Copy
Nieuwsbrief Noordelijk Film Festival 
 
Bekijk deze e-mail in de browser
Nog maar 6 dagen en dan begint het Noordelijk Film Festival met het New Generation programma! Een dag later is onze Grand Opening op dinsdagavond 6 november. Onze festivalbrochure is gedrukt, de gasten zijn bevestigd, de tickets zijn in de verkoop... oftewel, wij zijn er klaar voor! Jullie ook?

In deze nieuwsbrief lees je meer over de kaartverkoop, het programmaboek, de cursus filmkritiek, de app TimeSquare en de enorme waslijst aan gasten die we volgende week mogen verwelkomen op het festival en de Kickoff van het 48 Hour Film Project! 

Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram!

Kaartverkoop van start

Sinds gister is onze online ticketverkoop live! Heb je geen zin in lange rijen bij de kassa? Haast je dan nu naar de online ticketshop op onze website. Hier op de website lees je over hoe je strippenkaarten en kortingskaarten voor 1 of 2 personen kunt kopen, over studentenkorting, het New Generation-bandje, uitzonderingen, veelgestelde vragen en meer! We raden je aan de informatie even door te lezen voordat je gaat shoppen, dan kan er niks misgaan. Bovenin vind je de directe link naar de Ticketshop. 
 

Haal 'm in huis: de festivalbrochure!

Vierenzestig pagina's bloed, zweet en tranen: onze festivalbrochure, het programmaboek, ligt voor je klaar in Slieker en Stadsschouwburg De Harmonie. Lees hierin alles over ons extra grote programma. Van parels uit Noord-Europa tot bijzondere producties uit Friesland, Groningen en Drenthe. Maar ook een speciaal programma rondom Ingmar Bergman, schatten uit ons eigen Fries Film Archief, de documentaireserie Sailing on the Grass en meer unieke films uit andere culturele hoofdsteden van Europa. En natuurlijk het speciale programma voor de nieuwe generatie filmmakers en filmkijkers: New Generation

TIP: Doe mee aan de Cursus Filmkritiek!

Afgelopen jaren organiseerden we voorafgaande aan het festival een cursus 'filmkijken'. Dit jaar hebben we hier een uitgebreidere versie van, namelijk de cursus Filmkritiek! Op maandag 5 november leer je van professioneel recensent Ronald Rovers van De Filmkrant alles over kritisch kijken naar films. Ronald laat je kijken door zijn ogen: kijkt een recensent anders naar een film dan jijzelf? Waar let je op tijdens het kijken? En ben je het eens met de meningen van anderen? Voor deelnemers die nog dieper de stof in willen duiken is er zelfs een tweede cursusdag!

Meer informatie? Ga naar Cursus Filmkritiek

Handig voor je mobiel: TimeSquare

Download in de App Store of via Google Play de handige festival-app TimeSquare. Daar vind je ons hele programma, met blokkenschema, filmbeschrijvingen en trailers!

Via 'favorieten' maak je zelfs je eigen festivalroute. Superhandig!
Succes alvast met kiezen 😉

Te gast op het Noordelijk Film Festival
Waar we best wel trots op zijn: we hebben tijdens dit bijzondere culturele hoofdstad-jaar echt een recordaantal gasten rondlopen! Rond de twintig internationale regisseurs, producenten en andere filmprofessionals is aanwezig voor inleidingen, Q&A’s en masterclasses. Maar er zijn ook over de veertig professionals en jonge talenten uit (Noord-)Nederland. Zo kun je zomaar Henrik Martin Dahlsbakken uit Noorwegen tegen het lijf lopen of Isold Uggadottir uit IJsland. Maar ook de Nederlandse Boudewijn Koole is weer van de partij en met hem nog heel veel anderen! Benieuwd wie ál die gasten zijn en wanneer je ze kunt treffen op het festival? Check dan dit overzicht!
Vrijdag kick-off 48 Hour Film Project 
De jury is bekend: regisseur/acteur Fabian Jansen, actrice Eva van der Gucht en editor Peter Alderliesten gaan volgende week de de resultaten van het spannende 48 Hour Film Project beoordelen en op vrijdag 9 november de prijzen uitreiken bij de spectaculaire Award Show in Club Red. Wil je op de valreep nog mee doen? Dat kan! Je kunt je nog tot vrijdag 2 november aanmelden met je team. Om 18:00 uur is het Kickoff Event in Slieker. Zondagavond moet de film af zijn en ingeleverd worden bij de Dropoff rond 19.30 uur. Al 21 teams hebben zich aangesloten, durf jij de strijd aan?
CHECK HIER
Copyright © *| 2018 |* *| Noordelijk Film Festival |*, All rights reserved.