Verspringt de tekst of is het niet goed leesbaar?
Klik hier voor de online versie

Beste kunstliefhebber,

Vanaf 4 juni presenteert Stedelijk Museum Alkmaar de overzichtstentoonstelling ‘Reis naar het oneindige’ van de in Den Helder geboren kunstenaar Rudi van de Wint (1942-2006). Het is de allereerste museale overzichtstentoonstelling van zijn gigantische oeuvre ter wereld. In ‘Reis naar het oneindige’ volgen we de zoektocht van deze schilder, beeldhouwer én bouwer van de jaren ‘60 tot aan zijn plotselinge dood. De expositie biedt inzicht in de ontwikkeling van zijn indringende oeuvre en de reikwijdte ervan en maken kennis met zijn levenswerk: De Nollen. Meer info
 
FOCUSTENTOONSTELLING
TOOROP, FERNHOUT EN BESNYÖ

Tot 26 juni presenteren we in de Bergense Schoolzaal een focustentoonstelling met werken van Charley Toorop, Edgar Fernhout en Eva Besnyö. De werken zijn verbonden met elkaar door de familiebanden van de makers en de periode en plaats waarin de kunstwerken zijn gemaakt. De tijdelijke expositie is een bijzondere samenkomst van al het werk van de drie kunstenaars uit eigen collectie van het museum. Meer info.

STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR
ON TOUR

Na een lange corona-pauze zijn we weer begonnen aan een scholentour. We gingen persoonlijk langs bij scholen in Alkmaar, Bergen, Egmond, Heiloo, Schoorl en Groet om te vertellen over ons mooie lesaanbod. De eerste boekingen zijn inmiddels gemaakt en de eerste school is ook al langs geweest voor een speciale museumles. 

STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072-5489789
info@museumalkmaar.nl

'Een inspirerende ontmoetingsplek in het hart van Alkmaar. Met persoonlijke verhalen, veelzijdige museumzalen en boeiende tentoonstellingen voor jong en oud'


Stuur door naar een vriend
Volg ons:  
 
openingstijden
dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Gesloten op maandagen, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Open op 2e Kerstdag en Oudjaarsdag.

contact
www.stedelijkmuseumalkmaar.nl
info@museumalkmaar.nl
072-5489789


plan uw bezoek
reserveer online een datum en tijdvak voor uw bezoek aan ons museum | RESERVEER

archief

Bekijk vorige nieuwsbrieven

 
Dit bericht is automatisch gegenereerd; u kunt hier niet op reageren. Afmelden voor deze nieuwsbrief