Copy

     Nieuwsbrief

Inhoud nieuwsbrief

Vakantie zonder zorgen
Er broeit leven op straat
Het warm water stroomt in Mechelen
En tenslotte


Vakantie zonder zorgen
 Tot nader order mogen onze kinderen straks weer genieten van 2 maand vakantie, maar voor nogal wat ouders brengt dit de nodige stress met zich mee. Wie vangt de kinderen op terwijl de ouders aan het werk zijn? Onze schepen Filiep Bouckenooghe zorgde alvast voor 70 extra plaatsen voor kwaliteitsvolle vakantieopvang in Rumbeke en op de Zilverberg.
Door de activiteiten te organiseren in de Zilverbergschool en de Verrekijker zorgt hij er bovendien voor dat deze scholen tijdens de grote vakantie niet nutteloos leeg staan.
Je leest er hier meer over.Er broeit leven op straat
Steeds vaker zien we bewoners letterlijk op straat komen om te ijveren voor de leefbaarheid van hun straat. Heel recent hoorden we klachten over sluipverkeer in onder andere de Kaasterstraat, de Spinnersstraat en het Prinsenhof. Om de straat terug te geven aan haar bewoners lanceerde Groen tijdens de vorige gemeenteraad het idee van de leefstraat.
In zo’n leefstraat nemen de bewoners het heft in handen om hun straat om te vormen tot een plek waar het aangenaam leven, spelen en buurten is.
In Gent slaat men nu al aan het experimenteren met leefstraten. Meer daarover lees je hier. En meteen heb je gespreksstof voor op de Dag van de Buren op 31 mei.
Ondertussen werkt het schepencollege volop aan een plan dat de woonkwaliteit in onze wijken aanzienlijk moet verhogen. Binnenkort verneem je er ongetwijfeld meer over.Het warm water stroomt in Mechelen
      
Omdat wij het warm water niet moeten heruitvinden, trok Groen Roeselare op inspiratieweekend naar Mechelen, een stad waar de groenen al 18 jaar in de meerderheid zitten. In die tijd werd Mechelen omgevormd van een duffe, grauwe stad tot een levendige en autoluwe centrumstad. Met grote stadsvernieuwingsprojecten, maar evenzeer met kleine groene ingrepen, kreeg de stad een nieuw gezicht. Het gedurfde mobiliteitsplan rondde de transformatie af.
Tijdens het weekend waren er niet enkel ernstige overlegmomenten met de mensen van Groen Mechelen gepland, maar konden we ook volop genieten van het bruisende (nacht)leven, de uitnodigende, drukke winkelstraten en uiteraard een terrasje op de autovrije Grote Markt.
Een sfeerverslag vind je op onze facebookpagina.En tenslotte
Als nieuw verkozen raadslid of kersvers schepen overvallen je plots allerlei vragen. De gekste eerst. Gelukkig kan je dan steeds rekenen op ondersteuning van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. Getuige dit filmpje.

        
 bezoek ons op: http://www.groenroeselare.be/
 

 contacteer ons via groenroeselare@gmail.com
Bekijk deze mail in je browser