Copy
LokalnaHrvatska.hr

nacionalni servis vijesti lokalne samouprave


DECENTRALIZIRANI GLAS HRVATSKE

kliknite i pridružite nam se na: issuu, pinterestu, facebooku, twitteru, google+,
Like Proglašene JLS, dobitnice plaketa Lokalne Hrvatske 2015. on Facebook
Dobitnice plaketa
Lokalne Hrvatske 2013-2015.

Dragi prijatelji,
jutros je u vaše inboxe sletio 1.000ti "newsletter Lokalne Hrvatske", mailing s vijestima iz svih krajeva Lijepe naše, vijestima "malenih (i velikih) mjesta srca moga".

HVALA VAM što ste i dalje s nama, što nas "preletite okom", kliknete pa podijelite zanimljiv tekst, napravite veću priču od lokalne informacije, a pogotovo svima koji su nam se pridružili i objavama svoje sredine izgradili potpuno decentralizirani informativni nacionalni prostor, prekrasnu "vazu s tisuću cvjetova".

Ovdje ne mora postojati "žuta ili crna afera", da bi informacija došla u nacionalni prostor, ovo je servis i medij koji pokazuju vrijednost lokalne informacije, bez obzira radilo se o sportskom ili kulturnom uspjehu, komunalnom zahvatu, investiciji, koristi fondova, hrvatskoj ili eurorazmjeni, problemu lokalne zajednice ili pozivu na turistička događanja, manifestacije, ...

Poput konzumacije svakog drugog medija, nešto preskočite, nešto pročitate, nekad je izdanje bolje, nekad lošije, no u "Lokalnoj Hrvatskoj" jasno vidite da se život u Hrvatskoj odvija i dalje od metropole, svjetala nacionalnih TV studija, mega političkih ili estradnih pozornica, da i manja naselja imaju vrijedne događaje, a veća mjesta manje popraćene, no zanimljive aktivnosti.

1.000 brojeva nije malo, to su 4 godine svakoga radnog dana, a toliko, nažalost, nisu izdržale ni brojnije medijske ekipe, pogotovo u pokušaju da objedine cijelu domovinu. Ipak, srce i dušu Lokalnoj Hrvatskoj daju vijesti lokalnih samouprava, a one ne nastaju same od sebe.

Dok bude čelnika koji nas prepoznaju kao glas decentralizirane Hrvatske i izuzetno vrijednih osoba zaduženih za informiranje, urednika i webmastera, koji dnevno na lokalnim webovima prezentiraju svoju sredinu, mi smo tu da je prenesemo u nacionalno okružje.

Prije dvije godine, na 500.tom jubilarnom broju proglasili smo jedinice lokalne samouprave čije smo vijesti najviše puta prenijeli u dnevnom newsletteru. (Na portalu ide svaka vijest, u društvene mreže stalno slučajnim odabirom, no u newsletter odlazi samo jedna dnevna vijest po JLS).

Red je da to napravimo i danas, uvažavajući broj prijenosa od 500tog do, jutrošnjeg slavljeničkog, 1.000tog, jer je vijest na lokalnom webu jedan od pokazatelja aktivnosti i transparentnosti lokalne samouprave u informiranju građana, a ovakvom distribucijom, doprinos slici europske Hrvatske kao velikog mozaika malih sredina.

Pustite li nas da doživimo 1500ti broj, za dvije godine ponovo, ovo bi mogla postati tradicija :), jednako kao i ideja da ih uručujemo na godišnjim skupštinama Udruge gradova, Udruge općina ili Hrvatske zajednice županija.

Još jednom čestitamo svima, čelnicima, web urednicima JLS, webmasterima koji sudjeluju u servisu, žiteljima njihovih sredina, a, baš kao i Pierre de Coubertin, posebno "medaljonošama", dobitnicima:

(molim fanfare)u kategoriji općina 2013-2015:
u kategoriji gradova 2013-2015:
u kategoriji županija 2013-2015:

Veliko vam HVALA,
budimo i dalje decentralizirani glas Hrvatske 
i pozovimo i druge da nam se pridruže

Na dobro nam došli.

PS Pozivam novinare i redakcije mainstream medija da prenesu ovu informaciju, nazive zasluženih dobitnika ovih dvogodišnjih plaketa, a svi "dokazi" i linkovi na prenesene vijesti, od samog početka rada servisa, su u priloženim linkovima na pojedine stranice.


Željko Erceg. dipl. ing
glavni urednik
+385 91 23 21 401Pridružite nam se:
Lokalna Hrvatska 
072.385.385 (jedinstveni broj za HR, cijena lokalnog poziva)
021.381.262 (redakcija Split)

* web: www.lokalnahrvatska.hr *
* jutarnji newsletter: lokalnahrvatska.hr/newsletter *
* večernji magazin: issuu.com/lokalnahrvatska *
facebook: facebook.com/lokalnahrvatska *
* twitter: twitter.com/lokalnahrvatska *
google: google.com/+lokalnahrvatska *
* pinterest: pinterest.com/lokalnahrvatska * 
* facebook stranice JLS: facerclip.com/lokalnahrvatska *
www.lokalnahrvatska.hr
više od 2400 primatelja dnevnog maila lokalnahrvatska.hr/mailing

Ukoliko se vijesti Vaše lokalne samouprave ne pojavljuju kontaktirajte nas
* 072.385.385 (* jedinstveni HR broj po cijeni lokalnog poziva)
Podržale:
Hrvatska zajednica
županija

Hrvatska zajednica županija
Udruga
gradova

Udruga Gradova RH
Udruga
općina

Udruga Općina RH
Otočni
sabor

Otočni Sabor

Lista facebook stranica hrvatskih JLS: lokalnahrvatska.hr/face-jls
Podijeli ovaj email:

Copyright (C) 2015 Lokalna Hrvatska SVA PRAVA PRIDRŽANA.