Copy

Om Navet 

Navet har arbetat fram en ny treårsplan för verksamheten. Den nya visionen är: Navet är en självklar aktör och samarbetspartner för förverkligandet av Agenda 2030 och missionen är: Inspirera till ökad nyfikenhet och lust att lära.Våra kärnvärden är mötet, engagemang och kunskap.

Navets verksamhetsidé är att på vetenskaplig grund med entreprenöriellt lärande, interkulturell dialog och hållbar utveckling skapa teman, utbildningar, program, interaktiva utställningar och experiment. För oss är det viktigt att sätta kunskap i sammanhang för att få fler att engagera sig och vilja ha mer kunskap inom naturvetenskap, teknik och matematik. 
                        

Hack for impact - För unga mellan 13-20 år

Med evenemanget Hack for impact vill man från Borås Stad ge förutsättningar för unga att vara med att tillsammans skapa förutsättningar att delta och påverka i hela den politiska beslutsprocessen, från förslag, genomförande till utvärdering.

Kom till Navet och testa dina idéer för hur Borås ska jobba med ungas inflytande. Evenemanget avslutas med att alla deltagare får pitcha sina idéer och därefter röstar deltagarna fram en idé.
  • Lyssna på inspirerande föreläsare som presenterar möjligheter till inflytande
  • Prata med Borås Stads politiker
  • Testa idéer genom att bygga egna modeller, Navet är med och coachar
  • Påverka hur Borås ska jobba med ungas inflytande
  • 2020-04-02 klockan 16:00
Gör din röst hörd! Läs mer och anmäl dig senast den 27 mars 2020. Länk till anmälan


Earth Hour 

Under parollen Höj din röst vill Världsnaturfonden sätta press på våra politiker att vara modiga i att ta beslut som gör att alla kan leva hållbart. Beslut för att stoppa klimatkrisen och för bevarandet av den biologiska mångfalden. Hashtagga #Höjdinröst för att visa ditt engagemang! Läs mer


Ny astronomiutställning

Följ med på en tur i solsystemet och galaxen. Varför har vi olika årstider, varför kan jag se månen på dagen, föds det verkligen nya stjärnor, vad är det kosmiska kretsloppet, hur stort är solsystemet egentligen... Det och mycket mer får du fundera på i utställningen.

Den nya utställningen öppnar till påsklovet den 4 - 13 april (stängt 10-11/4 långfredag och påskafton)

Spara datumet
Den 24/4 kl 15.30 blir det invigning med föreläsning och mingel. Håll utkik! Mer information kommer!


BT-experimentet firar 100 

Den 11 september 2015 var det premiär för Navets och Borås Tidnings samarbete med BT-experimentet. Sidan som publiceras i Borås Tidning varannan lördag har blivit ett återkommande inslag som många längtar efter. BT 2015-09-11

Syftet är att väcka nyfikenhet hos allmänheten, att barn och ungdomar ska tycka att naturvetenskap är fräckt och spännande. Sidan består av enkla experiment med saker som kanske redan finns hemma. Navets pedagog Anna Gunnarsson och illustratören Daniel Ståhle arbetar tillsammans fram sidan.

Den 21 mars kommer den 100:e sidan att publiceras och det tycker vi är värt att uppmärksamma! Vi firar med öppet hus och 100 experiment i KUBEN.


Aktuellt på Navet

Micke Gunnarsson kommer till Navet på sin Sverigeturné den 5 mars med föreläsningen ”Flytten från Mumindalen”. Micke bjuder in till en inspirerande kväll om konsten att navigera bland barn, yoga, takeawaymat, el-scootrar och muggar med olika muminmotiv. Boka
Copyright © 2020 NAVET Science Center, All rights reserved.