Verspringt de tekst of is het niet goed leesbaar?
Klik hier voor de online versie

Beste kunstliefhebber,
 

We kijken positief en vol verwachting uit naar de komende weken. Opening van doorstroomlocaties zoals musea, stap drie van het openingsplan van het kabinet, gaat nu waarschijnlijk in op 9 juni.

Museumbezoek inplannen
Als wij weer open mogen dan zal dat ongetwijfeld weer onder dezelfde voorwaarden zijn als vorig jaar. Reserveren vooraf en een beperkt aantal mensen tegelijkertijd in het museum. Zodra er meer bekend is en u uw bezoek kunt reserveren laten wij u dit uiteraard als eerste weten! We staan allemaal te trappelen om u weer in het museum te mogen ontvangen. De laatste hand wordt gelegd aan de verbouwing én de inrichting van de nieuwe tentoonstellingszaal met etsen Hendrik Dirk Kruseman van Elten (1829-1904).
Hopelijk tot snel en wij houden u op de hoogte!

TENTOONSTELLING | Kruseman

Maar liefst 70 etsen werden in november 1892 in een kist bezorgd bij Stedelijk Museum Alkmaar. Fraaie taferelen in zwart-wit van molens, watervallen, rotspartijen en bruggetjes, soms op uitzonderlijk groot formaat. De etsen waren vanuit Amerika verzonden door de in Alkmaar geboren en getogen Hendrik Dirk Kruseman van Elten (1829-1904). Lees het artikel in Collect, zie onder.

COLLECT | gratis online lezen

In het april/mei nummer van Collect staat een artikel over de tentoonstelling Kruseman van Elten. Een Alkmaarder in New York. Het kunstmagazine geeft online edities cadeau. Het gaat om het  lentenummer (artikel Kruseman van Elten), het juni-nummer en het zomernummer.
Na het proef-abonnement stopt het automatisch. Kijk hier>

ONLINE LEZING | WEIDS!

Om het wachten op de openingsdatum iets te verzachten geven Diederik Aten en Ingrid Oud van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op donderdag 3 juni om 19.30 uur een lezing over het Noord-Hollands landschap door de eeuwen heen, verbeeld door kunstenaars. Deelname lezing Weids!
€ 4,50. Kijk hier voor kaarten en info

TENTOONSTELLING | WEIDS!

Weidse uitzichten vanaf de hoge duinen, de wind die wolkenluchten over het weiland jaagt, grazende koeien langs de sloot, molens aan de einder van de oudste polders ter wereld.
Tot en met 22 augustus kunt u de tentoonstelling Weids!, georganiseerd in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, nog zien. Lees verder>

WEIDS! | online tentoonstelling 

Sinds de lockdown van december plaatsen wij wekelijks een selectie van 10 ingezonden landschapsfoto's op ons thuismuseum. We gaan nog héél even door tot 26 mei.

Ook meedoen de laatste week? Stuur dan uw mooiste foto van het typische Noord-Hollandse landschap naar ons op. Kijk op het thuismuseum voor alle info.

LUISTER TERUG | Canon 

Conservatoren Christi Klinkert, Stedelijk Museum Alkmaar en Femke Diercks, Rijksmuseum, waren onlangs te gast in de studio van DenieuwsBV om te vertellen over de canon van 100 kunstwerken uit de periode 1350-1750, samengesteld door CODART – de internationale netwerkorganisatie van conservatoren oude Nederlandse en Vlaamse kunst. Luister terug>


TENTOONSTELLINGSAGENDA 2021
verwacht 2022
  • 19 februari t/m 12 juni 2022 – Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier en de Bergense School
  • 9 juli t/m 13 november 2022 - Rudi van de Wint; Reis naar het oneindige
STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072-5489789
info@museumalkmaar.nl

'Een inspirerende ontmoetingsplek in het hart van Alkmaar. Met persoonlijke verhalen, veelzijdige museumzalen en boeiende tentoonstellingen voor jong en oud'


Stuur door naar een vriend
Volg ons:  
 
openingstijden | GESLOTEN
dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur
. Gesloten op maandag en Koningsdag. Open met Pasen, PInksteren en Hemelvaart.

contact
www.stedelijkmuseumalkmaar.nl
info@museumalkmaar.nl
072-5489789


plan uw bezoek
Binnenkort hopelijk weer mogelijk


 
Dit bericht is automatisch gegenereerd; u kunt hier niet op reageren. Afmelden voor deze nieuwsbrief