Copy
#NFF Nieuwsbrief | Win een gastenpas! Filmcompetities open, New Generation en meer nieuws ...
 
Bekijk deze e-mail in de browser
Het is 2018, Leeuwarden-Fryslân is Culturele Hoofdstad van Europa en wij zijn als onderdeel van het hoofdprogramma al weer druk in de weer met voorbereidingen! In het bijzonder met het New Generation programma, waar je hieronder alvast wat meer over leest. Weet jij nu al dat je in november dagenlang wilt 'bingen' op ons festival, denk dan mee over een nieuwe naam voor onze Nieuwe Competitie en maak kans op een gastenpas! Verder: de competities staan weer wijd open voor inzendingen, Slieker viert 5-jarig jubileum en finale Kunstbende Friesland.
 
Terugblikken? Check nog even de Foto's en Aftermovie van 2017!
Volg jij ons trouwens al op Facebook, Twitter en Instagram?

Win een gastenpas! 

Wil jij een gastenpas winnen voor het Noordelijk Film Festival? Zet dan je creatieve pet op en denk mee over een nieuwe naam voor onze Nieuwe Competitie. Deze unieke competitie bestaat inmiddels vijf jaar en verdient nu wel een sterke naam voor de toekomst. We kiezen het beste idee uit en wie dit idee heeft ingezonden krijgt van ons een speciale gastenpas waarmee je gratis films kunt kijken tijdens het aankomende festival. Insturen kan t/m 31 maart! 

Nieuwe Competitie & Noorderkroon open!

De twee competitieprogramma’s van het Noordelijk Film Festival zijn geopend voor inschrijvingen. Je leest er hier alles over!

Nieuwe Competitie
Stuur je filmplan en script voor een korte film in en win € 10.000,- om de film nog dit jaar te realiseren en in première te laten gaan op het Noordelijk Film Festival. Deadline: 1 mei.
 
Noorderkroon
Podium en competitie voor professionele, studenten- en amateurfilms van Friese, Groningse of Drentse makers, of films over deze regio. Deadline: 1 september.

Wat is het New Generation programma?

Tussen 5 en 9 november is het festival de hotspot voor studenten, jonge en gevestigde filmmakers, scenaristen, acteurs en filmjournalisten in spe. Met (internationale) masterclasses, workshops en pitches, inspiratiesessies, filmblog en vlog tutorials, speciale premières en natuurlijk de nodige netwerkborrels (lees: toffe feestjes!) is Leeuwarden voor even de vetste filmacademie van het Noorden. Samen met New Noardic Wave, het nieuwe Friese filmplatform, geven we het filmklimaat een boost in de culturele hoofdstad van Europa. Ook het jonge publiek maakt kennis met het festival via bijzondere projecten en schoolvoorstellingen.

Slieker Film viert 5-jarig jubileum

Vandaag, 21 maart, is het 5 jaar geleden dat het nagelnieuwe filmtheater aan het Wilhelminaplein werd geopend. Een traktatie waard! Uit 5 jaren prachtig filmaanbod is van elk jaar een topfilm geselecteerd, de komende dagen eenmalig in Slieker te zien voor de aantrekkelijke prijs van 5 euro per film. Bovendien wordt het publiek vanavond om 20.00 uur als extraatje getrakteerd op bubbels en een hapje bij de geweldige film (openingsfilm van ons Noordelijk Film Festival in 2013): La Grande Bellezza!

Kom dit lustrumfeest meevieren: 
5 jaar Slieker, 5 topfilms, 5 euro per film! 
Check: Sliekerfilm.nl

Kunstbende Friesland

Op zondag 11 maart was de finale van Kunstbende Friesland in Theater Sneek. Voor de categorie Film zat onze nieuwe collega Loes Brinkman in de jury. Zij organiseert dit jaar het New Generation programma voor ons festival. Allert Sjabbens met zijn film New Insta werd in Sneek verkozen tot winnaar! Deze gave, eigentijdse en (bijna) one-take korte film gaat nu niet alleen door naar de landelijke finale in Amsterdam, maar is in november ook te zien in het Noorderkroonprogramma op ons festival! Alle prijswinnaars van Kunstbende Friesland, Groningen en Drenthe worden uitgenodigd hun film in te sturen voor onze competitie. Lees meer

Mis niks van de Culturele Hoofdstad

Zet je tanden in het mooiste jaar uit de Friese geschiedenis: in 2018 barst Leeuwarden-Fryslân uit haar voegen van prachtige culturele evenementen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Culturele Hoofdstad van Europa en krijg de beste tips, leuke kortingen en verrassende arrangementen in je mailbox.
Copyright © *| 2018 |* *| Noordelijk Film Festival |*, All rights reserved.