Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Het Haarlems Klein Koor in het afgelopen jaar: Verlangen naar Bevrijding en helaas (nog) geen Lustrumconcert


Het is alweer een jaar geleden dat u van ons hoorde, rond ons laatste concert in februari 2020. Hoog tijd dus om u bij te praten over wat het Haarlems Klein Koor sindsdien heeft gedaan.

Het jaar 2020 begon goed, met een concert in de Waalse Kerk en mooie plannen voor een lustrumconcert in het najaar.
Op zondag 9 februari brachten we – 75 jaar nadat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetting – het programma Verlangen naar Bevrijding. Het eerste concert onder leiding van onze nieuwe dirigent Robert van der Vinne. Terwijl op die dag buiten de wind om de Waalse Kerk gierde, zongen wij binnen over oorlog en vrede, rouw en treurnis, maar ook over verlangen en hoop.

Vervolgens maakten we plannen voor een feestelijk najaarsconcert, ons vierde lustrumconcert. Enkele koorleden hebben samen met Robert een bijzonder programma uitgewerkt: een theatrale voorstelling over de aangrijpende liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice. Zowel Monteverdi als Gluck en Haydn baseerden een opera op dit klassieke verhaal over liefde, gemis, streven en falen. In de uitwerking voor ons lustrumconcert wisselen de koordelen uit de drie verschillende werken elkaar af.

In februari startten we met de voorbereidingen voor deze voorstelling.
Maar helaas diende al snel ook in Nederland Covid-19 zich aan en vanaf dat moment hebben we nauwelijks meer op onze gebruikelijke manier met elkaar kunnen repeteren. We hebben afwisselend via Zoom, rond de zomer buiten en ook nog in een grotere ruimte met elkaar kunnen zingen, maar later lieten de verscherpte maatregelen dat niet meer toe.

Het najaarsconcert, waarmee wij ons twintigjarig bestaan feestelijk wilden vieren, hebben we dus nog niet kunnen realiseren. Ook vervielen helaas ons lunchconcert in de Bavo in juli, het Haarlemse Korenlint en een gepland koorweekend.
 

In 2021 toch een Lustrumconcert?

Net als velen met ons, hopen we uiteraard dat de situatie als gevolg van Covid-19 in 2021 ten goede zal keren en dat we op enig moment weer onbezorgd bij elkaar kunnen komen om te zingen. En dat we dan in 2021 – of later – alsnog ons lustrumconcert kunnen brengen. Via nieuwsbrief en website houden we u op de hoogte daarvan.

Wij kijken ernaar uit! Pas ondertussen goed op uzelf!
Twitter
Facebook
Website


Wilt u uw abonnement op de nieuwsbrief wijzigen?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp