Copy
#NFF Nieuwsbrief | Publieksonderzoek, prijsuitreikingen en nagenieten
 
Bekijk deze e-mail in de browser
#NFF39 is alweer afgelopen. Wat een fijne editie was het! We willen je als bezoeker dan ook heel erg bedanken dat je er was. En we zijn heel benieuwd wat jij van het festival vindt. Dat kun je aan ons laten weten door mee te doen met ons publieksonderzoek. De link vind je hieronder.

Zondagavond is onze 39e editie afgesloten met slotfilm Laugh or Die en de bekendmaking van de Publieksprijs. De resultaten daarvan vind je verderop in deze nieuwsbrief.

Een aantal van de films die draaiden tijdens #NFF39 zie je binnenkort terug in Slieker. En natuurlijk willen we je ook nog graag even laten nagenieten van alle foto's die tijdens het festival zijn gemaakt.

Tot volgend jaar: 6-10 november 2019.
Je kunt in het Facebook-event vast laten weten of je er weer bij bent.

Publieksonderzoek #NFF39

Het Noordelijk Film Festival wil zich graag blijven verbeteren. Wij stellen daarom jouw mening over het festival enorm op prijs! Zou je het onderstaande lijstje vragen voor ons willen beantwoorden? Het neemt ongeveer vijf minuten in beslag.

KLIK HIER VOOR HET ONDERZOEK

Onder alle inzenders verloten wij aan het eind van het jaar een paar vrijkaarten voor Slieker Film. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Vul dan aan het eind je e-mailadres in, zodat wij contact met je kunnen opnemen. Dank voor je deelname!

Heavy Trip winnaar Publieksprijs

In de komedie Heavy Trip zet een metalband uit een klein Fins dorpje alles op alles om op te kunnen treden op een groot metalfestival in Noorwegen. De film ontving met twee vertoningen net genoeg stemmen om mee te dingen en eindigde met een 9,3 op de eerste plaats. Becoming Astrid volgde met een 9,2 en de derde plaats was voor The Guilty met een 9,1. De complete ranglijst is hier te lezen op onze website.

Prijzenregen op vrijdag

De winnaars zijn bekend! Tijdens een spectaculaire prijsuitreiking in Club Red, georganiseerd door de 48 Hour Film Project crew, is Dòst als grote winnaar uit de bus gekomen van de Noorderkroon competitie. Na afloop van de verdeling van de Noorderkroon awards werden ook de 48 Hour Film Project Awards uitgereikt. De prijsuitreiking werden direct opgevolgd door de spectaculaire Closing Party van New Generation. Lees meer.

Ísold Uggadóttir ontvangt speciale award

Ontroerd en vereerd was de IJslandse regisseur Ísold Uggadóttir tijdens de uitreiking van de negende Award for Special Contribution to Northern Cinema. Uggadóttir kreeg de award voor haar debuutspeelfilm And Breathe Normally, waarmee ze vrijdag en zaterdag op het filmfestival aanwezig was. De speciale award van het Noordelijk Film Festival wordt uitgereikt om een filmmaker in de spotlight te zetten vanwege een bijzondere bijdrage aan de noordelijke cinema. Lees meer.

#NFF39-films in Slieker

Heb je niet alles kunnen zien wat je wilde tijdens het festival? Of wil je die ene fantastische film nog een keer zien? Dan hebben we goed niews: de volgende titels draaien binnenkort in Slieker.

> Gräns, nu te zien
The Ancient Woods, zo 18 nov
The Guilty, zo 18 nov
>The Wife, vanaf 22 november
> Becoming Astrid, vanaf 29 november
> Fanny & Alexander, zo 23 en wo 26 december
> Woman at war, vanaf 27 december

Nagenieten

Nog even nagenieten van het festival? Dat kan hoor! Hier vind je alle foto's die onze fotografen deze editie hebben gemaakt. 

- Foto's maandag 5 november
- Foto's dinsdag 6 november
- Foto's woensdag 7 november
- Foto's donderdag 8 november
- Foto's vrijdag 9 november
- Foto's zaterdag 10 november
- Foto's zondag 11 november
Stichting Film in Friesland
Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden


wijzig je gegevens of uitschrijven