Copy
Lokalna Hrvatska, nacionalni servis vijesti lokalne samouprave ( tel. 062.385.385 - cijena lok. poziva)

Čestitamo vam prvih 500!!! brojeva

500 brojeva mailinga koji spaja Hrvatsku
Dragi prijatelji,
'Lokalna Hrvatska' bi ostala samo 'san' da je niste prepoznali, podržali i prihvatili. Od 08. veljače 2011. do danas, iza nas je 500 brojeva, 500 izdanja, svako radno jutro u Inboxu, baš poput dnevne novine

Ovdje se susreću objave i priče cijelog mozaika Lijepe naše, kulturni i sportski, komunalni i turistički događaji. Za mnoge su primatelje ove vijesti prva saznanja o životu u nekim sredinama zajedničke Domovine, iskustva i potezi 'onih drugih' inspiracija za vlastite ideje.  Sve ono o čemu se naveliko pričaju priče, decentralizacija, lokalna informacija, urbano i ruralno, otočno, ... svi krajevi Lijepe naše u jednom, ... sve je to ispunila Lokalna Hrvatska. Reklo bi se 'Hic Lokalna Hrvatska, hic salta'.

Nijedna press agencija u Hrvatskoj nema toliko rasprostranjenu paletu 'dopisnika', nigdje tako transparentno omogućeno općinama, gradovima i županijama da pokažu i objave svoje aktivnosti.
Dokazali smo da lokalne web objave mogu ići i šire i dalje od lokalne zajednice, da pisanje na lokalnom webu ima smisla. Od običnog kataloga lokalne samouprave zajedno smo pokrenuli istinski servis vijesti lokalne samouprave.

166 općina, 77 gradova, 8 županijskih JLS (44% Hrvatske) u projektu nije malo. Mnogi od sudionika još nemaju tehnoloških pretpostavki (web, RSS) za preuzimanje vijesti, ali su ipak tu.

Brojne JLS su 'taoci' lokalnih informatičkih ili informacijskih 'savjetnika', koji smatraju da je lokalna informacija bitna samo lokalno, tehnološki bez mogućnosti samostalnog uređivanja weba, postavljeni pogrešni sustavi, bez RSS kanala za dijeljenje sadržaja, ... svega smo se naslušali u proteklim godinama. Mnogi 'savjetnici' nisu htjeli objasniti svojim čelnicima prednosti ovog sustava, ostavili su vlastitu sredinu 'po strani'.
Drugim, pak, uposlenicima i čelnicima lokalne samouprave nisu predočene današnje lakoće unosa web vijesti i vjestica, a već 15ak minuta dnevno za objavu jedne 'informacije' može učiniti puno u široj promociji lokalne sredine, turističkih, kulturnih i gospodarskih potencijala, i transparentno progovoriti o aktivnostima Uprave bez 'povlačenja urednika za rukav'.

Čitajući vijesti s ovog servisa brojnim je redakcijama i novinarima olakšano praćenje cjelovite slike. Umjesto otvaranja 250 webova lokalne samouprave - ovdje su vaše vijesti na jednom mjestu. Stalno. Od 0 do 24. Sve. S poveznicom na direktan izvor.

Kad smo počeli, znali smo da je put dug, ali vjerovali i vjerujemo da će se jednog dana ovom projektu priključiti sve općine, gradovi, županije, pokazati da je slika Hrvatske - zbroj lokalnog djelovanja.
Dobro bi nam došlo malo potpore nekog Fonda, nadležnih Ministarstava ili Vlade, podrška sa saborske govornice, ali ... 'čega nema bez toga se mora'

JUBILARNE PLAKETE LOKALNE HRVATSKE
Vi znate da mailing ide samo radnim danom te da je u njemu tek po jedna objava JLS, a neki tokom dana objave i po 5-6 vijesti. 
Neki su ovu viziju prepoznali od samog početka, drugi tek nedavno, pa iako i u olimpijskom pokretu kažu da je važno sudjelovati - i tamo najuspješniji dobiju priznanja.

Obzirom da u kataloškom dijelu uz svaku JLS možete vidjeti broj prenesenih mailova i linkove na sve mailinge, povodom 500.og broja 'Lokalna Hrvatska' je odlučila dodijeliti plakete jedinicama lokalne samouprave s najvećim brojem prenešenih vijesti. Vjerujemo da je to jedan od načina odavanja priznanja za prepoznavanja važnosti objava na lokalnom webu, i potpore ovom projektu.

Dobitnici su:
u kategoriji općina:
Zlatna plaketa 'Lokalne Hrvatske':  Općina Križ
Srebrna plaketa 'Lokalne Hrvatske': Općina Blato
Brončana plaketa 'Lokalne Hrvatske': Općina Saborsko

u kategoriji gradova:
Zlatna plaketa 'Lokalne Hrvatske':  Grad Vukovar
Srebrna plaketa 'Lokalne Hrvatske': Grad Kaštela
Brončana plaketa 'Lokalne Hrvatske': Grad Samobor

u kategoriji županija:
Zlatna plaketa 'Lokalne Hrvatske':  Varaždinska županija
Srebrna plaketa 'Lokalne Hrvatske': Međimurska županija
Brončana plaketa 'Lokalne Hrvatske': Karlovačka županija

a posebno priznanje za apsolutno najveći broj prenesenih vijesti dodjeljujemo Gradu Vukovaru

Upućujemo posebne čestitke dobitnicima, a plakete ćemo dodijeliti u prvoj svečanoj prigodi.

Još jednom čestitamo svima na 500 brojeva zajedništva, hvala svima koji ste uz nas, koji podržavate ovu viziju, koji ćete nam se tek pridružiti ili nas preporučiti, i s kojima ćemo dočekati i slijedeća jubilarna izdanja.

Bez lokalnih sredina ne bi bilo Hrvatske 


Lokalna Hrvatska
glavni urednik
Željko Erceg, dipl.ing.
zeljko.erceg@lokalnahrvatska.hr 
http://lokalnahrvatska.hr
Proslijedite prijateljima (Dragi prijatelji, ovo je jedini ispravan način proslijeđivanja, u protivnom će odjava onoga kome ste poslali odjaviti i vas sa liste)
Pridružite nam se na Facebooku
Pratite nas na Twitteru

Copyright © 2013 Lokalna Hrvatska, All rights reserved.