Copy
Logo Stichting IJzeren Vrouw
Op 21 juni was het zover: Inspreken bij de gemeenteraad
Het was de zogenaamde gemeenteraadsvergadering 'Informeren en Ontmoeten' waar burgers mogen komen inspreken. Vier afgevaardigden hebben hun betoog gehouden. Ieder kregen ze vijf minuten de tijd. Paul Minderhoud trapte af met zijn woorden over het volstrekt mislukte proces van de omgevingsdialoog, waarna hij de petitie (een dik pakket met bijna 2.200 ondertekenaars) aanbood aan voorzitter Ralph Geers van de VVD en op afstand aan wethouder Roy Geers. Daarna toonde Reiniera van der Feltz de video van de Ode aan de IJzeren Vrouw en gebruikte de rest van de vijf minuten om de waarde van het park te onderstrepen en een oproep te doen aan de verschillende partijen om toch vooral trouw te blijven aan hun partijbeloftes rondom groen. Peter Bloemen volgde met een emotioneel verslag van de vele gesprekken die hij met mensen in het park heeft gevoerd. Over ongeloof en 'ze doen toch wat ze willen'. Okke Boom sloot af met een inhoudelijk verhaal ondersteund door een presentatie over de verschillen tussen deze plannen en het bestemmingsplan uit 2010. Kortom, de casus is van alle kanten belicht.

Terugkijken kan hier (agendapunt 2A).

En een vredige demonstratie vooraf
Vele buurtbewoners en genieters van het park hebben vooraf buiten de ingang de raadsleden en de wethouder opgewacht, met borden en spandoeken. En met resultaat! Meerdere raadsleden én de wethouder hebben de moeite genomen om in gesprek te gaan. Na de raadsbijeenkomst hebben we ook nog lang nagepraat met de wethouder. Hoewel onze meningen mijlen uit elkaar liggen waarderen we het dat hij het gesprek is aangegaan en ons heeft uitgenodigd verder te praten. Dank ook aan iedereen die aanwezig was.
Goede pers helpt altijd
Vervolgstappen
Uiteraard gaan wij verder. We gaan in gesprek met de wethouder om te bezien waar nog ruimte zit aan zijn kant. Daarnaast kijken we uit naar de reactie van de verschillende partijen op het inspreken. Mocht dit allemaal niet baten dan bereiden wij een Burgerinitiatief voor voor een alternatieve invulling van locatie Brabantbad.

We stellen onder andere voor om te onderzoeken of het mogelijk is de geplande woningen op de locatie Brabantbad toe te voegen aan de inbreidingslocatie bij het Station Oost.  De gemeenteraad heeft immers februari j.l. besloten om daar 300 extra woningen toe te voegen. Hiermee is het verlies op het afboeken van de grondwaarde van de locatie Brabantbad alweer (grotendeels) terugverdiend.

Op de geplande bouwlocatie kan een alternatief, maatschappelijk gedragen plan worden uitgewerkt. Dit kan bijvoorbeeld ook een kleinschalige horecavoorziening met een fraai terras aan het water en/of speelvoorzieningen zijn. Hierdoor kan de gemeente inkomsten verwerven op de locatie. Een dergelijke invulling is ondersteunend aan het gebruik van het park en versterkt daarmee de leefbaarheid. Bovendien kan dit gerealiseerd worden in de vorm van groene bouw. Een aanwinst voor alle oude en nieuwe buurtbewoners en een plek van ontmoeting.

We horen later dit jaar graag uw mening. We komen hierop terug.
 
Help mee
Wilt u stichting IJzeren Vrouw helpen met raad en daad? Reply dan op deze mailing. Wat zoeken wij?
  • iemand die de website kan bijhouden met Wordpress
  • jurist in omgevingsrecht

Wilt u ons financieel steunen? Dit kan via
https://www.whydonate.nl/fundraising/ijzerenvrouw/nl
Heb je deze mailing niet direct via ons ontvangen en wil je dat voortaan wel?
Klik dan hier
Link
Website
Email
Facebook
Nieuwsarchief     Uitschrijven
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting IJzeren Vrouw · Ophoviuslaan 94 · 'S-HERTOGENBOSCH, Noord-Brabant 5212 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp