Copy
Augustus  2015
 

Oost Afrikaanse spoorlijn.

Vorige maand kregen we bezoek van een groep Chinezen die ons vertelden dat de nieuwe spoorlijn die vanaf Mombasa richting West Afrika gaat, dwars door Mto Moyoni komt. Mondeling is deze maand bevestigd dat Mto Moyoni inderdaad nog steeds de meest voor de hand liggende lokatie is. Dat zou betekenen dat in 2016/2017 het huidige Mto Moyoni niet meer zal bestaan. De afgelopen jaren hebben we heel veel beloften ontvangen over Mto Moyoni en daar blijven we in geloven.

VERANDERINGEN.

Eind februari ben ik, Ingrid, op verlof  gegaan. Heerlijk een paar maanden er tussen uit. Een week voordat ik vertrok diende onze manager zijn ontslag in. Dat was schrikken voor ons allemaal. Ik liep naar mijn huis en zei tegen God: 'Ik heb altijd gezegd dat dit uw werk is, hier heeft u het'. Gelukkig waren David en Robin Stearns bereid in te springen. Eenmaal in Nederland werd ik ziek en er kwam een ziekenhuis opname aan te pas om te ontdekken dat ik een tropische ziekte onder de leden had. Net op tijd werd ik uit het ziekenhuis ontslagen om naar een maand lange 'gathering' van Fatherheart Ministries in Nieuw Zeeland te gaan. Dat was een heerlijke tijd van geestelijk en lichamelijk bijtanken met fantastische mensen in een prachtig land. Wat heb ik genoten van mijn tijd in Nieuw Zeeland. Na de 'gathering' heb ik nog twee weken rond getrokken en de prachtige natuur in me opgenomen. Eind juni was ik weer in Uganda om mee te werken aan twee Vaderhart scholen. De eerste school was in Mto Moyoni met een groep van 40 dove voorgangers uit 8 verschillende Afrikaanse landen. De tweede school was in West Oeganda. Het ontroert me telkens weer als ik zie dat Vader's liefde en acceptatie uitgestort wordt in harten van mensen die vaak door de samenleving buiten gesloten worden. Dezelfde dag dat de Chinezen ons terrein binnen kwamen  (zie hiernaast) kwam ik gek te vallen. Ik kon gelukkig naar Nederland vliegen nadat ik drie verschillende Oegandeze ziekenhuizen van binnen gezien had. Nu zit ik te schrijven met mijn voet omhoog. In mijn enkel zit een metalen plaat met 10 schroeven. Wanneer ik precies terug kan naar Oeganda is nog niet bekend.
Dit seizoen verloopt zo anders dan dat ik gedacht had. Wat de toekomst gaat brengen?  Ik weet het niet maar wat ik wel weet is,  dat ik gewoon in de voetstappen van Vader wil lopen. Hij overziet het hele plaatje en ondertussen wil ik stil te zijn en weten dat Hij mijn Vader is.
Ingrid.
+31644542273.

Gebed


Als Vader je iets laat zien over de huidige situatie waar Mto Moyoni doorheen gaat, dan horen we dat graag van je.

Friends of Mto Moyoni is a registered charity in the Netherlands. For donations please check the website.
 
Mail the friends

Dank jullie wel,
familie Stearns.


Van februari tot september hebben David en Robin Stearn toezicht gehouden op Mto Moyoni. Daarmee stelden zij Winette en Ingrid in staat om een sabbatical te hebben.
We zijn heel dankbaar dat zij die tijd in Mto Moyoni hebben willen overbruggen.  Zij gaan nu terug naar Entebbe om met hun eigen project verder te gaan. Als we eenmaal weten hoe Mto Moyoni zich verder ontwikkeld dan is het mogelijk dat we in de  toekomst weer samen zullen werken.


 

Dank je wel Annet.

Ook een heel hartelijk dank aan Annet van Vliet. Annet heeft in de laatste 18 maanden een vrouwenclub in het dorp opgezet.  We zijn heel blij dat ze al die tijd onze 'brug' geweest is naar de mensen in het dorp.
Winette vertrekt eind van deze maand voor drie weken naar Oeganda om een management team te gaan opzetten met een aantal trouwe werknemers. We willen Annet's en andere taken delegeren en hen daarin trainen. Ondertussen blijven we uitkijken naar die persoon(en)  die ergens op de wereld klaar gemaakt wordt om de hele management van Mto Moyoni op zich te nemen. 

 
Copyright © 2015 Mto Moyoni, All rights reserved.

Visit our webpage