Copy
Mto Moyoni Nieuws - Mai 2015
View this email in your browser

   Mto Moyoni Nieuws
 
Youth digging
De jeugd helpt een oude dame haar bonen te planten
Francis cuts his cake
Francis snijdt de cake aan; wij vieren zijn tijd op Mto Moyoni


In de nieuwsbrief van afgelopen November schreef Ingrid dat, "God het fundament gelegd heeft voor Mto Moyoni's bestemming ... Hij zei ... dat het belangrijk is dat we uitgerust en verfrist zijn ... wat Hij wil gaan doen is groot"

Om hun sabbatical in te gaan namen Winette en Ingrid een grote stap in geloof...."we vertrouwen Vader voor wijsheid, duidelijkheid en visie als wel voor provisie voor Mto Moyoni, het personeel en voor onszelf. Toen we vrienden vroegen of zij een oogje in het zeil wilden houden op Mto Moyoni had Vader hun al voorbereid en zeiden ze direkt  'ja'!"


David & Robin Stearns met hun twee dochters Rayah & Sarah

Wij zeiden 'ja'.  Wat een voorrecht om vrienden van Winette en Ingrid te zijn. Wat een voorrecht om het vertrouwen van hen te hebben om overzicht te mogen houden op dit prachtige 'harts' werk. Vader sprak rechtstreeks tot ons en onze rust is dat, omdat wij op Mto Moyoni zijn,  Ingrid en Winette tot rust kunnen komen. We leven allemaal in de verwachting dat er een nieuw seizoen aan staat te komen, een omkeer of een kruispunt.  Wij zijn erg enthousiast om daar onderdeel van te zijn. Mto Moyoni is nog steeds een plaats waar veel mensen komen om Vader te ontmoeten. Ik zie vermoeide en uitgeputte mensen binnen komen en ze als geliefde kinderen vertrekken. Er zijn geen officiele programma's maar Vader stopt niet met het liefhebben van de mensen die deze prachtige tuin binnen komen. Wat een fantastische plek voor ons om in te wonen!

We geven support aan Annet die in de community werkt en hebben aan twee jeugd weekenden meegewerkt met jongeren die naar de jeugd scholen zijn geweest. Meer dan 40 zonen en dochters kwamen voor een weekend en werden bemoedigd om in hun identiteit als kinderen van God te leven.  Ook hielpen ze  hulpbehoevende inwoners van het dorp mee met het bewerken van de grond en het planten van voedsel. Deze maand hebben we weer een weekend met hen. Sommigen jongelui reizen een hele dag  om erbij te kunnen zijn en ze betalen hun eigen vervoer. Ze zijn hongerig naar meer. Het is zo bijzonder om met hen de reis naar zoon-schap te beleven en om te zien hoe Vader's liefde hen heel teder omarmt.

Het personeel van Mto Moyoni groeit ook, zij willen God vertrouwen met nieuwe mensen om hen heen die anders zijn dan Winette en Ingrid. Wij zijn geen Nederlanders en ik ben geen vrouw, maar een staflid grapte: "Ingrid en Winette hebben ons het Vaderhart laten zien en nu laat jij ons het moederhart zien". Francis, de assistent manager heeft per mid april een andere baan gevonden. We hebben afscheid van hem genomen met een feestje en hem 'uitgezegend'. We zijn dankbaar dat zijn vrouw Christine tijdelijk kan helpen met de financien totdat er een nieuwe manager gevonden is.

De regens zijn gekomen en die hebben de tuin heerlijk opgefrist. Ik heb de planten gesnoeid en het is prachtige om de nieuwe knoppen te zien groeien. De vogels genieten ervan en vliegen al zingend van de ene bloem naar de andere. De gasten van Mto Moyoni genieten ervan. Wij zien en horen dat Vader iets nieuws aan het doen is. Het ontstaat hier en in de harten van  Ingrid en Winette nu zij individueel tijd nemen met Vader.  Een tijd van rust en verfrissing. Als we voor hen bidden en voor Mto zijn we onder de indruk van Vader's plannen want die zijn groot. Veel groter dan die van ons en het is goed te ervaren dat we kleine kinderen mogen zijn in de armen van een liefhebbende Vader.

Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Mto Moyoni, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp