onze eigen rondleiders. Wel in aangepaste vorm en groepsgrootte. Op dit moment is er helaas nog geen groepsbezoek met externe rondleiders mogelijk. Bekijk hier de mogelijkheden.

Tot binnenkort in Alkmaar!

NU TE ZIEN | Collectie Rijkens

Tot en met 1 november kunt u genieten van de voormalige privé-collectie van zakenman en mecenas Paul Rijkens (1888-1965). Een eeuw geleden, tijdens de hoogtijdagen van de Bergense School begon hij met het verzamelen van kunst van vooraanstaande Nederlandse en Belgische kunstenaars. Een bijzondere selectie onbekende werken van o.a. Jan Sluijters, Leo Gestel, G.H. Breitner en Gustave De Smet. Lees verder >

NU TE ZIEN | Visuele Kunsten

Tot en met 22 november is in de kleine zaal in Stedelijk Museum Alkmaar werk te zien van kunstenaars Dirck Nab, Lonneke de Groot en Elly Baltus. Deze kunstenaars zijn genomineerd voor de Victoriefonds Cultuurprijs 2020 in de categorie 'Visuele Kunsten'. Op 13 september wordt de winnaar bekend gemaakt.
Lees meer >

VERWACHT | dit najaar

Weidse uitzichten vanaf de hoge duinen, de wind die wolkenluchten over het weiland jaagt, grazende koeien langs de sloot, molens aan de einder van de oudste polders ter wereld: vanaf 28 november presenteert Stedelijk Museum Alkmaar de tentoonstelling 'Weids!” Een ode aan het Noord-Hollandse landschap met oude meesters als Salomon van Ruysdael, maar ook ....Lees verder >

Weekend | Showman´s fair

Showman´s Fair Alkmaar werd vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd in de Alkmaarse Hout. In een prachtige ambiance geven alle culturele instellingen een voorproefje voor het nieuwe seizoen!

Showman´s Fair is dit jaar coronaproof en is op 4, 5 en 6 september. Tickets zijn online verkrijgbaar of bij de festivalkassa.
 

Victorie! | Alkmaars Ontzet

Elk jaar op 8 oktober vieren de Alkmaarders de overwinning op de Spanjaarden in 1573. Victorie!
Dit jaar geen optocht, zuurkoolmaaltijd of feest in de stad, maar net zoals anders is Stedelijk Museum Alkmaar op 8 oktober gratis toegankelijk voor jong en oud.

Lees hier alles over de gratis familiedag en reserveer alvast!

Oktober | gallery talks

Wollebrand Geleynsz de Jongh (1594-1674), geschilderd in 1674 door Caesar van Everdingen. Hoewel het schilderij Portret van Wollebrand Geleynsz de Jongh heet, staan er nog twee personen op: de slaafgemaakten die rechts achter de opdrachtgever zijn afgebeeld. Ga met ons in gesprek bij één van de gallery talks. Er is een volwassenen talk en een talk voor gezinnen. Kijk hier voor de info.

STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072-5489789
info@museumalkmaar.nl

'Een inspirerende ontmoetingsplek in het hart van Alkmaar. Met persoonlijke verhalen, veelzijdige museumzalen en boeiende tentoonstellingen voor jong en oud'


Stuur door naar een vriend
Volg ons:  
 
openingstijden
dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur

contact
www.stedelijkmuseumalkmaar.nl
info@museumalkmaar.nl
072-5489789


plan uw bezoek
reserveer online een datum en tijdvak voor uw bezoek aan ons museum | RESERVEER


 
Dit bericht is automatisch gegenereerd; u kunt hier niet op reageren. Afmelden voor deze nieuwsbrief