Copy
Nieuwsbrief mei 2016

Agenda


Ingrid is begin dit jaar weer gestart met de jeugd terugkom weekenden. Er ontstaat een team van oegandezen die met deze weekenden meewerken wat ontzettend goed gaat en mooi is! Ook heeft ze inmiddels weer een aantal Fatherheart encounters geleid.

Planning voor komende maanden:
5-11 juni Vaderhart A school met Mark Gyde
21-25 juni transformatieweek
1-3 juli Jeugd follow-up weekend
4-8 juli Ssesse island pastors Fatherheart retraite
13-15 juli Fatherheart encounter
24-30 Fatherheartschool voor dove voorgangers met Trevor en Linda Galpin
5-7 Augustus Fatherheart retreat Kilimanjaro pastors Tanzania
16-20 augustus Transformatieweek


 

update...

Even een update vanuit de lage landen... Eind februari zat mijn jaar van rust erop...Toen ik aan de slag ging en 2 weken mee ging werken met Fatherheart scholen, was het echter heel duidelijk dat ik er fysiek nog niet ben. Dat viel enorm tegen. Eerdere oppervlakkige checks bij de huisarts leverde geen informatie op en ik had geen idee wat ik eraan moest doen dan gewoon langer rust nemen.
Onverwacht kwam ik in contact met een van onze sponsors die arts is en die met me wilde meekijken. En toen werd er ineens heel veel meer duidelijk: een chronische darmontsteking die allerlei andere processen beïnvloed en een slecht werkend immuunsysteem, maar het is te behandelen. Met grote dankbaarheid ga ik nu aan de slag met een dieet, medicatie en met rust. Wat chronisch geworden is heeft doorgaans ook meer tijd nodig om te genezen en dus nog even wat meer geduld. 
Mede hierdoor is het niet handig lange termijn in Oeganda te zijn ivm dreiging van malaria en andere ziektekiemen waar mijn systeem niet sterk genoeg voor is. Daarnaast lijkt het zo wie zo dat een langere periode in Nederland dit volgende seizoen inluid.
Met Ingrid heb ik nu besloten om van juni tot augustus naar Oeganda te gaan en mee te werken met de geplande vaderhartscholen en transformatieweken. Met voldoende rust tussendoor en voldoende beschermende profylaxe lijkt het me heerlijk weer even terug te kunnen zijn en samen met het team te luisteren naar Vaders' hart voor de volgende stappen voor Mto. 
Ondertussen krijg ik hier en daar ook uitnodigingen om ongeveer gemiddeld 1 x per maand mee te werken als spreker en teamlid op conferenties en/of vaderhartscholen van Fatherheart Ministries ergens in Europa. Het is heerlijk om op die manier weer aan de slag te gaan en betrokken te mogen zijn bij wat heel dicht aan mijn hart ligt. 
Ik wil met name mijn achterban en sponsoren hartelijk bedanken voor jullie trouwe support, zeker over het afgelopen jaar, waardoor ik niets te kort ben gekomen. 
Vader heeft me door dit jaar heen veel lessen geleerd, soms is het enorm frustrerend geweest om gewoon bij de dag te moeten leven zonder te weten hoe lang het gaat duren. Hij leidt me naar het volgende seizoen. Ik weet waar Hij me voor geroepen heeft, Hij vult het in... en ik probeer gewoon te volgen.
Winette


stafleden

Ook Mto Moyoni gaat door een drastisch
veranderingsproces.
Veel personeel wat jaren met ons heeft gewerkt, zijn nu uitgevlogen.
Het nieuwe personeel bestaat voor 80% uit jongelui van onze jeugdschool. Op de een of andere manier kwamen ze allemaal schoolgeld te kort om door te gaan met hun studies.
Het is bijzonder om te zien hoe gemotiveerd ze zijn om bij ons te werken en onderwijl steeds meer ‘thuis' te komen bij Vader in hun eigen hart.


 

Friends of Mto Moyoni is a registered charity in the Netherlands. For donations please check the website.
 
Mail the friends

Andrew en Brian 

Andrew werkt sinds een paar jaar op Mto en ontpopte zich al snel als trouwe werker waar je op kan bouwen. Niet lang nadat hij staflid werd, gaf hij zijn leven aan Jezus. Ondertussen groeide hij door en is hij nu al 2 jaar coordinator op het jeugdcentrum en woont hij in een van de kamers daar. Onlangs is Brian, zijn 5-jarige zoon uit een vroege relatie bij hem komen wonen omdat Andrews verlangen was om echt vader voor hem te kunnen zijn. Een fantastische stap waar we hem mee willen helpen. Ondertussen is het contact met Brians moeder zo verbeterd dat Andrew haar ten huwelijk heeft gevraagd en ze na de bruiloft naar Jinja verhuisd zodat Andrew op The Wave kan blijven werken. Herstel van een gezin!

Managers
huisje
op
'The Wave'


Omdat Andrew's familie groeit en zijn kamer te klein wordt en omdat het voor de toekomst zo wie zo handig blijft een manager op het terrein te hebben wonen, hebben we een plan om een managershuisje te bouwen net naast het jeugdcentrum.
Het idee is om een klein huisje met 2 slaapkamers en een veranda te plannen waar voor nu Andrew zou kunnen gaan wonen.
Een manager die de honneurs waarneemt en een oogje in het zeil houdt op The Wave is goud waard en neemt veel werk uit handen.
Als je financieel mee zou willen bouwen aan dit huisje, zijn we daar ontzettend mee geholpen! Er is ongeveer €4000 nodig. Bij voorbaat dank.

Copyright © 2016 Mto Moyoni, All rights reserved.

Visit our webpage