Verspringt de tekst of is het niet goed leesbaar?
Klik hier voor de online versie

De onbekendste bekende kunstenaar,


Veel mensen hebben nog nooit gehoord van Rudi van de Wint. Toch hebben miljoenen mensen zijn werk dagelijks gezien. Gewoon op televisie. Tijdens saaie debatten over begrotingen in de Tweede Kamer knalden zijn enorme schilderijen de Nederlandse huiskamers binnen. 

En niet alleen zijn levensgrote kunstwerken in de Tweede Kamer zijn bekend, maar ook de talloze sculpturen waarmee het Nederlandse landschap verrijkt is. Denk aan de omstreden Tong van Lucifer (nu gewoon De Tong) die langs de A6 staat en veel stof heeft doen opwaaien, of de plafondschildering in Paleis Noordeinde, of... enfin, eigenlijk te veel om op te noemen in zo'n e-mail als deze.

Daarom presenteert Stedelijk Museum Alkmaar Rudi van de Wint - Reis naar het Oneindige, de allereerste overzichtstentoonstelling van deze bijzondere kunstenaar en de eerste tentoonstelling na zijn plotselinge overlijden in 2006. Een absolute aanrader voor iedereen die zich wil wentelen in de oneindige pracht van de natuur, gevangen in het bijzondere werk van Rudi van de Wint. Vanaf zaterdag 4 juni te zien in Stedelijk Museum Alkmaar.

Meer over Rudi van de Wint leest u op onze website
Koop alvast uw tickets

Stedelijk Museum Alkmaar werkt samen met De Nollen in Den Helder


Het werkelijke magnum opus van Rudi van de Wint is te vinden in Den Helder. Daar keerde hij in de jaren tachtig terug om een verwaarloosd stukje land te bewerken tot een wel heel unieke plek. Tussen helmgrassen en bomen vindt u een bijzonder landschap, vol sculpturen en bouwsels die u voortdurend een wisselwerking tussen realiteit en kunst doen ervaren. Stedelijk Museum Alkmaar biedt combitickets aan om ook deze prachtige plek te kunnen bezoeken.

Meer over De Nollen

Beeldenroute en podcast Rudi van de Wint gratis beschikbaar

Het werk van Rudi van de Wint vindt u overal in Nederland in de openbare ruimte. Stedelijk Museum Alkmaar biedt u naast een fantastische overzichtstentoonstelling een fijne beeldenroute dwars door het Noord-Hollandse landschap en op prachtige plekken in onze provincie. De route is per auto, fiets of op sommige plekken zelfs lopend af te leggen. De route en podcast zijn gratis beschikbaar in ons museum.

 

Een kijkje achter de schermen


De opbouw van een tentoonstelling brengt een enorme hoeveelheid werk met zich mee. De afgelopen weken zijn we dan ook keihard bezig geweest om alles klaar te maken voor de grote opening. We geven u een kleine impressie. Gewoon omdat het leuk is om te zien. We hopen u snel bij ons in het museum te zien.

Tickets kopen doet u via onze website

STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072-5489789
info@museumalkmaar.nl

'Een inspirerende ontmoetingsplek in het hart van Alkmaar. Met persoonlijke verhalen, veelzijdige museumzalen en boeiende tentoonstellingen voor jong en oud'


Stuur door naar een vriend
Volg ons:  
 
openingstijden
dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Gesloten op maandagen, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Open op 2e Kerstdag en Oudjaarsdag.

contact
www.stedelijkmuseumalkmaar.nl
info@museumalkmaar.nl
072-5489789


plan uw bezoek
reserveer online een datum en tijdvak voor uw bezoek aan ons museum | RESERVEER

archief

Bekijk vorige nieuwsbrieven

 
Dit bericht is automatisch gegenereerd; u kunt hier niet op reageren. Afmelden voor deze nieuwsbrief