Copy

     Nieuwsbrief

Op de drempel van oud naar nieuw kijken Groen en Jong Groen Roeselare traditiegetrouw even terug naar het voorbije jaar en zoeken ze naar de felste lichtpunten. Mensen of organisaties die onze stad duurzamer, socialer of bruisender maakten. Mensen of organisaties die Roeselare kortweg groener maakten, werpen we graag een pluim of donsje toe.

Wij selecteerden na veel wikken en wegen telkens drie genomineerden voor de Groene Pluim en het Groene Dons. En nu is het aan het grote publiek om te stemmen. Stemmen kan per mail of via onze Facebook tot vrijdag 10 januari 2014 om 12 uur ’s middags. De laureaten maken we dan bekend tijdens onze nieuwjaarsreceptie op zondag 12 januari om 11 uur in ’t Muzenestje.

En dit zijn nu onze genomineerden:
Voor de Groene Pluim:

  • Roeselare Internationaal van Stefaan Beel en Peter Soete
  • LETS Roeselare
  • De kadobon van Centrum Roeselare
Voor het Groene Dons:
  • Jakedoe
  • Kamelejon
  • Het Vlinderhuis

Stefaan Beel en Peter Soete geven week na week onder de noemer 'Roeselare Internationaal' in de Weekbode een gezicht en stem aan de nieuwe Roeselarenaar. Zo blijven onze stadsgenoten met de meest diverse achtergronden niet langer vreemden. Het worden mensen met een verleden elders, maar een toekomst hier. Met dagdagelijkse beslommeringen en dromen, net als elk ander.
Eva doet iets voor mij.  Ik doe iets voor Richard.  Richard en Theo helpen Marko.  Marko doet iets voor Eva. Zo werkt LETS, volgens hun eigen site. Het ‘Local Exchange and Trading System’ keert terug naar de essentie van de lokale samenleving, waarbij elkeen zijn talenten ten dienste stelt van de ander, nu ook in Roeselare.
In tijden van e-shopping en baanwinkels moet het handelsleven in het centrum al zijn troeven uitspelen. Sfeervol en feeëriek winkelen hoort daar bij, maar dat kan enkel door samenwerken. De Kadobon die dit eindejaar werd gelanceerd is een nieuw hoogtepunt in een gemeenschappelijk streven naar een bloeiend en levendig stadscentrum.

Jakedoe is de jeugdwerking van ’t Hope, de vereniging waar armen het woord nemen en welzijnsschakel. Het is een laagdrempelige, beschuttende ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren die opgroeien in armoede, maar waar ook in tandem met middenklassejongeren gewerkt wordt aan een exit uit de armoedespiraal.
Het jeugdhuis Kamelejon richt zich op jongeren tussen 12 en 25, met speciale aandacht voor de zogenaamde risicogroepen. Jongeren die door de mazen van het onderwijs dreigen te vallen of voor wie het niet simpel is aan een degelijk job te raken. De jongeren kunnen er thuiskomen, maar worden ook op weg gezet richting de toekomst.
Wanneer ouders of kinderen ernstig ziek worden, heeft dit ook een enorme impact op hun kinderen, broertjes of zusjes. Het Vlinderhuis heeft dit goed begrepen. In het Vlinderhuis kunnen ze terecht voor verstrooiing, voor nuchtere antwoorden op kindermaat, voor een troostende knuffel of schouder om op uit te huilen.
 

        
 bezoek ons op: http://www.groenroeselare.be/