Copy

Indien u deze mail niet goed kan lezen, volg dan deze link.

Jazz Middelheim
  Programma       Tickets  17 August 2015  
 

Jazz Middelheim FestivalNieuws


Dit was Jazz Middelheim 2015!

Gisteren sloten we Jazz Middelheim af met 16.000 bezoekers. Het waren vier mooie en intense jazzdagen in het park, vol positieve muzikale vibes. Het publiek genoot zichtbaar van de energie en de magie op het podium. Laat ons nog even terugblikken...

Grootheden schitteren

De eerste dag van Jazz Middelheim was geslaagd in alle opzichten, met ruimte voor avontuur en ontdekkingen, en een grote rol voor muzikanten van eigen bodem. Hoogtepunt was zonder meer het concert van het Brussels Jazz Orchestra aangevuurd door bandleider-componist Darcy James Argue.
Ook de tweede dag gaf de energie waarop we hoopten. In de sfeer van John Coltrane toverden Archie Shepp en zijn Attica Blues Big Band de problematiek en de tragiek van de rassenscheiding muzikaal en artistiek volledig om naar een positieve vibe en warm gevoel. Het was een plezier om Shepp nog eens echt te zien schitteren. Met hun geheel eigen versie van Coltranes standaardwerk A Love Supreme, vochtten de saxofonisten Joe Lovano & Chris Potter vervolgens een muzikale ‘tenor battle’ uit. En Cécile McLorin Salvant bewees dit festival op 3 concerten dat zij de volgende Ella Fitzgerald wordt. 


Terug naar de roots van de jazz

Zaterdag brachten Dr. John en Jason Moran een hommage aan Louis Armstrong en Fats Waller. Beide grootheden uit de jazzgeschiedenis, met een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel in hun muziek, lieten hun spirit nu door andere maar even geëngageerde artiesten overbrengen op het publiek van Jazz Middelheim. Maar jazz is ook fun. Tussen de concerten op de Main Stage door zorgden marching bands immers voor een groot feest en troonden ze het publiek mee in een langgerekte stoet, al zingend en dansend.


Slotdag met schitterende Bill Frisell

Gisteren, even na het middaguur, toonden sopraan Alicia Hall Moran samen met echtgenoot Jason Moran en gitarist Brill Frisell zich de ideale dagopener, met een bijna religieuze dankbaarheid voor al het moois dat het leven biedt. Het trio ROMANO / SCLAVIS / TEXIER bracht op een gepaste wijze eer aan zijn meesterwerk Carnet de Routes en afsluiter Bill Frisell zette de kers op de taart met een magistraal concert.


Club Stage

Ook het tweede podium van Jazz Middelheim kende zijn hoogtepunten. Pianist Fulco Ottervanger serveerde ons fenomenale sets met De Beren Gieren en BeraadGeslagen. In de geest van Coltrane zetten ook Jeroen Van Herzeele en zijn gasten een aantal uitzonderlijk energieke sets op, met een slotuur vol bovenzinnelijke uitbarstingen. 
Expo 35 edities

We werken intussen ijverig aan de feestelijke 35ste editie van Jazz Middelheim 2016. In dat verband zal een grootse expo worden opgezet op 35 locaties overal in de stad Antwerpen. Onder het motto ‘Iedereen Curator’ doen we een oproep aan festivalgangers van 1969 t/m 2015 om in hun persoonlijk foto- en videoarchief te duiken of om expo-locaties voor te stellen. Alle info hierover op  www.jazzmiddelheim.be.
 

Volg ons op Facebook!SponsorsOntwerp: AGX
 

Ik wens geen nieuws meer te ontvangen, U mag mij uitschrijven.