Meer dan 50 inspirerende recepten...
   
Header foodies magazine

feestelijke taartenUnieke taarten

 
 
Voor jou als foodies nieuwsbrieflezer hebben we een speciale aanbieding. Met het druilerige weer en de naderende feestdagen, hebben wij het ideale magazine om de donkere dagen door te komen: feestelijke taarten. Je kunt 'm nu bestellen zonder de verzendkosten van €2,50. In deze speciale uitgave van de beroemde Martha Stewart vind je inspiratie voor meer dan 50 recepten. Met deze bijzondere recepten bak je de lekkerste taarten, cakes en cupcakes. Dat wordt smullen!

Elke gelegenheid een feest
Ben je druk bezig met de voorbereidingen voor het kinderfeestje van je kind? Of ben je net afgestudeerd en zoek je een unieke taart om dit te vieren? De taarten in dit magazine zijn geschikt voor elke gelegenheid. 
 
Zelf aan de slag

Om te zorgen dat elke bakliefhebber een prachtige taart neerzet, zijn de basisrecepten gestandaardiseerd en vormen deze het uitgangspunt voor het maken van de unieke taarten. Er is volop aandacht voor de toppings, de vullingen tussen de lagen, het glazuren van taarten en het besmeren van cakes. De heldere stap-voor-stap uitleg beschrijft exact hoe je de decoraties in een mum van tijd toevoegt. Fleurige bloemen, kruipende rupsen rondom een paddenstoelcupcake en een kip met echte veren. Je kan het zo gek niet bedenken!

Zelf aan de slag
Martha Stewart
Martha Stewart, ook wel 'The Queen of Kitchen' genoemd, werd in Amerika bekend als model. Inmiddels is ze uitgegroeid tot lifestyle goeroe, schrijfster, tv personality en zakenmagnaat. Met haar miljarden bedrijf heeft Martha al verschillende kook- en decoratieboeken op de markt gebracht in zowel Amerika als Nederland.

 

Paddenstoelcupcake
feestelijke taartenAhornwalnoottaart

VOOR 10 PORTIES
 
voor de taart
bakspray
450g bloem
4 tl bakpoeder
¾ tl zout
170 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
100 g bruine suiker
2 eieren
375 ml ahornsiroop
190 ml volle melk
120 g walnoothelften, geroosterd
2 cakevormen, ca. 24 cm Ø
 
voor de frosting
225 g roomkaas
170 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
150 g bruine suiker
250 g poedersuiker
 
1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cakevormen licht in met bakspray en bekleed de bodems met bakpapier. Vet het bakpapier licht in met bakspray. Bestrooi met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Zet apart.
2. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een middelgrote kom. Mix de boter en bruine suiker in een grote kom met een mixer op de hoogste stand in ca. 5 minuten tot een licht en luchtig mengsel. Mix de eieren er één voor één door en schraap het beslag regelmatig van de wanden van de kom, zodat alles goed mengt. Zet de mixer op middelhoge stand en voeg de ahornsiroop geleidelijk toe. Voeg het bloemmengsel afgewisseld met de melk in 2 porties toe. Mix steeds goed en schraap het beslag van de wand van de kom. Spatel de walnoten erdoorheen.
3. Verdeel het beslag over de vormen. Tik een paar keer stevig met de vormen op een vlak oppervlak om luchtbellen te verwijderen. Bak de cakes 30 - 35 minuten tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taarten ca.15 minuten afkoelen in de vormen op taartroosters en keer ze dan om op de roosters. Verwijder het bakpapier. Draai de kanten met de goede kant omhoog en laat ze volledig afkoelen op de roosters. Snijd de bolvormige bovenkant van de taarten bij met een gekarteld mes voor een vlak oppervlak.
4. Maak de frosting. Mix de roomkaas, de boter en de bruine suiker met een mixer op de hoogste stand in ca. 5 minuten tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de poedersuiker in 4 porties geleidelijk toe en mix steeds goed door.
5. Leg een taartlaag op een taartschaal. Bedek de bovenkant gelijkmatig met ca. 300 ml frosting. Leg de tweede laag er op zijn kop bovenop. Verdeel de resterende frosting over de bovenkant en de zijkanten van de taart. In een luchtdichte trommel in de koelkast kun je de taart 1 dag bewaren. Haal hem 1 uur voor serveren uit de koelkast. Garneer met walnoothelften.


Copyright © 2013 F&L Publishing Group B.V., All rights reserved.
Klik hier om je uit te schrijven uit de mailing lijst.