Copy

     Nieuwsbrief

Inhoud nieuwsbrief

Een groene voorzitter
Volks(e) groen(tes)
Tegengas
AZ Delta op de sporen


Een groene voorzitterBert Wouters werd maandag verkozen tot nieuwe voorzitter van Groen Roeselare. Hij wil vooral blijven inzetten op het verbreden van de partij. “Groen is een partij met veel voelsprieten, verspreid over heel Roeselare. Al die expertises bijeenhouden en nog verder uitbouwen, moet leiden tot een gedragen beleid richting een groener, socialer en bruisender Roeselare.”
De vroegere voorzitter, Mark Boudrez, die heel tevreden is met zijn opvolger, verdwijnt niet van het toneel. Doordat alle mandatarissen een flink deel van hun inkomsten afstaan aan de partij, kan Mark zorgen voor een geprofessionaliseerde ondersteuning van schepen Filiep Bouckenooghe en de fracties.
Meer lezen? Klik hier.Volks(e) groen(tes)
Volkstuintjes bevinden zich pal op het kruispunt van de bevoegdheden van onze schepen Filiep; sociaal beleid en groenontwikkeling. Logisch dus dat hij dat al op de agenda zette en volop op zoek is naar geïnteresseerden, mogelijke partners en een geschikte plek.
De vraag is er alleszins. Niet enkel wonen we met ons allen steeds dichter op elkaar, terwijl de groene vingers blijven kriebelen. Ook zijn steeds meer mensen bewust op zoek naar biologisch geteelde groenten, gezond, lekker en liefst ook nog goedkoop.
Voeg hierbij nog het sociale aspect van samen tuinieren (en de gezonde competitiegeest van de grootste te willen hebben) en je begrijpt dat volkstuintjes een must zijn voor Roeselare.Tegengas
De verstrengde GAS-wetgeving die recent werd goedgekeurd stuit op heel veel protest bij allerhande middenveldorganisatie en vooral de jeugd voelt zich geviseerd. Op vraag van ons jonge raadslid Yana Debusschere bevestigde het stadsbestuur dat de leeftijdsgrens voor GAS-boetes in Roeselare niet wordt verlaagd naar 14 jaar.
Groen erkent dat GAS-boetes een nuttig instrument kunnen zijn in de strijd tegen bijvoorbeeld sluikstorten, maar pleit wel voor een grondige evaluatie van het systeem. Absurditeiten moeten er uit en een duidelijkere omschrijving van hetgeen waartegen wel kan worden opgetreden, moet willekeurige interpretaties tegengaan.
Het nationale standpunt van Jong Groen over de GAS-boetes vind je hier.AZ Delta op de sporen
 Nu het nieuwe Roeselaarse fusieziekenhuis een naam heeft gekregen, AZ Delta, wordt het project waar jarenlange voorbereidingen aan vooraf gingen, plots heel reëel. De nieuwe campus in Oekene wordt uiteraard hét uithangbord (je kan er al een virtuele blik op werpen via de facebookpagina van AZ Delta). Maar uiteraard is de toekomstige bestemming van de huidige campussen even belangrijk.
Met OCMW-raadslid Eddy Demeersseman die als bestuurder mee aan het roer mag staan van het fusieziekenhuis, hebben we er alle vertrouwen in dat de fusie van beide topziekenhuizen niet enkel zal leiden tot een efficiëntere werking, maar vooral tot nog betere medische zorgen waarbij de patiënt centraal staat.


        
 bezoek ons op: http://www.groenroeselare.be/
 

 contacteer ons via groenroeselare@gmail.com
Bekijk deze mail in je browser