Copy
#NFF Nieuwsbrief | Festival Fridays, Nieuwe Competitie, Noorderkroon & meer
 
Bekijk deze e-mail in de browser
Kun je nu al niet wachten tot november? Daar hebben we iets op gevonden: sinds vorige maand programmeren wij elke maand een vrijdagavond in Slieker Film onder de naam Festival Friday. Deze vrijdag is er weer eentje en ben je van harte welkom bij Alberta en Giraffe.

Verder zijn we in deze nieuwsbrief op zoek naar filmmakers voor de Nieuwe Competitie en Noorderkroon en naar twee stagiair(e)s om mee te helpen in de aanloop naar de 38e editie van het festival. Meld je vooral aan!

Daarnaast zijn er leuke nieuwtjes over een aantal filmmakers van vorig jaar: Froukje van Wengerden en Julia Schellekens en het winnende 48 Hour Film Project Team J.S. Film. Trots!

 

Nieuwe Competitie #4 open voor inzendingen

Dien je eigen filmplan en script in vòòr 16 mei in en maak kans op € 10.000,- om jouw film nog dit jaar te realiseren! Met de Nieuwe Competitie biedt het Noordelijk Film Festival een opstapje en een platform voor talentvolle, al dan niet jonge of lokale (Noord-) Nederlandse filmmakers. De competitie staat breed open voor korte filmplannen die fictie, documentaire, kunst, animatie of muziekvideo betreffen.
Meer informatie.

Festival Friday 7 april: Alberta & Giraffe

Wij programmeren sinds maart één keer per maand een Festival Friday tijdens de Open Film Night in Slieker Film. Op vrijdag 7 april om 21:15 uur nodigen we jullie graag uit voor de tragikomische #NFF37-film Alberta van Eddy Terstall en Erik Wünsch, met als voorfilm de grote internationale 48 Hour Film Project-hit Giraffe.

Stagiair(e)s gezocht!

Wij zoeken jou! Het Noordelijk Film Festival is op zoek naar een stagiair(e) marketing & communicatie en een stagiair(e) filmprogrammering & productie in aanloop naar de 38e editie van het festival (8 t/m 12 november 2017).

De deadline voor beide vacatures ligt op 1 mei 2017. Meer info & reageren.

Noorderkroon 2017

Vorig jaar vond de eerste Noorderkroon plaats, een nieuw programmaonderdeel waarin het voormalige Noordelijk amateur Film Festival (NaFF) en de Nieuwe Noordelijke Oogst (NNO) zijn verenigd tot één podium en competitie voor Noordelijk filmtalent. Dit jaar ook meedoen? Stuur je film in voor 1 september!
Meer informatie.

Ik was pas 14 naar Canada

We zijn heel trots op de winnaar van de Nieuwe Competitie #3, Froukje van Wengerden en Julia Schellekens. Hun korte documentaire Ik was pas 14 (I was only 14) krijgt zijn internationale première op het Hot Docs Canadian International Documentary Festival in Toronto, Canada! Gefeliciteerd en veel succes daar!
 

3 prijzen voor Giraffe in de VS!

Giraffe van J.S. Film won in november de prijs voor beste film van het 48 Hour Film Project Leeuwarden tijdens #NFF37 en mocht daarmee naar Filmapalooza: de wereldwijde finale in de Verenigde Staten. En - nu komt het - daar wonnen ze maar liefst drie prijzen! Niet alleen die voor 'best writing' en de 3e plek in de categorie 'beste film', maar ook nog eens de publieksprijs! Gefeliciteerd!
 
Copyright © 2017 Film in Friesland, All rights reserved.